Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Gezilerimin fıkraları; iyi yolculuklar..

 Yolculukların kayıt altına alınmış olanı veya olası yolculuklar, kimi biribirinden çekici otomobiller, kimi hababam sınıfı gibi yolcu deryası otobüsler..Renkli ve birbirinden farklı tasarıma sahip otomobiller, minibüsler, otobüsler ve hatta trenler;binbir çeşit hayatı birbirine bağlarken, heyecanlı kavuşmalara yada hüzünlü ayrılıklara da sebeb olabiliyor..




İyisi kötüsüyle anlar yaşanırken, eğlenceli yolculuklar da tebessümü yüzümüzden eksik etmiyor..
İşte size eğlenceli yolculukların hikayeleri, fıkraları;

Faruk Pekin'den Gezilerimin Fıkraları, Haydar Ergülen'den Cümleten iyi Yolculuklar ve
Trenler Kalkar Haydarpaşa'dan...




Faruk Pekin 1985 yılından bu yana Türkiye'de kültür turizminin öncülüğünü yapan, bir sanat ve kültür tasarımcısı gibi İstanbul'da yaklaşık 170, yurtiçinde yaklaşık 140 özgün güzergâh yaratan FEST Travel'ı yönetiyor.
Uluslararası Sosyal Turizm Örgütü ISTO'nun (International Social Tourism Organisation) Yönetim Kurulu üyesi. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Kültür Turizmi Komitesi Başkanlığı, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Girişim Grubu ve Yönetim Kurulu üyeliği görevlerinde bulundu. Kültür Bilincini Geliştirme Vakfı Onursal Başkanı. Turizm Araştırmaları Derneği (TURAD) ve Turizm Gazeteci ve Yazarları Derneği (TUYED) üyesi. TÜRSAB Başkanlık Danışmanı ve Kültür Turizmi Komitesi Onursal Başkanı.
Bu kitapta yaklaşık yirmibeş senede yaptığı gezilerde, gezilerin hazırlık aşamasında,
rötarlı uçakların bekleme salonlarında anlattığı, dinlediği fıkraları derliyor.






Bugüne kadar kalitesi ve güveniyle tercih ettiğiniz, deneyimli Kaptan Şoförü, çalışkan muavini ve güler yüzlü personeliyle her zaman hizmetinizde olan Kırmızı Kedi, şimdi de yine sizler için yolculuğunuzda yepyeni ufuklar açacak bir girişime imza atıyor, Yolculuklar ve Kentler dizisini başlatıyor.
Sıddık Akbayır, Sina Akyol, Nalan Barbarosoğlu, Habib Bektaş, Ahmet Büke, Metin Cengiz, Jaklin Çelik, Ali Çolak, Refik Durbaş, Şükrü Erba,ş Haydar Ergülen, Cezmi Ersöz, Adil İzci, Özcan Karabulut, Gonca Özmen, Ahmet Telli, Bâki Ayhan, T. Kemal Varol, Murat Yalçın, Özcan Yurdalan Saygıdeğer Yolcularımız...

Genellikle şehirlerarası otobüslerle yapılan yolculukların anlatıldığı yazılarda taşradan İstanbul'a, çoğunda ilk kez yapılan yolculukları okuduk...

Babalar ve oğullar, çocukluk ve gençlik izlenimleri, masum ve hınzır anılar, hepsi bu otobüs kitabına konuk oldular. Bazı yazılar bizi köy, kasaba minibüsleri ve köy postalarıyla tanıştırdı. Bazılarında ise çölün ve sözün kavurucu sıcağında birlikte yolculuk ettik.

Cümleten İyi Yolculuklar adlı bu ilk kitabımızı sefere çıkarırken, yazıları ve fotoğraflarıyla katkı veren tüm yazarlarımıza, şairlerimize, bu yolculukta bizi seçtikleri için teşekkur ediyor, yeni yolculuklarda buluşmayı diliyoruz.





Muavin olduk, otobüsü Cümleten İyi Yolculuklar diyerek uğurladık. Şimdi de Hareket Memuru olduk, gar muduru, konduktör, istasyon şefi olacak halimiz yok ya, baktık Trenler Kalkar Haydarpaşa'dan geliyor, hemen bir cem kurduk.
Almanya'dan, İtalya'dan, Suriye'den, Hindistan'dan, Moğolistan'dan, Erzurum'dan, Ankara'dan, Eskişehir'den, Haydarpaşa'dan, en çok da ruyalardan, anılardan, aşklardan, yalnızlıklardan, ayrılıklardan, kavuşmalardan gelir de geçermiş tren. İçimizdeki gurbete gider orada beklermiş bizim gelmemizi. Biz de nedense oyalanırmışız, nasılsa tren Turkçenin en uzun kelimesi diye... Oysa tren birazdan Haydarpaşa'dan kalkacak, iskeleye bir vapur yanaşacakmış, kim bilir orada bizi hangi vazife bekliyormuş, miço olmak mı, çımacılık mı, Edip Bey'in 'mavi bir suyun duşunu uyutur' dediği bir tayfa olmak mı, yoksa 'deniz' olmak mı Uzatmayalım, yol verelim tren kitabına, yolculuk başlasın 21 yazarın tren yazılarına ve duşlerimizde vardığımız her gar Haydarpaşa olsun diyelim bu sefer de, her seferde...

Serhan Ada, Merih Akoğul, Feridun Andaç, Hüsnü Arkan, Mehmet Aycı, Ali Ayçil, Pelin Batu, Adnan Binyazar, Sezer Duru Nursel Duruel, Gültekin Emre, Ömer Erdem, Haydar Ergülen, Tuna Kiremitçi, Elif Köksal, Akif Kurtuluş, Celil Oker, Timur Özkan, Tayfun Pirselimoğlu, Sadık Yalsızuçanlar, Şükran Yiğit

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..