Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yeni çok yönlü Sport Tourer; Subaru LEVORG

4 çeker ve Boxer ustası Subaru, Levorg ile adından söz ettirmeye devam ediyor.Türkiye'ye geldiği 1985'li yıllarda 4 tekerden çekişli sedan ve küçük hatchback modelleriyle tanıdığımız Japon Subaru; son yıllarda SUV ve Tourer tarzı araçlarıyla Türkiye de satış yapıyor.En ucuz modeli olan XV 'nin fiyatı 78 500 TL den başlıyor.


 Yeni Subaru Türkiye de



2014 yılında Japonya’da lansmanı yapılan sonrasında
Avrupa pazarına uygun versiyonu geliştirilerek beşinci nesil Legacy modelinin yerini alan LEVORG, WRX’in DNA’sında bulunan sportif sürüş keyfini Legacy’nin kullanışlılığı ve geniş iç mekan konforuyla harmanlıyor. 1.6 litrelik direkt enjeksiyonlu 170 HP güç ve 250 Nm tork üreten boxer turbo motora sahip Sport Tourer LEVORG GT-S 114.900 TL’lik perakende satış fiyatı ile Subaru bayilerinde.


Halil Karagülle: “Sportif aile otomobili LEVORG, sahip olduğu üstün özelliklerle Türkiye pazarında rekabetçi bir konumda”

Sport Tourer LEVORG’un bünyesindeki üstün özellikleri ve cazip fiyat seviyesiyle pazarda çok rekabetçi bir konumda olacağına inandığını belirten Subaru Türkiye Genel Müdürü Halil Karagülle şu açıklamayı yaptı: “Mevcut Crossover ve SUV gamına ilave olarak Subaru’nun “Boxer Motor” ve “Simetrik Sürekli Dört Çeker” gibi genetik özelliklerini bünyesinde bulunduran, hem sportif hem günlük kullanıma uygun, ailelerin de tercih edebileceği çok yönlü Sport Tourer modeli LEVORG’u Avrupa ile aynı anda satışa sunduk. 170 BG'lik 1.6 litre direk enjeksiyonlu turbo motora sahip olan LEVORG geniş bagaj hacmi, sportif kullanımı, geliştirilmiş güvenlik özellikleriyle geniş bir tüketici kitlesine hitap ediyor. Levorg’un genç ve orta yaştaki sportif kullanımdan hoşlanan ailelere çok uygun bir otomobil olduğuna inanıyoruz. Ön siparişle bağlantısı kurulan ilk parti 50 adet aracımızın teslimatını tamamlamak üzereyiz. Yıl sonuna kadar yaklaşık 150 adet Levorg satışı hedefliyoruz.”




Legacy, Revolution ve Touring: LEVORG

LEVORG ismi Legacy, Revolution ve Touring (Miras, Devrim ve Gezi) isimlerinin birleşiminden oluşuyor. Sportif özelliklerle kullanışlılığı birleştiren LEVORG, direksiyon başında vakit geçirmeyi seven sürücüler için kusursuz bir otomobil olarak karşımıza çıkıyor. Ön tasarımını Subaru WRX STI’dan alan LEVORG, kullanışlı teknolojisinin yanı sıra sürüş güvenliği ve çevre dostu özellikleriyle de günümüzün beklentilerine çok iyi yanıt veriyor.


Devrim Niteliğinde bir Sport Tourer

Subaru, LEVORG'u geliştirirken sürüş keyfi, uzun mesafelerde rahat sürüş için güvenlik ve çok yönlülüğü birleştirerek sport tourer sınıfında bir devrim yarattı. Özellikle uzun mesafelerde yolcuların rahatlığını sağlamak için aracın gelişmiş özellikleri geniş bir kabinle birleştirildi. LEVORG’un gövde boyutları bir Sport Tourer modelinin kolay kullanım özelliğini korurken aynı zamanda geniş ve rahat bir iç alana sahip. Şık ve dinamik tasarımının yanı sıra kullanıcı dostu bagaj alanıyla da kusursuz bir Sport Tourer konforuna sahip olan Subaru LEVORG, spor bir aracın güçlü yapısıyla Sport Tourer bir modelin rahat ve sportif hissini buluşturarak “tasarım ve işlevi” bir arada sunuyor.


