Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

RX Lites'te Türk Ekibi Toksport'ta yarışacak

 İstanbul dünya rallikross şampiyonasını bekliyorDünya Rallikross Şampiyonası'nın İspanya, İtalya ve Türkiye etaplarına Türk yarış takımı TOKSPORT'ta katılacak. Geçen sene aynı takımda Yiğit Timur ve Fatih Kara yer alırken bu sene, ay yıldızlı bayrağımızı taşıyan aracın sürücüsü Kenyalı Tejas Hirani olacak. Kenyalı pilot Dünya Rallikross Şampiyonası'nın ilk Afrikalı yarışçsı
olarak tarihe geçecek.Daha önce Ralli Raid ve Formula BMW tarışlarına da katılan Hirani, amacının RX Lites'in üst kategorisi olan Süper Car'da yarışmak olduğunu söylüyor.
TOKSport, 2003 yılında  Türkiye Ralli Şampiyonası'nda Murat Akdilek pilotajında Hyundai Accent WRC ile yer alarak yarış hayatına başlayan bir ekip.Türkiye'deki yarışlar kadar Avrupa ve dünya genelindeki bir çok yarıştada başarılı sonuçlar alan TokSport, geçen sene ilk kez Dünya Rallikross Şampiyonası RX Lites kategorisinde mücadele etmişti.Takım genel olarak 

 İstanbul dünya rallikross şampiyonasını bekliyor WTCC - (DÜNYA BINEK OTOMOBILLERI ŞAMPIYONASI), 
ETCC - (AVRUPA BINEK OTOMOBILLER ŞAMPIYONASI), 
WRC - (DÜNYA RALLI ŞAMPIYONASI), 
ERC - (AVRUPA RALLI ŞAMPIYONASI),
PORSCHE CARRERA CUP ta  yarışıyor..
Takımın garajında ise 2 adet  MINI JCW RRC / WRC,
2 adet  MITSUBISHI LANCER EVO X GR.N,
bir adet  MITSUBISHI LANCER EVO IX GR.N,
bir adet  MITSUBISHI LANCER EVO VIII GR.N yer alıyor. Ağustos'un ilk günlerinde  ekibe, güçlü bir araç daha katıldı; NiSSAN SKYLiNE GTR GT3.
Arkada yüksek rüzgarlığıyla dikkat çeken aracın üzerinde NiSMO yazısı da hemen farkediliyor!

Toksport WRT; 7-9 Ağustos tarihlerinde Porsche Sports Cup Şampiyonası'nın 4. etabı olan Almanya yarışında üçüncü oldu.


3-6 Eylül de OrtaDoğu Ralli Şampiyonası'nın 4. yarışı ve serinin tek asfalt etabı olan Lübnan Rallisi, 4-6 Eylül tarihlerinde Çek Cumhuriyeti'nin Brno  Pisti'nde  Avrupa Binek Otomobiller Şampiyonası ve sonrasında11 Eylül 'de Porsche Sport Cup yarışıyla mücadele sürecek..

Bu arada Dünya Rallkross Şampiyonası tüm hızıyla devam ediyor.

Bilgi için
 http://www.toksport.com/
https://www.facebook.com/toksportturkey
http://www.rxlites.com/
Not; RX Lites sınıfındaki otomobiller Türkiye'de Avitaş Motorsport tarafından imal ediliyor. Aracın diğer adı ise Control 4.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..