Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Ford'tan Yeni Bir Sporcu; Fiesta R5

Ford'un atom karıncası Fiesta'dan  yeni bir sporcu; R5. Tüm zamanların en hızlı seri üretim Ford  Fiesta'sı olan yeni 1600 cc'lik EcoBoost motorlu Ford Fiesta ST’nin altyapısıyla  üretilen Fiesta R5,  otomotiv ve motorsporları camiasının önüne ilk kez  İngiltere’de çıktı. Ford Fiesta R5, M-Sport tarafından tasarlandı..
Fiesta'nın baskın yapısını öne çıkartan yeni görünümü ve  gri- kırmızı vinil boyasıyla Fiesta R5, 'ralliye hazır' ilk R5 spesifikasyonlu otomobil olarak göze çarpıyor..
Yeni Fiesta R5 'in Dünya Ralli Şampiyonası’ndaki (WRC) ilk mücadelesini Ağustos ayında düzenlenecek olan Neste Oil Finlandiya Rallisi’nde koşması bekleniyor.

Uzun zamandır hiçbir projenin kendisini Ford Fiesta R5 kadar heyecanlandırmadığını belirten M-Sport İcra Direktörü Malcolm Wilson OBE; “Bu otomobile büyük zaman ve emek harcadık ve tasarımcılarımız otomobili en iyisi olarak hazırlamak için inanılmaz bir araştırma ve geliştirme çalışması yaptılar. Şu ana kadar yapılan testlere bakılırsa, kesinlikle sıkı çalışmamızın karşılığını alacağız gibi görünüyor. 18 aracın depozitosunun şimdiden yatırıldığını düşünürsek otomobil sporları dünyasının M-Sport'un rekabet gücü yüksek ve güvenilir bir otomobil üreteceğine duyduğu güveni görmek harika” şeklinde konuştu.
Fiesta R5, M-Sport'un önceki projelerine göre tam bir dönüşümü simgeliyor. Yüzde 90'ı baştan tasarlanıp üretilen otomobil bu yönüyle yeni nesil yarış otomobilleri içerisinde bir ilk konumunda.

İki çeker yarışlarından dört çeker yarışlarına mükemmel bir geçiş oluşturan Fiesta R5, gelişim tutkunları için ideal model. Kullanım kolaylığı göz zönünde tutularak tasarlanan Fiesta R5, dünyanın dört bir yanından takımların kolaylıkla idare ve bakımını yapabileceği bir model. Lansmanının ardından Finlandiya Rallisi’nde yarışacak otomobiller listesine bir dizi R5'in girmesi bekleniyor. Ancak, WRC'ye katılım için 18 aracın depozitosunun şimdiden yatırılmış olması dikkate alındığında, Fiesta R5'in Finlandiya Rallisi’nden önce ilk rekabet deneyimini WRC dışında, Temmuz sonuna doğru atölyeden çıkar çıkmaz çeşitli yarışlarda gerçekleşeceği düşünülüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..