Zarif tasarım sportif siluet
Tavanın alçak arka kenarı önden arkaya doğru zarif bir siluet oluştururken geniş bagaj alanını da beraberinde getiriyor. Şık ve spor tasarım, spor bir otomobile uygun biçimde yüksek bir performans hissi yaratıyor. Burun konisi, Subaru'nun kendine özgü altıgen ızgarasının bulunduğu ön kısmın dinamik, üç boyutlu yapısını vurguluyor.


Otomobilin şahin gözü farları, delici bir bakış atıyormuş hissi veriyor. Kabin içinde yüksek kalite ve üstün işlevsellik öne çıkıyor. Piyano siyahı yüzeyler, metalik vurgular ve krom parçalar yüksek kaliteye sahip bir alanda buluşuyor.


Birbirlerine yakın göstergeler, 3.5 inç tam renkli LCD ekran ve aydınlatmalı ortam; keskin, hassas, yüksek teknoloji hissi sunan saten kromla vurgulanıyor. D şekilli direksiyon sürücünün sezgilerini artırmak için tercih edilmiş. Göstergelerin açılış sırası ve diğer özellikler ise hislere hitap edecek şekilde tasarlanmış.

Teknik Özellikler
1.6 Litrelik Turbo Boxer Motor ile konforlu ve güçlü sürüş keyfi

Yeni sport tourer LEVORG, kalbinde yeni geliştirilmiş yüksek torka sahip 1.6 litrelik direkt enjeksiyonlu boxer turbo “DIT” motor taşıyor. DIT ünitesi daha çevik bir sürüş deneyimi için küçültülmüş bir motor ile doğrudan püskürtmeli turbo teknolojisini birleştiriyor. DIT ünitesinde otomatik durdurma ve başlatma fonksiyonu bulunuyor. LEVORG için geliştirilen bu özel motor 250 Nm’lik yüksek tork üreterek daha iyi performans sağlıyor. Subaru’nun ünlü Lineartronic şanzımanının simetrik sürekli dört çeker sistemiyle birleştirildiği yeni motorla daha düşük zemin titreşimi ve sessiz bir sürüş sunuluyor.


Hafif ve kompakt lineartronic şanzımana sahip olan LEVORG’da, Subaru Akıllı Sürüş (SI-Drive) ideal vites kontrolü sağlayarak hem yakıt tasarrufu hem de sürüş keyfi sunuyor. Lineartronic sistemlerden beklenen akıcı, kademesiz vites değişimine ek olarak otomatik kademeli vites kontrolü hızlanma derecesine göre vites değiştirme özelliklerini de değiştiriyor. Altı vitesli manüel mod ve direksiyondan vites değişimi sürücünün isteğine sadık kalan bir sürüş deneyimi sunuyor.


Uzun yolculuklara uygun geliştirilen gövde


Bir spor otomobilden beklenen çeviklik ve sürüş keyfine ek olarak LEVORG modelinde uzun yolculuklarda ihtiyaç duyulan kalite ve konforun sağlanması için tüm şasi ve gövde bileşenlerinin sağlamlıkları geliştirildi. Optimize edilen elektronik dönüş kontrolü ve geliştirilmiş gövde ve süspansiyon sağlamlığı, sürücünün isteğine itaat eden direkt ve spor bir tutuş sağlıyor.


Küçük çaplı D şeklindeki direksiyon simidi ise sürücünün manevra yeteneğini ve tutuş hassasiyetini geliştiriyor. Uzun mesafelerde konfor ve keyif veren spor bir otomobil ortaya çıkarmak amacıyla daha üstün bir sürüş keyfi ve yol koşullarına daha uyumlu bir tepki için gövde ve süspansiyon sağlamlığı önemli ölçüde geliştirildi.


