Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

RENAULT'DAN YENi ENERGY F1


Renault Energy F1; doğrudan enjeksiyonlu turbo şarjlı motoru, yakıt verimliliği ve enerji geri kazanım sistemleriyle 2014 yılında Formula 1'de yepyeni bir çağı başlatacak gibi.. 
Yeni motor yönetmelikleriyle uyumlu olarak egzoz ya da frenlerle ısı olarak ortaya çıkan enerjiyi harmanlayarak verimliliği ciddi şekilde artıran enerji geri kazanım sistemleri ile birleştirilmiş 1600
cc'lik V6 turbo şarjlı  yeni nesil motorlar ; yarışla beraber gelecekteki otomobillerinde başarılarını, tasarrufunu, çevreciliğini arttıracak..

Yeni motorun gücü mevcut V8 F1 motorlarının çıkış gücünü geçerken yakıt verimliliğini de ciddi şekilde iyileştirlmiş olacak. Sadece yüz kiloya izin verilen yarışlarda bu yeni motorlar öncekilerine oranla %35 daha az yakıt harcayacak..
2014’ten itibaren motorları ön plana çıkaracağız ve F1’deki dengeleri yeniden belirleyeceğiz. Motor bir aracın kalbi olduğundan, önümüzdeki seneden itibaren bu sporun da kalbi durumuna gelecek.” Alain Prost, Renault elçisi ve dört Formula 1 Dünya Şampiyonluğu sahibi.
Renault seneler boyunca otomobiller, özellikle de Energy serisi gibi yakıt açısından verimli motorlar geliştirmek için yarış alanındaki know-how’ından istifade etti. Hedefler apaçık belli: downsizing motorlar kullanarak daha düşük yakıt tüketimi ve CO2 emisyonları elde ederken sürüş keyfini, ataklığı ve hızlanmayı korumak ve iyileştirmek.
Renault, tüm bu ilkeleri F1 motorunu geliştirirken devreye soktu ve yol ile pist arasında eksiksiz, orijinal gelişim sürecini yarattı. Bu nedenlerle Renault, söz konusu F1 Motor serisini ‘Energy F1’ olarak adlandırdı. Bu, F1 Motorunun seri üretim araçlarının DNA’sını paylaştığının açık bir kanıtı.
Önümüzdeki seneden itibaren F1’deki en büyük zorluklardan bir tanesi enerji verimliliğini ve yakıt tasarrufunu en üst düzeye çıkarırken, F1 araçlarından beklenen gücü ve performansı muhafaza etmeye çalışmak olacak. Renault, söz konusu teknolojiyi Energy serisi ile otomobillerde öncü niteliğinde kullandı. Motora Energy F1 isminin verildi çünkü Clio’dan bizim yarış departmanımıza kadar tam bir seri oluşturuldu.
Jean-Michel Jalinier, Renault Sport F1 Başkanı

/>

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..