Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Fiat Doblo 2.0 ve 500X ile Jeep Renegade; emisyon manşetlerinde!

 emisyon topu, Fiat ile Jeep e attıVolkswagen'den sonra emisyon konusunda bir çok markanın adı  gündemde yer aldı.Şimdi sıra; Fiat Chrysler'de!Almanya Ulaştırma Bakanlığı, Fiat ve Jeep markalarına ait 3 araçta emisyonla ilgili hileli cihaz olduğu gerekçesiyle 4 silindirli 2 litrelik dizel motorların araştırılmasını istiyor.Olay, Avrupa
Komisyonu'na sözkonusu araçların motorlarında egzoz arıtma sistemini kapatan bir cihazın kullanıldığı bir mektupla başlıyor.
Geçtiğimiz Şubat aylarında ilk olarak, Volkswagen'le ortaya çıkan emisyon skandalından sonra
 sorun yaşamamak ve olası bir sorunla karşılaşmamak adına güncel bir yazılımla  2017 yılından itibaren yeni  filtre/katalitik konvertör kullanılacağını duyuran FCA yetkilileri; araçlarının emisyon değerlerine uygun olduğu ve herhangi yasadışı bir cihaz kullanmadıklarını açıklamıştı.

2000 cc lik motora sahip Fiat Doblo,  Fiat 500X ve Jeep Renegade modelleri nde 20 dakikalık test süresinin sonunda  yirmikinci dakikada kapanan egzoz arıtma sisteminin şüpheli olduğu Alman yetkililer tarafından görülürken İtalyan yetkililer şüpheli bir duruma rastlamadıklarını söylüyor.Bu durumda konu, Avrupa Komisyonu'na gönderildi.

Daha önce Almanya Ulaştırma Bakanlığı, Fiat 500X modelinin emisyon değerlerini yüksek olduğu konusunda da başvuru yapmıştı!Avrupa Komisyonu'nun beklenen raporuna göre sözkonusu araçların geri çağırılması istenebilecek
Diğer taraftan şu anda Almanya,Türkiye ve İtalya'da ki Fiat'ın  resmi internet sitelerinin satış listelerinde 2 litrelik Doblo görünmüyor.

Kaynak;  Reuters -  http://europe.autonews.com
http://autoweek.com/article/car-news/report-germany-threatens-ban-sales-fca-cars-emissions-spat

3 yorum:

  1. Valla araştırsan bütün markalarda hile bulursun. Sonuçta bütün testleri bir merkez yapmıyor bildiğim kadarıyla. İstedikleri Emisyon değerleri çok mu imkansız yoksa üreticiler uğraşmak mı istemiyor?

    YanıtlaSil
  2. Emisyonu Az gösterip maliyet ve zamandan tasarruf yani para para para... :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..