Aktif, pasif ve önleyici güvenlik özellikleri bir arada


LEVORG’da Subaru’nun “geniş kapsamlı güvenlik” felsefesine paralel olarak, Gelişmiş Güvenlik Paketi kurulumu da dahil, tüm güvenlik unsurları geliştirildi. Konfor ve sürüş güvenliği ile rakiplerinden ayrışan LEVORG aynı zamanda Avrupa’da Subaru Arka Araç Tespit Sistemi, Otomatik Uzun Far Fonksiyonu ve Kör Nokta Uyarı Sistemleriyledonatılmış ilk Subaru olma özelliğini taşıyor.


Aktif Güvenlik


Subaru’nun gelişmiş Simetrik Dört Çeker sistemini temel alan Araç Dinamikleri Kontrolü sistemi, tüm koşullarda huzurlu bir sürüş deneyimi ve üstün tehlike önleyici olarak geliştirildi. Aktif Tork, yön tayini dönüş hatlarını geliştirirken; yüksek hızlı seyir esnasında ani fren durumunda Acil Durum Sinyali ise tehlike lambalarını yakıp söndürerek arkadan gelen araçları olası bir çarpışmaya karşı uyarıyor.


Pasif Güvenlik


980 MPa dayanım gücüne sahip olanlar dahil, yüksek dayanımlı çelik plakaların daha kapsamlı ve verimli kullanımı ağırlığı azaltırken aynı zamanda ön, yan ve arka cephe çarpışmalarına karşı dünya standartlarında koruma sağlıyor.


Sürücü koltuğu için bir diz hava yastığı da dahil olmak üzere, standart olarak sunulan yedi hava yastığı ve hava yastıklarının en uygun biçimde konumlandırılmaları üstün yolcu koruması sağlıyor. Çarpışma durumunda yayaları korumak için motor kapağı ve ön kısım, darbeyi karşılayacak şekilde tasarlanırken motor bölümünün yan tarafları ise darbe emici malzeme ile astarlandı.


Önleyici Güvenlik

LEVORG, Subaru Arka Araç Algılayıcısı ve Uzun Far Desteği sisteminden (otomatik karartmalı dikiz aynasıyla birlikte) oluşan bir Gelişmiş Güvenlik Paketi ile donatıldı.


Subaru Arka Araç Algılayıcısı



Kör Nokta Tespiti (BSD)
Şerit Değiştirme Yardımı (LCA)
Arka Çapraz Trafik Uyarısı





Arkadaki kör noktalarda bulunan araçlar radar tarafından tespit ediliyor ve kapı aynasındaki LED lambalar yanarak veya yanıp sönerek sürücüyü uyarıyor.





Bitişik şeritten hızla yaklaşan araçlar radar tarafından tespit edilerek kapı aynasındaki LED lambalar yanarak veya yanıp sönerek sürücüyü uyarıyor.


* BSD veya LCA sistemleri radarda bir araç tespit ettiklerinde, eğer sürücü sinyal verdikten sonra şerit değiştirmeye çalışırsa kapı aynasındaki LED lambaları yakıp söndürerek sürücüyü olası bir çarpışma durumuna karşı uyarıyor.





Geriye giderken kenarlardan yaklaşan araçlar radar tarafından tespit edilerek çarpışma riski durumunda sürücü kapı aynası lambaları ve bir alarm sesi tarafından uyarılıyor.





Uzun Far Desteği (otomatik karartmalı dikiz aynasıyla birlikte)


Dikiz aynasına entegre edilen tek lensli bir kamerayı kullanan bu sistem karşıdan gelen araçları algılayarak kısa ve uzun huzmeli farlar arasında otomatik olarak seçim yapıyor. Sistem, dikiz aynasındaki entegre sensöru kullanarak arkadan yaklaşan araçların farları gibi güçlü ışıkları tespit edip yansımayı azaltmak için aynayı otomatik olarak karartarak gece sürüşleri için de yüksek güvenlik sağlıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..