Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Euro 6, Volkswagen, Proton, Otomobil Dergileri, Çinmobil ve Dakar Rallisi..

 Otomobilde yeni haberler.. Otomobil dünyasında; emisyon, fuar ve yenilikler..
Euro 6 normları ile emisyon haberleri yeni yılda da gündemdeki yerini koruyacak.Volkswagen yaşadığı sorunlarla boğuşurken Türkiye'de en fazla otomobil ve hafif ticari araç satışı yapan marka oldu. Budd-e ve Tiguan GTE Active gibi yeni modellerle daha çevreci araçlar
üzerinde çalışmaya da devam ediyor.
 İngiltere gibi rekabetin yüksek olduğu ülkelerde de satış yapan Proton, Türkiye'de gerilerde kalmış durumda. Ancak 2016 Mart ayından itibaren Euro 6 normlarına uygun otomobillerin gelmesi bekleniyor.Gen 2 modelini satarken Mart'la beraber Preve, Exora gibi yepyeni modellerin yollara çıkması bekleniyor!Halen İngiltere'de 7 995 Sterlin den başlayan fiyatlarla satışa sunulan Proton modelleri arasında Gen 2,  Savvy ve Satrio Neo var.
 Otomobilde yeni haberler..Türkiye'nin ilk  haftalık otomobil dergisi olan Otohaber Dergisi, geçen sene aylık olarak yayınlanmaya başlamıştı. Türkiye'nin ikinci haftalık  otomobil dergisi AutoShow'da 2016 yılıyla aylık olarak yayınlanmaya başladı.Şu an itibarıyla otomobil konusunda haftalık yayın yok. Ancak önümüzdeki aylarda Otostil adında yeni bir derginin, bu boşluğu doldurması bekleniyor.

Çin'in önde gelen otomobil markası Chery ve Geely, Türkiye de 2015'i pas geçerken 2016 için yeni model otomobiller getirmesi yönünde net bir bilgi yok.Zaten birinin internet sayfası yayında yok diğeri de güncel değil.

Dünyanın en zorlu yarışı Dakar Rallisi,Arjantin ve Bolivya sınırları içerisinde sürüyor. Otomobil kategorisinde  genel ularak Peugeot 2008 DKR; Sebastien Loeb, Carlos Sainz ve Stephane Peterhansel ile ilk sıralarda yer alıyor.
An itibarıyla Motosiklette KTM ile  Price, otomobilde Al Attiyah Mini , Quad sınıfında Yamaha ile Patronelli ve kamyonda Kamaz ile Nikolaev ilk sırada yer alıyor.

Bir döneme imzasını atmış yerli otomotiv markalarından Askam,  2007 yılından beri üretim yapmıyor. Ancak 2017 yılına kadar yedek parça imal edileceği ve bu süre sonunda tammamen kapatılacağı (11.01.2016 tarihi itibarıyla)  tr.vikipedia.org adresinde yazıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..