Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

YENi HONDA CR-V


SUV segmentinin önemli oyuncularından Honda CR-V yeni nesliyle rakiplerinin karşısına çıkıyor.Yeni teknolojileri ve farklı tasarımıyla otomobilseverlerin gönlünü çalacağa benzeyen aracın ön bölümünde ızgaraya doğru ilerleyen ön farları ve 3 kanatlı radyatör ızgarası ile  Honda'nın yeni "Y" şekilli yüzünü korumaya devam ediyor. Dikey arka farları ilk nesilden (1995) bu yana
alışılmış CR-V stilini taşıyor. Yeni CR-V’deki şık dokunuşlar arasında yenilenen ön tampon, ön LED gündüz farları ve üç boyutlu tasarımıyla arka LED farları dikkat çekiyor.

Performanstan ödün vermeden daha az yakıt tüketimi
 CO2 emisyonları azaltılacak şekilde detaylı olarak yeniden tasarlanan 2.0-litre i-VTEC benzinli motor, 5 vitesli otomatik şanzıman ile beraber çalışıyor. Bir önceki nesil ile aynı performans verilerine sahip olan motorun yakıt tüketimi ve CO2 emisyonu azaltılmış. Yeni Honda CR-V; 6500 devirde 155 PS güç ve 4300 devirde 192 Nm tork üretirken, yapılan iyileştirmelerle ortalama yakıt tüketimi 7.7 lt’ye ve CO2 salınımı da iyileştirilerek 179 g/km’ye düşürülmüş.
Motor ve şanzımanda yapılan bu değişikliklerin yanında yeni CR-V, kullanıcının tepkilerini ve motor dışında harcanan enerjiyi optimize ederek daha ekonomik sürüş sağlayan ECON sistemi ile donatılmış. Econ düğmesine basılarak sistem devreye sokulduğunda, daha fazla yakıt tasarrufu sağlamak için sistem  şanzımanı, klimayı ve sabit hız kontrolünü ayarlayarak yakıt ekonomisini arttırıyor.
Yeni CR-V, önceki modeline göre birçok yeni özelliği kullanıcılarına sunuyor. Yeni CR-V 2000 cc Lifestyle modeli 95 bin 700, Executive modeli 104 bin 500, Executive Ekstra Güvenlik Paketi ise 111 bin 500 TL’den satışa sunuluyor.
Geliştirilmiş yol tutuş ve arttırılmış güvenlik
Harekete duyarlı elektrikli direksiyon (MA-EPS) sisteminin de kullanılmasıyla yeni CR-V’nin manevra kabiliyeti kolaylaşırken yüksek hızlarda direksiyon tepkisi ve hassasiyeti arttırılmış. Avrupa’da geniş kapsamlı testlerden geçen yeni CR-V’nin McPherson tipi ön süspansiyonları ve Multi-link arka süspansiyonları üstün sürüş konforu ve yüksek hız stabilitesi sağlayacak şekilde tasarlanmış.
Yeni CR-V’de ayrıca, çarpışma anında darbe enerjisini dağıtarak yolcuları koruyacak şekilde tasarlanan Honda’ya özgü güvenlik sistemi Gelişmiş Uyumluluk Teknolojisi (Advanced Compatibility Engineering-ACE) gövde yapısı kullanılıyor. CR-V’de ön, yan ve perde hava yastıkları tüm donanım seçeneklerinde standart olarak sunuluyor.
 
Yeni CR-V’de daha çok yeriniz var, üstelik tek dokunuşla
Otomobilin yüksekliğinin, iç hacimde herhangi bir küçülme olmaksızın, eski modele oranla 30 mm azaltıldığı görülüyor. Bu, Honda’nın “maksimum insan, minimum makine” felsefesini ne kadar başarılı bir şekilde uyguladığının bir göstergesi. 4.Nesil CR-V’de bir önceki nesile göre bagaj hacmi 147lt arttırılarak 589lt’ye ulaşmış. Tek dokunuşla 60:40 oranında katlanabilen arka koltuklar ile arka kapıları açmadan kolayca koltukları yatırıp, bagaj hacmini 1146 litreye kadar genişletmek mümkün.
Güvenlik paketi artık daha da güvenli
Executive seçeneğine opsiyonel olarak sunulan güvenlik paketine, bir önceki nesilde olduğu gibi Euro NCAP Advanced ödüllü CMBS (Çarpışmayı Hafifletici Fren Sistemi), ACC (Adaptif Cruise Control) sistemlerinin dışında ek olarak LKAS ( Şerit Koruma Destek Sistemi) de sürüş güvenliğini arttırmak için araca entegre edilmiş.
Dördüncü nesil Yeni CR-V, İngiltere Swindon’daki Honda   tesislerinde imal ediliyor..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..