Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

SİGARAYI BIRAKMAK iÇiN BAHANENiZ OLSUN!

7 Şubat Sigarayı Bırakma Günü

Türk Toraks Derneği ile işbirliği içinde olan Türk Dişhekimleri Birliği (TDB), 

“Sigarayı bıraktırma ve tütün mamüllerinin zararları” konusunda dişhekimliği muayenehanelerinde toplumu bilgilendirmek için çalışmalara başladı. 
Türk Dişhekimleri Birliği Genel Başkanı Prof. Dr Taner Yücel, “Dişhekimleri hem ağız/diş sağlığının hem de genel sağlığın optimum seviyede korunabilmesi açısından, sigara kullanımının engellenmesi için hastalarını bilgilendirmelidir. Dişhekimleri, sigara kullanımının engellenmesinde önemli rol oynayabilir” dedi.
Sigara içen bireylerde ağız kanserlerinde görülme sıklığının artmış olduğunu belirten
Yücel, özellikle alkol tüketimi ile birlikte kullanılan sigaranın 
10 kat daha fazla risk oluşturduğunu belirtiyor. Ağız kanserleri, ağız içi yumuşak dokularda ve dilde, beyaz veya kırmızı renkte, hassas, tahriş olmuş, uzun süre iyileşmeyen giderek hacimsel artış da gösteren lezyonlarla kendini gösterdiğini belirten Yücel, dişhekimlerinin bu belirtileri erken teşhis edebileceğini belirtmektedir.
Türk Toraks Derneği ile işbirliği yaparak, sigarayı bırakma konusundaki bilinçlendirme çalışmalarına son sürat başlayan ve devam eden Türk Dişhekimleri Birliği, dişhekimliği muayenehaneleri ve kliniklerinde hastalara sigarayı bırakma konusunda destek alacakları birer kuruluş gibi hizmet sunarak yardımcı olmaya çalışacaklar.
Türk Dişhekimleri Birliği Türkiye’de gerçekleşecek olan FDI 101.Dünya Dişhekimliği Kongresine hazırlanıyor. 28-31 Ağustos 2013 tarihinde İstanbul’da gerçekleştirilecek, 15.000 katılımcının beklendiği, bölgenin ve Avrupa kıtasının en büyük kongresi olan FDI 101. Dünya Dişhekimliği Kongresinde görüşülecek en önemli konulardan biri olan Sigara ve Ağız Sağlığı konusu da ele alınacak. 



Türkiye Diş Hekimleri Birliği (TDB) hakkında:
Diş hekimliği mesleğinin gelişmesini sağlamak; toplumun ağız ve diş sağlığı seviyesininin yükseltilmesine katkıda bulunmak amacıyla kurulan birlik, ülkemizde ağız diş sağlığı hizmeti sunan 22 bin dişhekimin ortak sesidir.
Dünya Diş Hekimleri Birliği (FDI) hakkında:
FDI Dünya Diş Hekimleri Birliği, diş hekimliğinin dünya ölçeğindeki yetkili ve bağımsız sesidir. Federasyon,dünyanın 135’i aşkın ülkesindeki 190’dan fazla üye birliği ile uluslararası alanda bir milyonu aşkın diş hekimini temsil etmektedir. www.fdiworldental.org.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..