Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yeni Datsun Mi-Do

Marka; Japon, Model Alman-Amerikan, Üretim Rusya! Japonya markası Datsun ikinci hayatına Go modeli ile başlamıştı. Şimdi yeni modeli Mi-Do ile gözleri üzerine çıkıyor!Öncelikle Rusya ve Asya pazarlarını hedef alan Renault-Nissan Grubu , Datsun markasıyla hatchback Go, MPV GO+ ve sedan On-Do modellerini üretiyor.


 Yeni Japon Otomobili Datsun MiDo



On-Do modeli Renault Symbol II ve ondan türetilen Lada Granta'nın Datsun logolu versiyonu.Yeni model Mi-Do ise diğer modellerle uyumlu bir
isim alırken Nissan-Renault ittifakı (diğer markalar zincirine grup denirken bu markalara niye ittifak deniyor anlayabilmiş değilim!) marklarından Lada Kalina'yı allayıp pullayarak
yeniden yollara çıkarmış.Grup, hesaplı otomobil sınıfında Dacia, Lada ve Datsun markalarıyla boy gösterirken bu sınıfa yeni modeller eklemeye devam ediyor. İlginçtir eklenen modeller ya ana markaların üretimden kaldırdığı yada mevcut modellerin çok küçük makyajlarla yenilenmesiyle oluşuyor.Aslında bu strateji hem maliyeti düşürüyor hemde satışı yapıldığı ülkelerde alıcı buluyor..






1993-2001 arası  imal edilen Opel Corsa; GM -Lada işbirliğiyle Lada Kalina olarak üretilirken yeni Niva modeli ise GM markalarından Chevrolet Niva olarak Rusya'da üretiliyor.Lada Kalina; yeni versiyonlarıyla daha güzel bir otomobil olmuş.Türkiye'de yakın zamanda diğer Lada modelleriyle beraber yola çıkacakken Kalina'yı bu kez Datsun logosuyla Rusya coğrafyasında görüyoruz..




Araç muhtemelen Lada Kalina gibi 1.6 litrelik benzinli motorla yola çıkacaktır .Bir ihtimalde daha düşük hacimli motorların kullanılması olabilir! Yollara çıkması için 2016 yı beklemek gerekebilir!


 Yeni Japon Otomobili Datsun MiDo



http://www.otometre.com/2014/04/renault-symbol-dunya-otomobili-mi-logan.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..