Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Kış lastiği seçerken nelere dikkat etmeli?

 Kış lastiğinizi hazırlamayı unutmayınKış aylarının yaklaşmasıyla birlikte havalar iyice soğumaya başladı. Soğuk havalarda çabuk sertleşen yaz lastikleri yol tutuşunu azaltıyor. Bu nedenle kışın bu lastikleri kullanmak pek uygun değil.  Kış lastikleri yapıları gereği zorlu hava koşullarında yola daha iyi tutunuyorlar. Ayrıca kauçuk malzemeden üretilmiş olmaları onları daha güçlü kılıyor. Kış lastikleri özellikle sıcaklığın 7 derecenin altında olduğu zamanlarda kuru, karlı ve buzlu yollarda
daha güvenli sürüş yapmanızı sağlıyor.
Kış yaklaşırken zorlu hava şartlarını göz önünde bulundurarak aracınıza kış lastiği taktırmalısınız. Kış lastikleri aracınızın performansını arttırdığı gibi güvenli ve konforlu bir yolculuk geçirmenize imkan tanır. Sizler içinkış lastiği seçiminde dikkat etmeniz gereken noktaları bir araya getirdik.
Yeni düzenlemeye göre 1 Aralık – 1 Nisan dönemi arasında kış lastiği takmak zorunlu olacak.Eğer kış lastiği almayı düşünüyorsanız veya mevcut lastiğinizi değiştirmeniz gerekiyorsa Aralık gelmeden lastiğinizi alın.
Kış lastiğine karar verirken araç üreticisinin önerdiği lastik ölçüsünü esas alın.
Lastiğin çeşitli hava koşullarında çekiş gücüne dikkat edin. Kuru, ıslak ve karlı yolda güçlü çekiş ve yol tutuşu sağlayan lastiklere yönelin. Kuru ve yağışlı havalarda fren mesafesini azaltan lastikler tercih edin.
İhtiyaç duyacağınız kar lastiği yaşadığınız bölgeye göre farklılık gösterebilir. Bu noktada bulunduğunuz yerdeki iklim koşullarını göz önünde bulundurmalısınız. Kışın yoğun karlı geçen bir bölge ile nadir kar yağan bir şehirde kullanacağınız lastik farklı olabilir. Alacağınız kış lastiğinin üzerinde “Kış Lastiği” işareti olup olmadığına dikkat edin. Kış lastiğinin üretim yılını mutlaka kontrol edin. Lastiklerin diş derinliğini öğrenin. Diş derinliği 4 mm.’den az olmamalı.
Aracınız tüm lastiklerini kış lastiğine çevirmelisiniz. Sadece çekiş amaçlı ön tekerleklerde kullanılan kış lastikleri yeterli sürüş güvenliği sağlamıyor.Lastik seçiminde güvenli olması kadar uzun ömürlü olmasına özen gösterin. Ayrıca yakıt sarfiyatını azaltan lastikler tercih edin.
4×4 araç sahipleri, araçlarının çekiş gücüne güvenerek kış lastiği kullanmaya gerek duymazlar. Ancak soğuk havalarda zorlu zeminlerde 4×4 araçların lastikleri yeterli olmayabilir. Daha iyi bir yol tutuşu ile güvenli bir sürüş deneyimi için bu tür araçlarınızda da kış lastiği kullanmalısınız.
Sağlam bir kış lastiği almak istiyorsanız, Lassa’nın modellerini inceleyebilirsiniz.
 Lassa kış lastiği ile hem yakıt tasarrufu elde eder, hem de tüm mevsim konforlu ve güvenli yolculuklar geçirebilirsiniz.
Kliksa.com, Michelin, Good Year, Lassa, Dunlop gibi çeşitli markaların kış lastik modellerini satışa sunuyor. Uygun fiyatlı oto aksesuarları sunan Kliksa.com’da bütçenize ve ihtiyacınıza uygun kış lastiğini bulabilirsiniz. 
01.11.2015

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..