Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Dünyanın dışına çıkacak ilk otomobil markası bir Avrupalı

 Google’ın düzenlediği Lunar XPRIZE yarışması için Ay’a gidebilecek bir araç geliştiren Alman takımının destekçisi AUDi oldu. Takımla quattro dört tekerden çekiş sistemi, ultra hafiflik, sürücüsüz sürüş ve elektrikli sürüş konusunda bilgi birikimi paylaşan Audi’nin ismi verilen “Audi lunar quattro”nun 2017 yılında Ay’a gönderilmesi planlanıyor.
NASA’nın Apollo 17 ile Ay’a düzenlediği son insanlı uçuşun üzerinden 45 yıl geçmesinin ardından, Audi de Ay’a gitmek için kolları sıvadı. Marka, Google tarafından düzenlenen XPRIZE yarışması için Ay yüzeyine inebilecek bir araç tasarlayan Alman Part Time Scientist Takımı’nın destekçisi oldu.
2007 yılında duyurulan ve özel girişimlerin Uzay yolculuğu projelerinin desteklenmesini ön gören Google Lunar XPRIZE, 2017 yılına kadar Ay’ın yüzeyine inecek, en az 500 metre ilerleyebilecek ve dünyaya yüksek çözünürlüklü fotoğraf/video gönderebilecek ilk aracı geliştiren takıma 30 milyon dolar ödül vadediyor.
Testleri Alpler’de ve Kanarya Adaları’nda gerçekleştiriliyor
Part Time Scientist takımının destekçisi olan Audi, takıma otomotiv sektöründe öncü olduğu quattro dört çekerden çekiş sistemi, elektrikli sürüş, sürücüsüz sürüş, sürüş asistanları ve ultra hafiflik teknolojisi gibi konularda destek verecek. Munih’te bulunan Audi Tasarım Stüdyosu tarafından da tasarım desteği verilen ve Audi lunar quattro olarak adlandırılan araç, çoğunlukla Alüminyumdan üretildi.
Testleri Alpler’de ve Kanarya Adaları’nda gerçekleştirilen aracın enerjisi güneş panelleri ile şarj edilen lityum iyon baterilerden geliyor. Dört tekerlekteki elektrik motorlarıyla hareket eden Audi lunar quattro, her türlü yüzey koşulunda saatte 3.6 kilometre hıza çıkabiliyor.
Ay’a 5 günde gidecek
Audi lunar quattro’yu taşıyan roketin, 2017 yılında fırlatılması ve 380 bin kilometre yol aldıktan sonra 5 gün içinde Ay’ın ekvatorunun kuzeyine, Apollo 17’nin 1972’de indiği noktaya inmesi planlanıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..