Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

20'lik delikanlı yine zirvede; Toyota RAV4

Sınıfının öncüsü, dördüncü nesliyle yine ilk sırada yer alırken 2013 yılı satışları, 19 model içinde 848 000'i geçmiş durumda..RAV4; eğlence, sportiflik, arazi kabiliyeti gibi bir çok özelliğiyle uzun yıllar yine sınıfın lideri olacak gibi görünüyor
 Yeni nesil Toyota



Kompakt SUV segmentinin 1 numaralı aracı Toyota RAV4 20’nci yıldönümünü kutluyor. Toyota’nın kompakt 4WD modeline yönelmesinin ilk adımı 1989 yılında Tokyo Motor Show’da görücüye çıkan RAV-FOUR konsepti ile başladı. Zorlu arazi şartlarının üstesinden geldiği kadar, şehir yollarına da mükemmel uyum sağlayan RAV4, ilk olarak Mart 1994’te Cenevre Otomobil Fuarı’nda görücüye çıktığında, 4x4 otomobiller için yeni bir çağı başlatmıştı.





İlk dört tekerlekten çekiş sistemine sahip RAV4 piyasaya sunulduğu 1994’te 53 bin adetlik satış gerçekleştirdi. İlk kez dört tekerlekten çekiş sistemini sunan “Recreational Active Vehicle” (Eğlence Aktivite Aracı) RAV4’ün 2013 yılındaki satış rakamları ise 1994 yılının 10 katına ulaşarak 5 milyon 200 bin adeti geçti. 1994 yılından bu güne kadar üretilen RAV4’lerin yüzde 90’ı bugün hala dünya yollarında.


Toyota’nın “Şehir içi 4x4” modeli RAV4 geleneksel 4x4 otomobillerden her yönüyle farklı bir araç olarak göze çarpıyor. Bugünün B segmenti araçlarından kısa olan RAV4, bu özelliğiyle de yeni nesil otomobillere de öncülük ediyor. 2010 yılında 10 farklı kompakt SUV modeli varken, bugün bu sayı 19’a kadar ulaşmış durumda. Avrupa’da büyümekte olan SUV segmentinde satış adetleri de 2013 yılında 848 bini aşmış durumda.





RAV4’te 4’ncü Nesil

Birinci nesil RAV4’ün eğlenceli sürüşünü ve dizaynını korurken, dördüncü nesil RAV4 “yeni trendlerin belirleyicisi” olma özelliğini sürdürüyor. RAV4 sahipleri de otomobillerini, mükemmel manevra kabiliyeti, yüksek sürüş konumu ile birleşen geniş görüş açısı, çok yönlülük ve her koşulda güven verici olarak niteliyorlar. RAV4 off-road kabiliyetlerinden ödün vermeksizin aile kullanımına uygun bir otomobil olarak da öne çıkıyor.


RAV4 kullanıcılarına; güçlü, sofistike ve dinamik bir tasarımın yanı sıra yenilenmiş birinci sınıf kalitede bir iç mekan tasarımı, daha geniş iç mekan ve yükleme kapasitesi, yüksek konfor, kullanışlılık ve güvenlik sunuyor.

Yeni aktarma organlarına sahip olan RAV4, şu ana kadar sunulan en geniş motor ailesiyle önceki jenerasyonlardan %11 daha düşük emisyon değerleriyle dikkat çekiyor.


RAV4, daha iyi odaklanmış sürüş pozisyonu ile birlikte, yeniden ayarlanmış ön ve arka süspansiyon sistemleri, elden geçirilen elektrikli direksiyon sistemi ve yeni geliştirilen “Sport” modu seçeneğine sahip. Bunun yanı sıra 4 tekerlekten çekiş sistemi ve bütünleştirilmiş dinamik sürüş sistemi ile yeni RAV4 olağanüstü denge ve çevikliğiyle hem kuru hem ıslak zeminde yola daha iyi tutunarak kusursuz bir sürüş deneyimi sunuyor.


RAV4 zorlu arazi şartlarının üstesinden geldiği kadar, şehir yollarına da mükemmel uyum sağlamasıyla segmentindeki öncü rolünü halen devam ettiriyor.



4 NESİL, GELİŞİMİN 20 YILI


Birinci nesil 1994 - 2000: İlk şehir içi 4 çekeri. 3 kapı olarak satışa çıktı. Kompakt boyutlara (3,69 m) ve düşük ağırlığa sahip, 2 litre 129 hp’lik motor, enine yerleştirilmiş alt aktarıcı olmadan, sürekli dört çeker sistemine sahip, birim gövde tasarımına sahip, bağımsız arka süspansiyon, genel ölçüleri iyi manevra kabiliyeti ve yüksek sürüş pozisyonu için yeterli derecede kompakt olan bir otomobil. 5 kapılı (4.10 m) ve iki tekerlekten çekiş sistemine sahip versiyonu 1996 senesinde piyasaya sunuldu. 3 kapılı yumuşak tavanlı versiyon da satın alınabiliyordu. İlk RAV4 EV Ekim 1997’den Nisan 2000 senesine kadar üretilmeye başladı.




İkinci nesil 2000-2006: 3 kapı ve 5 kapılı olarak piyasaya sürüldü, sırasıyla birinci nesilden +5,5 cm ve +4 cm daha uzun boyutlara sahip. İki motor seçeneğine sahip: 1.8 123 hp ve 2.0 150 hp, orta diferansiyel, LSD bitişik çift ve fabrika seçeneği olarak arka diferansiyel kilidine ve sürekli dört tekerlekten çekiş sistemine sahip. İlk 2.0 dizel motoru 2002 senesinde piyasaya çıktı.


Üçüncü nesil 2006-2012: Yeni platform, yalnızca 5 kapılı olarak üretildi ancak Rusya ve Amerika için ili farklı dingil aralığına sahip. Toplam uzunluğu kısa dingil mesafesine sahip versiyon için selefine göre 19 cm uzun dingil mesafesine sahip versiyon için 47,5 cm uzatıldı. Tüm motor aralığı: 2.0, 2.4, 2.5, 3.5 V6 ve 2.2 Dizel motor seçenekleri. Yeni 4 tekerlekten çekiş sistemi elektronik bağlantılar ile kontrol ediliyor. (hız, gaz bilgisi, dönüş açısı, boylamasına hızlanma veya g-gücüne dayalı). Yokuş aşağı sürüş asistanı kontrol ve yokuş destek asistanı kontrollü.


Dördüncü nesil 2013: Yalnızca 5 kapılı olarak ve tüm ülkeler için tek bir dingil aralığına sahip olarak üretildi. Toplam uzunluğu selefine göre 23,5 cm daha uzun ve uzun olan selefinden 5 cm kısa olarak tasarlandı. Motor aralığı: 2.0, 2.5 benzinli ve 2.0, 2.2 dizel motor seçenekleri. Dinamik tork kontrolü AWD sistemine sahip. (hız, gaz bilgisi, dönüş açısı, boylamasına hızlanma veya g-gücüne dayalı) spor mod seçeneğinde dönüş kontrolü sunuyor. Yokuş aşağı sürüş asistanı kontrol ve yokuş destek asistanı kontrollü.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..