Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

1974'TE BiR BABAYiĞiT YERLi OTOMOBiL ÜRETMiŞTi, HATIRLAYAN VAR MI?

Altınboğa Makina; Maya adındaki triportör üretimi, Taya adlı ilk yerli kamyonet, iki farklı otomobil ve Berkay adındaki küçük cip prototipleri yapmış, motor ve jeneratör konusunda çalışan bir firma..1970 ile 1980'lerin ortasına kadar çeşitli motor ve otomobil imali konusunda çalışan firma ne yazık ki bürokrasi ve bilinmeyen bir çok şekilde engellenmiş bir firma..






Firmanın sahibi olan Oktay Demirağ, aynı aileden Türkiye'nin yerli uçağını imal eden hatta yurdışına satan, demiryolları kuran Nuri Demirağ'ın akrabası. Bu iki işadamı ülkeleri için sıfırdan çok şey ortaya çıkarmalarına rağmen her konuda engellenmişler..




Altınboğa artık tekerlekli taşıtlar ilgili bir çalışma yapmıyor. Geçen senelerde bir fuarda Berkay adlı araçlarının başka bir firmaya proje olarak verildiğini anlatmışlardı.Altınboğa Makina ,internet sitesini yenilemiş ve o ürettikleri araçlarla ilgili fotoğraflarıda eklemişler.


Araç üretimi konusunda özellikle hangi babayiğit yerli otomobili üretecek diye tartışıla dursun o Babayiğit iki kez o otomobili üretmiş ancak ona destek olacak bir babayiğit çıkmamıştı!


Bu açıdan bu sitenin incelenmesi fotoğrafların görülmesi bir nevi yerli otomobil çalışmalarına ışık tutacaktır.Her iki işadamımıza Allah rahmet eylesin..


Kaynak; http://altinboga.com/altinbogamakina/basin.html
http://altinboga.com/altinbogamakina/tarihce.html
http://www.otometre.com/2010/03/arac-uretme-cabalari.html
http://www.otometre.com/2009/09/altinboga-otomobil-uretecekti.html
http://www.otometre.com/2011/02/altinbogada-arac-uretimi-yok.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..