Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

560 BEYGiRLiK AUDi RS6 AVANT

560 beygir güç ve 700 Nm tork üreten, direkt enjeksiyonlu çift turbolu 4 litrelik  TFSI V8 motor Yeni RS 6 Avant’ın kalbini oluşturuyor.
Kombi, Station Wagon, Sports Wagon, Tourer veya Estate  olarak adlandırılan otomobiller, aileler için ideal araçlar.bagaj bölümünün yük taşımaya elverişli olmasının yanında tasarım ve görüntü olarakta sade ve güzel otomobiller.Bu araçların dolgun, sade ama güçlü örneğini de  Audi  RS6 Avant oluşturuyor..
0’dan 100 kilometreye  sadece 3,9 saniyede çıkan otomobil ,250 km/s olan azami hızını, RS 6 Dinamik Paket ile 280 km/s’ye ve hatta RS 6 Dinamik Paket Plus ile 305 km/s’ye çıkartabiliyor. Genel olarak yakıt tüketimi önceki modele göre yüzde 30 azalan RS6 Avant, 100 km mesafede 9,8 litre yakıt tüketiyor!
Audi RS 6 Avant’ın gövdesi ileri teknoloji çelik ve yaklaşık yüzde 20 oranında alüminyum içeriyor. Audi’nin hafif yapı uzmanlığı sayesinde bu en üst seviyedeki model, bir öncekine göre yaklaşık 100 kg daha hafif. Gövde yine de yüksek seviyede kaza güvenliği ve burulma direnci konularından ödün vermiyor.

RS - tavan spoyleri, sportif arka difüzör ve RS modellere özgü oval egzoz çıkışları- sayesinde Yeni RS 6 Avant’ın bu model serisinin en üst sportif modeli olduğunu hemen fark ettiriyor. Aracın iç mekanına sportif siyah hakim. Opsiyonel olarak siyah egzoz çıkışlı ve özel sese sahip RS Sport egzoz sistemi de sipariş edilebiliyor. Mat alüminyum veya karbon gibi iki tasarım paketi ile aracı daha fazla kişiselleştirmek mümkün. LED far ve LED stoplar standart olarak yer alıyor.

RS’e özgü sportif üç kollu deri direksiyonun alt kısmı düz ve bilerek kalın bırakılmış ele oturan kalınlıkta bir forma sahip. Alüminyum veya piyano black görünümlü dekoratif parçaların yanı sıra aydınlatmalı RS 6 yazılı kapı eşiği kaplaması ve dekoratif karbon parçalar görünümü daha da belirginleştiriyor. Vücudu saracak ergonomide kalın yan kısımlara ve entegre koltuk başlıklarına sahip sportif RS koltukları standart olarak sunuluyor. Koltukların kaplamasında Alcantara ve deri birlikte kullanılıyor. Koltukların orta bölümünde kullanılan baklava desenli kapitone tasarım zarafeti daha da vurguluyor.

Yeni RS 6 Avant Cylinder On Demand (COD - Silindir yönetimi) sistemi, kısmi yük durumuna göre sekiz silindirin dördünü kapatarak maksimum verimlilik sağlıyor. Sportif sekiz ileri tiptronic vitesin yardımıyla 4.0 TFSI’ın gücü geliştirilmiş merkezi diferansiyele sahip dört tekerlekten çekiş sistemi quattro’ya aktarılıyor. Arzu edildiğinde Audi, gücün aktif bir şekilde arka tekerlekler arası dağıtımı için quattro’yu spor diferansiyel ile donatabiliyor.
 
Zengin standart donanımlar
Yeni RS 6 Avant için standart donanımda yer alan bir başka donanım da RS uyarlamalı havalı süspansiyon. Sönümleme kontrolü iyi ayarlanmış süspansiyon araç gövdesini 20 milimetre kadar alçaltıyor. Bu özellik, spor diferansiyel ve aracın hızına göre direksiyon oranını ayarlayan dinamik direksiyonu da kontrol eden Audi drive select sistemi tarafından yönetiliyor. Standart donanımda ayrıca LED ön farlar, dört bölgeli tam otomatik klima, S Spor ön koltuklar, MMI Touch dahil MMI işletim sistemi, Bluetooth arayüzü, uyarlanabilir spor süspansiyon, geri görüş kamerası ve uzun far asistanı bulunuyor.

Geniş opsionel donanım paketleri 
Türkiye’de satışa sunulan yeni RS6 Avant’ın opsiyonel donanım paketleri sürüş keyfini daha da ileriye taşıyor. Carbon Stil Paketi’nde parlak siyah single frame çerçeve, mat siyah tavan rayları, parlak siyah kapı çerçeveleri, karbon görünümlü ön tampon arası blade, karbon görünümlü yanal hava girişleri, arka difüzör üzerinden geçen karbon görünümlü çıta bulunuyor.
RS6 Dinamik Paket’te ise dinamik direksiyon yer alıyor. Bu pakette sunulan spor diferansiyelli quattro ve spor süspansiyon plus (DRC) maksimum hızlanmayı saatte 280 kilometreye çıkarıyor. RS 6 Dinamik Paket Plus’ta ise RS 6 Dinamik Paket’e ek olarak Seramik frenler ve 305 kilometreye hız limiti sunuluyor. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..