Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

DÜNYA ŞAMPiYONUMUZ 13-15 EYLÜL'DE İSTANBULPARK'TA

Motorsporlarında 3 kez dünya şampiyonu olan Milli Yarışçımız Kenan Sofuoğlu,
Almanya yarışı sonrası genel klasmanda ikinciliğini korurken, 13 ve 15 Eylül tarihlerinde ilk kez gerçekleşecek FIM World Champion Ship / Dünya Şampiyonası Türkiye Etabında piste çıkacak..




İntercity İstanbulpark'ta yarışı, tribünlerdeki birçok sporseverle beraber televizyonları başında dünyanın bir çok ülkesinde motorsporları tutkunu izleyecek..

Dünya Şampiyonumuz kaynağından yani pistten izlemek gerek diye düşünüyorum. Ancak aracı olmayanlar için ulaşım biraz sıkıtı olabilir!. İlgili internet sitesinde ulaşım başlığı sanırrım yakında güncellenecek.

Kenan sofuoğlu'nun yarışacağı motosiklet yarışıyla ilgili basın bülteni aşağıda yer alıyor;


''Dünyanın en önemli iki motosiklet yarış organizasyonundan biri olarak kabul edilen, FIM World “Superbike” Championship, 13-14-15 Eylül 2013 tarihleri arasında, Intercity İstanbul Park’ta düzenlenecek.




Superbike”ın ilk defa Türkiye düzenlenmesi ve yarışacak pilotlar arasında 3 defa dünya şampiyonu olmuş Milli gururumuz Kenan Sofuoğlu’nun da olması, Superbike’ın önemini arttırırken, Intercity İstanbul Park tribünlerini yaklaşık 40.000 kişilik bir izleyici kitlesinin doldurması bekleniyor.


Superbike

Bu yıl 26. yılını kutlayan FIM World Superbike Championship, toplam 70 takım ve 120 pilotun katılımıyla gerçekleşiyor. 2012 yılında Superbike yarışlarını, tribünlerde 800.000 ve ekranları başında 467.000.000 milyon kişi izledi. 13-14-15 Eylül tarihleri arasında İstanbul’da, Intercity İstanbul Park’ta gerçekleşecek olan “Superbike” yarışı, 15 yarışlık Superbike Şampiyonasının 11.ayağı olacak. Ülkemizde ilk defa gerçekleştirilecek olan “Superbike” yarışlarında, sınırlı modifikasyona sahip, herkes tarafından ulaşılabilir motosikletlerin mücadele etmesi yarışlara olan ilgiyi önemli ölçüde arttırmakta.

Dünya Şampiyonumuz Kenan Sofuoğlu ilk Defa Türkiye’de Yarışacak

2007-2010-2012 World Supersport dünya şampiyonu Türk pilot Kenan Sofuoğlu, 13-14-15 Eylül 2013 tarihleri arasında İstanbul’da, Intercity İstanbul Park’ta gerçekleşecek olan FIM World “Superbike” Championship’in Supersport kategorisinde, 36 pilota karşı ilk defa doğduğu topraklarda, Türkiye’de, mücadele edecek. Sezona şanssızlıklarla başlayan fakat sezon boyunca gösterdiği istikrarlı sürüşü ve mücadeleci pilotajıyla son katıldığı Imola ve Siverstone yarışlarını galibiyetle bitireren Kenan Sofuoğlu, şampiyonada lider Sam Lowes’un 29 puan gerisinde ikinci sırada. Dördüncü dünya şampiyonluğunu hedefleyen ve Intercity İstanbul Park’da ilk defa kendi seyircisi önünde yarışacak olan Kenan Sofuoğlu hayranlarını seyir keyfi yüksek, müthiş bir mücadele bekliyor.''


Kısaca İstanbulPark 'ın Teknik Özellikleri; 


Pist uzunluğu: 5.338 m
Pist genişliği: 14 – 21.5 m
Çevreyolu uzunluğu: 5.482 m
İç yolların toplam uzunluğu: 2.286 m
Pist toplam viraj sayısı: 14 adet
Pist toplam viraj sayısı (sağ): 6 adet
Pist toplam viraj sayısı (sol): 8 adet
Pist toplam düzlük sayısı: 4 adet
En keskin viraj yarı çapı: 15 m
Pist en uzun düzlük uzunluğu: 720 m
Start-Finish düzlüğü uzunluğu: 655.5 m
Pistteki en yüksek boyuna eğim: %8.145
Altgeçit sayısı: 4 adet
Üstgeçit sayısı: 3 adet

 
Intercity İstanbul Park
 
Intercity’nin Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Ali Vural Ak tarafından alındıktan sonra hızlı bir gelişim sürecine giren Intercity İstanbul Park’ın, Türkiye’nin yeni eğlence ve otomotiv merkezi olması amaçlanıyor. Bu kapsamda, motorsporları severleri dünya çapında yarış organizasyonları ile buluşturmayı hedefleyen Intercity, yarış organizasyonlarını çok çeşitli etkinliklerle de zenginleştirmeyi planlamaktadır. FIM World Superbike Championship ile 2013, 2014 ve 2015 sezonları için 3 yıllık anlaşma imzalayan Intercity, ilerleyen dönemlerde yarış organizasyonlarının ve etkinliklerin sayılarını arttırarak, Intercity İstanbul Park’ı 365 gün yaşayan ve yaşatan bir tesis haline getirecek.



Kaynak / Bilgi; http://www.turkeysbk.com
http://www.tmf.org.tr/
; http://www.otometre.com/search/label/kenan%20Sofuo%C4%9Flu

2 yorum:

  1. Dünya sampiyonumuz ama acaba Yurt ici kac vatandasimiz Kenan
    Sofuoglunu taniyor ? Elimzde onun gibi bir deger varken baska
    branslar malesef daha fazla ilgi görmektedir.
    Dünyanin en tehlikeli sporunu yasiyor, bizlere yasatiyor.
    Allah onu yarislarda korusun, basarilarinin devamini niyaz ederim.

    F1 ve Schumacher,Vettel'ler yalan, Kenan Sofuoglu yaman !!

    Otometre ailesine selamlar

    YanıtlaSil
  2. Evet, Kenan Sofuoğlu ; konusunda en başarılı sporcumuz. Ancak yeterli ilgiyi ve desteği gördüğünü düşünmüyorum. Avrupa'da Amerika veya Japonya'da ki sporcular gibi desteklenmiyor.
    En azından İstanbulpark taki yarışı devlet kurumlarıda desteklemeli ..İzleyici sayısı az olacak gibi geliyor.. Kenan dan yine şampiyonluk bekliyoruz.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..