Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Dünyada ilk kez, Toyota farkıyla!

 sistmler devreye giriyorDevir; akıllı, aynı zamanda trafik ve diğer birimlerle iletişim halinde olan sistemli otomobillerin devri..Algılamak, sürücüyü uyarmak otomobilin üzerine kaldı.
Bu sistemlerle, kazalar büyük oranda azalacak ve belkide imkansız hale gelecek!!!

Güvenlikten ödün vermeyen ve her geçen gün yeni
teknolojileri pazara sunmaya devam eden Toyota, araçlarında Geliştirilmiş AkıllıUlaşım 
 
Sistemi’ni (ITS) kullanmaya başladı. Japonya’da standart hale gelen 760 MHz frekanslı ITS sistemi sayesinde diğer araçlardan veri alınıp, onlara veri gönderilebiliyor.

Toyota’nın üç modeline ITS Bağlantı sistemini entegre edereksürücüye yardımcı olan ve dünyada ilk kez seri üretim otomobillerde bu sistemi kullanan ilk marka olması dikkat çekiyor.
 

Bu ileri güvenlik yardımcısı sayesinde sürücü, otomobilin sensörlerinin algılayamadığı tehlikeler ve uyarılar hakkında bilgi sahibi olabiliyor. Bu bilgiler araçtan-araca, araçtan-dış altyapıyaveya dış altyapıdan-araca gönderilebiliyor. Alınan veriler arasında trafik ışıklarının durumu, kör noktadaki araçlar ve yayalar gibi kritik detaylar bulunabiliyor.Bu tür durumlarda sürücü sesli ve görsel olarak uyarılabiliyor. Toyota bu sayede trafik kazalarının yüzde 40’ını kapsayan kavşak kazalarını azaltmayı amaçlıyor.
 sistmler devreye giriyor

Araçtan araca gönderilen bilgiler ise öndeki otomobilin yavaşlama/hızlanma veya aniden durması gibi uyarıları içeriyor. Böylece ani kazaların önlenmesinin yanında trafiğin daha akıcı bir şekilde ilerlemesi sağlanıyor. Ayrıca kullanılan aracın arkasından gelen ambulans gibi acil durumlar için de ITS sistemine sahip araçlara sistem alt yapısı uyarı gönderebiliyor. Toyota, ITS teknolojisinin yaygınlaşmasıyla birlikte geleceğin mobilite anlayışına güvenlik, verimlilik ve özgürlük katacağına inanıyor. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..