Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yeni Konsept “Sürdürülebilir Ulaşım”, Toyota'dan

''Sürdürülebilir Gelecek” Konsepti; Toyota’nın geleceğin motor teknolojileri ile ilgili yol haritası, gerçek üretim modellerinin ilk kez birarada sergilenmesi ile Paris’te hayata geçti. 40 yılı aşkın bir süredir daha çevre dostu sürdürülebilir çözümlerin tasarımı ve gelişimi için çalışan Toyota, yol mesafelerini dikkate alarak tüm kullanıcı profillerine hitap eden çevreci otomobil gamının örneklerini sergiledi.



 Yeni modelin Türkiye'de üretieceği ida ediliyor


Toyota standını ziyaret edenler, hibrit motor teknolojisi ile donatılan C-HR konsepti, dünyanın ilk hidrojen yakıt hücreli seri üretim otomobili Toyota Fuel Cell Sedan, kısa mesafeler için elektrikli otomobili kişisel mobilite aracı Toyota i-ROAD ve Yeni Yaris modellerine yoğun ilgi gösterdiler.


 Yeni modelin Türkiye'de üretieceği ida ediliyor


Yenilikçi Bir Crossover konsepti: C-HR

Paris Motor Show'da dünya prömiyeri gerçekleştirilen Toyota C-HR konsept, Toyota'nın yenilikçi bakış açısının bir yansıması olarak dikkat çekti. C-HR konsept, şehir içi kolay kullanım ile dinamik sürüş keyfini bir araya getiriyor. Ayrıca yeni hibrit motor teknolojisi ile donatılan konsept, yakıt verimliliğinde de gelişmeler sunuyor.

4,350 mm uzunluğa, 1,850 mm genişliğe, 1,500 mm yüksekliğe ve 2,640 mm dingil mesafesine sahip C-HR konseptin ön tasarımı, Toyota'nın “Keen Look- Keskin Bakış” ve “Under Priority- Öncelikli” kimliğinin gelişimini temsil etmenin yanı sıra gelecekteki Toyota araçlarının yeni tasarım anlayışının ilk ipuçlarını da veriyor.

Bir elmasın dayanıklılığı gibi keskin ve sert çizgilerini yansıtan gövde tasarımıyla C-HR konsept, her açıdan yere sağlam basan bir crossover görünümü veriyor. Yeni crossover konseptin güçlü duruşuna dikkat çekmek için otomobilin köşelerini vurgulayan geniş alt ızgara, aşağı doğru çizgiler ile sonlandırılıyor. Güçlü tampon profili üstünde, “Öncelikli” alt ızgara tasarımı ile birleşen ince ve keskin üst ızgara akıcı tasarımı ile otomobilin köşelerinden çamurluklarına doğru devam ediyor. Karakteristik, dinamik ve dikkat çekici 3D gündüz yanan ön far tasarımı ise otomobilin köşelerine kadar devam ederek yeni C-HR konseptin akıcı tasarımını vurguluyor. C-HR konsept ayrıca, yeni tasarım anlayışı ile düşük ağırlık merkezine de sahip.

Toyota C-HR’nin dinamik tasarım anlayışı aracın arka kısmında da devam ederek, geniş omuzlarını ve yere sağlam basan duruşunu destekliyor. Havacılıktan esinlenilmiş arka farlar, C-HR konseptin güçlü omuzlarıyla birleşiyor ve aracın kaslı yapısını oluşturuyor. Crossover kimliğini güçlendiren keskin jant ve jant kolları tasarımları ise Toyota C-HR konseptin sofistike ve verimli yeni hibrit güç ünitesine atıfta bulunuyor. Yeni hibrit güç ünitesi, 21’nci yüzyılın trafik şartlarına uyacak şekilde eşsiz bir deneyim ve verimlilik sunuyor.


 



Geleceğin Otomobili Toyota Fuel Cell Sedan

20 yıldan uzun süren araştırmalar sonucu, Toyota'nın geleceğin otomobilini üretme vizyonu, Paris Motor Show'da gerçeğe dönüştü. Toyota, geleneksel içten yanmalı motor performansına eşdeğer hidrojen yakıt hücreli hibrit otomobili 4 kapılı Fuel Cell Sedan’ın seri üretim modelini ilk kez Paris Motor Show’da ziyaretçilerin beğenisine sundu. Benzinli araçların menziline yakın kilometrelere ulaşan Fuel Cell Sedan’ın yakıtı sadece 3 dakikada doldurulabiliyor ve kullanımda su buharından başka hiçbir madde salımı gerçekleşmiyor.

Dünyanın ilk hidrojen yakıtlı seri üretim otomobili Toyota Fuel Cell Sedan, tasarımda yapılan ufak değişiklikler ile günlük kullanıma uygun hale getirildi. Fuel Cell Sedan, Japonya'da 2015 yılının Nisan ayından önce, yaz aylarında da ABD ve Avrupa pazarlarında satışa sunulacak.


Toyota i-Road “Kişisel Mobilite Aracı “

Avrupa’da boy gösterdi
2 yıl önce görücüye çıkan 2 kişilik Toyota i-ROAD’un seri üretim modelinin Avrupa Prömiyeri Paris Motor Show'da yapıldı. Paris'in en ilginç aracı olmayı başaran i-ROAD, şehir içi ulaşıma yepyeni bir bakış açısı getirerek eşsiz bir esnekliği barındırıyor. Scooter ve motorsikletlerin sağladığı manevra kabiliyetini, daha konforlu, hava geçirmez tasarımı, dengeli ve güvenli yapısıyla avantaja çeviren i-ROAD otomobil konforunu sunuyor.

Lityum-iyon aküden sağlanan güç ile desteklenen bir çift 1.9 kW'lık elektrikli motora sahip i-ROAD, 50 km’ye yakın menzili, sıfır emisyon ve kompakt boyutları ile şehirlerde kişisel sürdürülebilir ulaşım için ideal çözüm sağlıyor.


Toyota i-ROAD
, benzersiz “Active Lean” teknolojisi ile virajlarda otomatik olarak yana yatabiliyor, düşük hızlarda veya dururken bile otomobilin dengesini korumasını sağlıyor. Active Lean teknolojisiyle Toyota i-ROAD, sürücü ve yolcusuna yüksek denge seviyesi, güvenlik, konfor ve sürüş keyfi yaşatıyor.

Bu eşsiz araç, Ekim ayından itibaren Fransa'nın Grenoble şehrinde geleceğin kentsel ulaşımının bir parçası olma amacıyla özel bir projede kullanılmaya başlandı.

Yeni Yaris şimdi çok daha pratik ve eğlenceli


B segmentinin rekabetçi doğasına yakışır şekilde Toyota'nın Avrupa Tasarım Merkezi'nde tasarlanan Yeni Yaris, Paris Motor Show'da da kendisini gösterdi. Pratikliliği, dayanıklılığı ve verimliliğiyle dikkat çeken Yeni Yaris, Toyota'nın Öncelikli Tasarım Felsefesi ve Keskin Bakış tasarım dilinin detaylarıyla birlikte daha güçlü ve daha dinamik bir yüze kavuştu. Yeni Yaris de tasarımın yanı sıra sürüş konforu, yol tutuş konusunda da önemli gelişmeler kaydedildi. Eylül ayında Türkiye’de satışa sunulan Yeni Yaris’in hibrit modeli ise Ekim ayında pazara sunulacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..