Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Ford'tan, Mitsubishi'ye Ege Rallisi

Motorsporlarında Ege Rüzgarı esti.
Farklı renkte, farklı güç ve tasarımdaki otomobiller, yolları heyecan denizine çevirdi..Büyük çekişmeye sahne olan 2015 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın ilk yarışı Ege Rallisi’ni Castrol Ford Team Türkiye’den Murat Bostancı-Onur Vatansever, Neo Motorspor pilotları Yağız Avcı-Bahadır Gücenmez ekibinin 3.1 saniye önünde kazandı…


 yolların tozunu aldılar



2015 Türkiye Ralli Şampiyonası, kısa adı EOSK olan Ege Otomobil Sporları Kulübü tarafından 11-12 Nisan tarihlerinde İzmir’de düzenlenen Ege Rallisi ile başladı. Forum Bornova ve Ramada Encore sponsorluğunda, Atarlar Petrol, İzmir Park Ülkü Yarış Pisti, Ströer Kentvizyon, AVIS ve Haan Gayrimenkul desteğinde düzenlenen sezon galasında ulusal, historic ve mahalli kategorilerde toplam 45 ekip start aldı.





İki gün boyunca baştan sonra büyük çekişmeye sahne olan Ege Rallisi’ni Castrol Ford Team Türkiye’den Murat Bostancı-Onur Vatansever, Neo Motorspor pilotları Yağız Avcı-Bahadır Gücenmez ekibinin 3.1 saniye önünde kazandı… Bu sezon ferdi olarak yarışan Burak Çukurova-Ünal Tezel’in genel klasman üçüncüsü oldukları rallide, Ramada Encore Hotel önündeki finiş podyumuna 39 ekip finişe ulaşabildi.



Bu sezon 25.kez düzenlenen rallinin İki Çeker ve Gençler klasmanları ile sınıf 4’te Castrol Ford Team Türkiye’den Buğra Banaz-Burak Erdener birinciliği elde ederken, Sınıf N’de ise Deltasport takımından Mitsubishi Lancer EVO IX ile Erkan Güral-Aras Dinçer kazandı. Sınıf 3’te Renault Clio R3 ile Ali Gülan-Ahmet Yörük’ün birinci olduğu sezon galasında, Kadın pilotlar birinciliğini kısa bir aradan sonra parkurlara dönen Deltasport takımından Burcu Çetinkaya, Kadın co-pilotlar birinciliğini de Hakkı Ağaoğlu ile yarışan Nehir Yılmaz elde etti.


Bu sezon yapılan kural değişikliği ile ilk sırada start alan 30 yaş üzeri ralli otomobillerine açık historic klasmanında Bonus Unifree Parkur Racing’ten Fin ekip Hannu Pulkkinen-Juha Rahkonen ilk sırada yer aldı. Bu sezon Türk lisansı ile yarışan konuk ekibi, aynı takımdan Ford Escort MK2 ile Burak Türkkan-Özden Yılmaztakip ederken, üçüncülük Murat 131 ile Deltasport adına yarışan bu kategorinin en genç ekibi Emre Hasbay-Saipcan Hasbay’ın oldu...


Mahalli klasmanı Renault Clio Sport ile Ayhan Germirli-Mustafa Nazik kazanırken, ikinciliği Fiat Punto S1600 ileMurat Soyçopur-Can Hergüner ve üçüncülüğü de Rover 216 GTI ile Mehmet Canseven-Cihat Sapmaz kazandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..