Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Otomobilde İtalyan estetiği ile Hindistan işbirliği

 estetikOtomobil dünyasında yeni bir güç; Hindistan devi Mahindra ile İtalyan tasarım markası Pininfarina artık beraber çalışıyor..Mahindra SsangYong'tan sonra tasarımda dünyanın önde gelen firması Pininfarina'yı da bünyesine kattı.Ünlü İtalyan otomotiv tasarım şirketi 'Pininfarina'yı satın alan Mahindra & Mahindra, otomotiv tasarımında geleceğe yön verecek adımı atıyor! Böylece “Pininfarina” ile

gelecek vizyonunu tamamlıyor. 60 yıllık SUV tecrübesi ile lüks SUV kavramına İtalyan estetiği katıyor.



Tasarımdaki bu dev işbirliği ile Ferrari, Alfa Romeo, Peugeot, M & M, Fiat, GM, Lancia, Maserati ve benzeri dünyaca ünlü üreticiler için otomobil tasarlamış olan “Pininfarina”, SsangYong’unda içinde bulunduğu küresel büyüklüğü 16.900 milyar dolar olan  Mahindra & Mahindra grubuna dahil olmuş oldu.


Mahindra & Mahindra ve Tech Mahindra bu bağlamda, Pininfarina’nın anlaşma kapsamında %76,06 hissesini alarak, “JVCo” isimli ortak bir girişim şirketi yoluyla tasarımlar hayata geçireceğini duyurdu. “JVCo” hisselerinin %60’ı Tech Mahindra, %40’ı Mahindra & Mahindra tarafından yönetilecek olup, Pininfarini yönetiminin ise yönetim kurulu başkanı Paolo Pininfarina tarafından devam edileceği duyuruldu.




İkonik bir tasarım firması olan Pininfarina’nın, 85 yıllık tarihi boyunca birçok markayı endüstriyel tasarım anlamında beslediği biliniyor.



Tech Mahindra ve Pininfarina, bu birliktelikten geleceğe yönelik özel otomotiv stili, güçlendirilmiş gövde mühendisliği alanında fayda sağlamayı, Avrupa otomotiv pazarının içinden gelen tasarımcıların deneyimlerinden yararlanarak, daha büyük bir pazara erişim şansı ile saflık, yenilik ve sıradışı bir tasarım ilhamı yaratmayı hedefliyor.



Ayrıca Mahindra & Mahindra ve Tech Mahindra, otomotiv sektörü dışında ulaşım, uzay ve endüstriyel tasarım konularında da deneyim kazanarak bu sektörlerde de varlığını güçlendirmeyi planlıyor.



“Pininfarina”nın İstanbul’un Yeni Havaalanı için, “Hava Trafik Kontrol Kulesi’nin de tasarımlarını yapan ünlü İtalyan tasarım şirketi olduğunu da hatırlatmak gerekiyor.



Bu birliktelikten gelecek yeni SsangYong tasarımları ise heyecanla bekleniyor.






Pininfarina’nın Mahindra / SsangYong’a getirisi:

• Mahindra grubu markalarını; geçmişte Ferrari, Alfa Romeo, Peugeot gibi markalara ilham verdiği gibi efsanevi stili ile etkilemek,

• Mahindra grubunun mevcut mühendislik yeteneğini, üst düzey stil ve mühendislik hizmetleri bakımından tamamlamak,

• Mahindra grubunun, Pininfarina sinerjisi ile global otomotiv pazarındaki etkisini arttırması,

• Mahindra grubunu, global manada satış ve çapraz satış(otomotiv dışında diğer ulaşım endüstrisi, uzay ve yapı tasarımı) ile beslemesi





Pininfarina:

  • Pininfarina SpA, 1930'da Pininfarina ailesi tarafından kurulan ve işletilen bağımsız bir İtalyan otomobil tasarım şirketi olup, Ferrari, Alfa Romeo, Peugeot, M & M, Fiat, GM, Lancia, Maserati ve benzeri dünyaca ünlü üreticiler için otomobil tasarlamıştır. Ayrıca Hyundai benzer firmalar içinde, yüksek hızlı tren, otobüs, tramvay, yat, uçak ve özel jet tasarımları yapmıştır. Buna ek olarak, Pininfarina endüstriyel tasarım, iç tasarım, mimarlık ve grafik tasarım üzerine danışmanlık yapmaktadır.
  • 85 yıl önce Battista “Pinin” Farina tarafından kurulan şirket yaklaşık 1.000 arabanın tasarımında rol oynamıştır.
  •  1951 yılından itibaren, Pinin Farina ve Enzo Ferrari arasında kalıcı işbirliği başlamış olup, Farina tarafından ilk tasarım 212 sonrasında ise efsanevi tasarım 250 GT ortaya çıkmıştır.
  • Bu işbirliği ile, 1954 yılında Hollywood’da fırtına gibi esen Audrey Hepburn, William Holden ve Humphrey Bogart’ın rol aldığı Sabrina filminde kullanılan Ferrari “Spider” bir Farina tasarımıdır.



Şahsuvaroğlu  / SsangYong:

  • 2007 yılından bu yana SsangYong markasının Türkiye Distribütörlüğünü yapan Şahsuvaroğlu, bugün 23 adet satış noktası ve 41 adet servis noktası ile tüm ülkede 50 yıllık tecrübesiyle hizmet sunuyor. Trafikte 15.000’den fazla SsangYong marka otomobil bulunuyor.
  • SsangYong,  “%100 Koşulsuz Müşteri Memnuniyeti” ve “%100 Yedek Parça Bulunurluğu Stratejisi”ni kendisine ilke edinmiş, 4×4 uzmanı Güney Koreli SsangYong’un SUV, MPV, Pick-Up ve şimdi de Crossover segmentinde yeralan araçları Rexton W, Rodius, Korando Sports ve Tivoli’dir.
  • Ssangyong, İstanbul (Avcılar, Yenibosna, Tuzla, Maltepe), Bursa, Erzurum, Mersin, Antalya, Adana, Ankara, Tekirdağ, Trabzon ve İzmir’de bulunan modern plazalarında, “Satış”, “Servis”, “Yedek Parça” ve “İkinci El Satış Hizmeti” olarak tüm müşterilerine sunuyor.
  • Türkiye Distribütörlüğünü Şahsuvaroğlu Dış Ticaret'in yürüttüğü, Alman teknolojisi ile Güney Kore mükemmelliğini sunan Ssangyong, "Geri Alım Politikası" ile rakiplerinden ayrışıyor. Hiç bir koşul sunmadan, SsangYong alan müşterilerine, yapılan sözleşme ile 4 sene içinde araçlarını hangi dönemde hangi bedel ile geri satabileceğini garantileyerek geri alım güvencesi veriyor.
  • 10.000 metrekare alana sahip yedek parça merkeziyle, 5 yıllık ihtiyaç düşünülerek oluşturulmuş yedek parça stoğu sayesinde ülkenin batısından doğusuna, uygun fiyatlarla en hızlı şekilde yedek parça temin ediyor. 60 yıllık SUV deneyimi ve %100 yedek parça bulunurluğu ile SsangYong müşterilerinin isteklerine anında cevap verebiliyor.
  • SsangYong’un, ülkemizde 10 ilde toplamı 91.100 m² olmak üzere $350 milyon yatırımla 14 plaza yatırımı bulunuyor.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..