Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

DACiA'DAN LODGY ve DOKKER

Bir Nissan -Renault markası olan Dacia, modellerini yenilerken yepyeni araçlarınıda otomobil arenasına sürmeye devam ediyor.İstanbul Auto Show Fuarı'nda gördüğümüz yeni modellerden ikisi Lodgy  ve Dokker.Dacia başta olmak üzere Renault bu modellerden çok şeyler bekliyor. Güvenlik ve teknolojiyi hesaplı sunmak bu arada
satışları artıırmak hepsi bir arada ilerlemeye devam ediyor..
   Dacia  Lodgy, 1.5 dCi 90 bg.motorla satışa sunuluyor:
        Dizel motor son derece düşük yakıt tüketimine ve  emisyonlara sahip; 
4.2 litre/100km (109g CO2/km).
  Dacia'dan haberler
Sandero Stepway ve Dokker Stepway’den sonra Stepway versiyonu Lodgy’de de yer alıyor... Lodgy Stepway, Dokker Stepway’de olduğu gibi Dacia tarafından tasarlanıp fabrikada üretilen, Türk tedarikçiler tarafından parçaların üretimi ve montajı gerçekleştirilen dünyadaki tek örnek. Sadece Türk müşterisi için üretilecek olan Lodgy Stepway yakın zamanda satışa sunulacak.
    Uluslararası yönü ile paralel olarak Lodgy, kısa bir süre önce hizmete giren dünyanın ilk sıfır karbon ve sıfır atıklı otomobil fabrikası olan Tanger tesislerinde imal ediliyor..
  Lodgy, 36.990 TL’den başlayan fiyatlarla alıcılara sunulacak.
Güvenli ve sağlam bir tasarım
Lodgy, çekici iç mekanı ve modern ekipmanları ve güçlü performansıyla yeni nesil Dacia araçlarının müjdecisi. 4.50 metrelik uzunluğa ve 1.75 metrelik genişliğe sahip.


Lodgy’de Bosch 8.1 ABS + elektronik fren gücü dağıtımı ve acil fren yardımı bulunuyor. Frenleme performansı, çapları 259 mm’den 280 mm’ye çıkarılan daha büyük havalandırmalı ön diskler sayesinde daha da yükseltildi.. Son olarak ABS ve ESP tüm versiyonlarda standart olarak yer alıyor..Pasif güvenlik olarak Lodgy’de sürücü ve ön yolcu hava yastıkları standart olarak sunuluyor. Lodgy’de ilk kez  ikinci sıra koltuğunda üç noktalı Isofix bağlantısı kullanılıyor.
Tanger - Fas’ta  üretim
Lodgy, Fas’ta yepyeni fabrikada üretiliyor. Aracın Dacia ve Renault logolu versiyonları için bütün Avrupa ve Akdeniz bölgesine tedarik de buradan sağlanıyor. Tesisin yıllık üretim kapasitesi şu anda 170 bin araç olup, yakında yılda 400 bin araca çıkacak. Tanger dünyanın ilk sıfır karbonlu ve sıfır atıklı otomobil fabrikası olarak göze çarpıyor.Fabrikanın CO2 emisyonları yüzde 98’lik tasarrufa denk geliyor; bu da yılda 135 bin ton CO2 anlamına geliyor. Bu, enerji tüketiminin optimizasyonu ve yenilenebilir enerjilerin kullanılmasıyla mümkün oldu. Söz konusu yeni Renault-Nissan tesisine 1 milyar euroluk yatırım yapıldı.

DACIA GAMININ EN YENİ TİCARİ OYUNCULARI; DOKKER
  • Dacia yelpazesi, yepyeni iki modelin eklenmesiyle daha da genişliyor: Dokker Combi ve Dokker Van. Sınıfının en iyisi olan kullanışlı özellikleri sayesinde hem esnafların hem de ticaretle uğraşanların gözdesi haline gelecek.
  • Dacia Dokker, hem özel hem de profesyonel kullanıma yönelik beş kişilik bir kombidir. Otomobil, 800 litrelik kapasitesi ile kendi sınıfında en büyük bagaj hacmini ve en iyi modülerliği sunuyor. Dacia Dokker Van ise kapalı kasa panelvan araçtır. 750kg ile kendi segmentinde en büyük taşıma kapasitelerinden birini sunuyor.           
  • Dacia markasının daima savunduğu değerler göz önünde bulundurularak, söz konusu iki yeni model rakipsiz derecede uygun bir fiyata pek çok yeni özelliğe sahip. Otomobilde navigasyon ve radyo işlevlerini içeren Dacia Media Nav Navigasyon ve multimedya sistemi ile birlikte yedi inçlik (18 cm) bir dokunmatik ekran ile birlikte Bluetooth bağlantısı sunuluyor. Opsiyon listesinde arka park sensörleri de bulunuyor. 
  • Dacia Dokker ve Dokker Van, üç farklı motor seçeneği ile satışa sunuluyor: 1.6 mpi 85bg benzinli motor, 1.5 dCi 75bg (Dokker Van) ve 1.5 dCi 90bg(Dokker) dizel motorlar. 
  • Dacia Dokker beş kişiyi rahatlıkla taşıyor; yolcuların bagajları için de 800 litrelik kapasitesi ve maksimum 1.16 m’lik yük uzunluğuyla segmentinin en büyük bagajını sunuyor. Dacia Dokker Van’ın maksimum taşıma kapasitesi 750 kg. 
  • Dokker Stepway, Dacia tarafından tasarlanıp fabrikada üretilen, Türk tedarikçiler tarafından parçaların üretimi ve montajı gerçekleştirilen dünyadaki tek örnek. Dokker Stepway’in ön/arka, sağ/sol çamurluk korumaları, krom renk ön/arka tampon korumaları ve sağ/sol ön sis farları kaplamaları Türkiye’de üretiliyor ve araca monte ediliyor. Tavan barları da yine Türkiye’de krom renge boyanıyor. 
  • Lodgy gibi bu iki model de Tanca’da Fas’taki yepyeni fabrikada üretiliyor. Tesisin yıllık üretim kapasitesi şu anda 170 bin araç olup, yakında yılda 400 bin araca çıkacak.
  • Dacia’nın yeni modeli Dacia Dokker ve Dokker Van, Türkiye’de 4 Mart 2013’te 23.600TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..