Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

O segment otomobilde İstanbul ve Kağıthane ilk sırada

 otomobil satışlarıTüm Türkiye’yi kapsayan araştırma sonuçlarına göre; Hakkari ve İstanbul ;en uç noktalarda yer alıyor!Türkiye'nin en büyük kenti İstanbul, premium araç satışında liderliği kimseye bırakmazken, Kağıthane'de  Türkiye’nin tüm ilçeleri arasında premium sınıfta en çok otomobilin satıldığı yer oldu. Türkiye’de Ocak-Ekim 2015 döneminde Türkiye’de satışı gerçekleştirilen 68 bin 185 premium otomobilin 40 bin
14’ü İstanbul’da sahiplerine ulaştırılırken, Ankara’da 5 bin 897 lüks sınıf araç satın alındı.
Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER) ile Otomotiv Yönetim Danışmanlığı Pazar Analizi ve İstatistik Şirketi EBS işbirliği ile gerçekleştirilenpremiumsegment ile ilgili araştırma sonuçları açıklandı. 81 ilde yapılan araştırmada; TÜİK ve noter verileri de göz önüne alındı. Bu çalışmaya göre; premium otomobil satışlarında ilk 10 sıra içinde sırasıyla İzmir, Bursa, Antalya, Adana, Gaziantep, Mersin, Kocaeli ve Konya illeri bulunuyor.
 
Lüks segment otomobil satışlarında son sırada ise Hakkari yer alıyor. 2015 yılının Ocak-Ekim döneminde Hakkari’de yalnızca 3 adet Premium segmentedahil olan otomobil satılmış. Hakkari’yi sırasıyla 6 araç satışıyla Bayburt ve Ardahan, 7 araç satışıyla Bitlis, 9 araç satışıyla Tunceli, 14 araç satışıyla Kars, 15 araç satışıyla Artvin, 20 araç satışıyla Kilis, 21 araç satışıyla Gümüşhane ve Bingöl takip ediyor.
Araştırmanın bir diğer sonuçlarına göre ise; premiumsegmentteki otomobil satışlarında İstanbul’un ilçesi Kağıthane 4 bin 246 adetle birinci sırada bulunurken, bunu sırasıyla3 bin 365 satışla Şişli, 2 bin 926 satışla Maltepe, 2 bin 835 satışla Ataşehir, 2 bin 263 satışla Avcılar, 2 bin 127 satışla Beşiktaş, 2 bin 59 satışla Sarıyer, 2 bin 47 satışla Üsküdar, bin 973 satışla Kadıköy ve bin 543 satışla Tuzla ilçeleri izliyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..