Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

2 Nisan, Otizm Farkındalık Günü ve Mavi Mesaj

 Otizme Mavi ışık yak..Otizm, doğuştan gelen ve genellikle yaşamın ilk üç yılında fark edilen karmaşık bir gelişimsel bozukluktur. Çocuğun çevresi ile yeterli sosyal ilişkiler kuramaması, dil-iletişim alanında belirgin gelişimsel sorunlar göstermesi ve takıntılı davranış biçimlerine sahip olması ile kendini gösterir.

Mavi giy, mavi ışık yak, mesajını ver 
Otizmin görülme sıklığı günümüzde çok büyük bir hızla artmaktadır. Günümüzde doğan her 68 çocuktan biri otizmli olarak dünyaya gelmektedir. Ülkemizde 0-18 yaş grubu arasında yaklaşık 352.000 otizmli çocuk bulunmasına ve otizmin görülme oranının hızlı artışına rağmen toplumumuzda otizm yeteri kadar bilinmemektedir.
Her fırsatta erken tanı ile özel eğitimin önemi anlatan Tohum Otizm Vakfı şimdi mesajları otizmli çocukların ailelerinden, çocuklardan, eğitmenlerden, doktorlardan, sanatçılardan, iş insanlarından, politikacılardan, gazetecilerden ve konuya duyarlı herkesten bekliyor.
Mesaj vermek isteyen kişiler ve kurumlar otizmin rengi olan mavi renkle evlerini, odalarını, binalarını ışıklandırarak, mavi giyerek, ellerini yüzlerini mavi boyayarak, mavi oje sürerek, mavi balonlarla fotograf çektirip #otizmemaviisikyak etiketi ile paylaşabilecekler.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..