Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Aytaç Biter ile TC2T grubunda Avrupa 2’incisi, İbrahim Okyay ise TC2 grubunda Avrupa 3’ncüsü oldu

 Türkiye adına gurur vericiKenan Sofuoğlu ve  Toprak Razgatlıoğlu'ndan sonra motorsporlarında uluslararası iki başarı daha geldi..Yıllardır Avrupa arenasında yarışan  BOM Takımı  başarılarına yenilerini ekledi..Borusan Otomotiv Motorsport 2015 sezonunun 15’inci yarışı için 11 Ekim Pazar günü Sicilya’nın Pergusa Pisti’nde start aldı.ETCC’nin son ayak yarışlarının koşulduğu Pergusa
Pisti’nde Borusan Otomotiv Motorsport, ülkesine yine Aytaç Biter ve İbrahim Okyay ile 2 üçüncülük kupası kazandırdı. 2015 ETCC sezonu başından bu yana toplam 12 kupa kazanarak 6 sezondur takip ettiği Avrupa Kupası’nda önemli sonuçlara imza atan takım, ETCC Nation’s Cup (Ülkeler Kupası) için kazandığı puanlarla da Türkiye’nin 11 ülke arasından4.’üncü sırada tamamlamasını sağladı. 
 
ETCC’nin bu son yarışında Borusan Otomotiv Motorsport aynı zamanda Aytaç Biter ile TC2T grubunda Avrupa 2’inciliğini, İbrahim Okyay ise TC2 grubunda Avrupa 3’üncülüğünü ilan etmiş oldu.
Borusan Otomotiv Motorsport Takım Sorumlusu İbrahim Okyay, takımın bu başarısında 2008 yılından bu yana yurtdışı yarışlarıyla kazanılan tecrübenin büyük payı olduğunun altını çizerek; “ Elbette her takım için yarış sonunda podyumda olmak, kupa almak ve daha da önemlisi Milli Marşı’nı çaldırmak büyük bir mutluk ve gururdur. Bu sezon her yarış podyum şansını yakalamış olmak ve Belçika’da podyumun en üst basamağında olarak İstiklal Marşı’mızı çaldırmak tüm takımımız için gurur kaynağı olmuştur.” dedi.


Sicilya’nın 4,950 m’likPergusa Pisti’nde 10 Ekim Cumartesi günü antrenman turlarıyla başlayan yarış, 11 Ekim Pazar günü sıkışık bir programla önce sıralama turlarıyla ardından da arka arkaya koşulan 11 turluk 2 yarışla devam etti. Sıralama turlarını Aytaç Biter BMW 320TC otomobiliyle kendi TC2T grubunda 4’üncü, İbrahim Okyay ise TC2 grubunda 3’üncü tamamladı. Arka arkaya koşulan 2 yarışta da Borusan Otomotiv Motorsport’un 2 pilotu kendi gruplarında mücadeleyi 3’üncü tamamlayarak ülkesine 2 tane 3’üncülük kupasıyla döndü.
Borusan Otomotiv Motorsport’un bundan sonraki ilk yarışı ise 3H ItalyEnduranceCup’ın 4’üncü yarışı olan İtalya Vallelunga Pisti’nde koşulacak. Takım bu yarışla sezonu toplam 16 yarışla tamamlamış olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..