Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Auto Show devam ediyor

Otomobil dünyasının altı ayda bir yaptığı şovlardan 
biri daha  gerçekleşiyor. 
Konseptler, mankenler gibi makyajlanmış modeller, hibridler, süper spor otomobiller, ekonomikler, muhafazakar tasarımlar, sıradışı aykırı çizgiler; Amerika'nın iflas etmiş otomobil kentinde ki Detroit Motor Show'da...
2 litrelik turboşarjlı motoruyla Yeni Volkswagen Golf R, otomobilseverlerin önüne çıktı.

300 beygirlik TSI motor 380 Nm tork sağlarken % 18 daha az yakıt tüketiyor, 0'dan 100 km'ye 4.9 saniyede ulaşan otomobil, 6.9 litre yakıt harcıyor, 159 g/km karbon salıyor..
GT4 Stinger kompakt coupe, KiA'nın;  4.310 mm, 1.250 mm, 1.890 mm ölçülere sahip önden motorlu ancak spor otomobillere yatkın, arkadan itişli bir spor otomobil konsepti.Ön taraftan bakıldığında  Nissan GT-R'nin  farklı bir yorumu olduğuda düşünülebilir..


Sportif MiNi, John Cooper Works konsept versiyonuyla Detroit'te ortaya çıktı.
Geniş hava girişleri, kırmızı şeritler ve çift egzos çıkışıyla ilgi çeken konsept otomobil, klasik  Mini çizgisinden pekte uzaklaşmış sayılmaz..
2014  model Chevrolet Corvette C7.R yarış otomobili de
 Detroit kentinde dünya lansmanı yapanlardan..
7. nesil Corvette,  Z06 ile birlikte  yarış aracı Corvette C7.R iki farklı versiyona sahip.
Yeni Chevrolet Corvette C7.R'de önceki model  C6.R’da kullanılan 5500 cc'lik  V8 yapıda 485  beygirlik bir motor yer alıyor..
Toyota'nın lüks markasının Crossover konsepti, LF-NX'te ilgi çeken modellerden biri.. 
2.5 litrelik benzinli bir motora sahip olan hibrid otomobilin tasarımı bazılarına göre agresif görünürken, bazılarına göre bilim kurgu filmlerinin robotlarına benziyor.Aslında biraz çirkin olmuş galiba!!!Bu yazıda kısaca baktığımız her ne kadar konsept olanlar varsa da bilinen çizgilerin devamına sahip otomobilerdi.Şunu da diyebilriiz, bazı markalar mevcut klasik tarzlarını koruyor veya rutinin dışına çıkmya korkuyorlar!!!
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..