Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Türkiye'nin Yeni Otomobil Dergileri; OtoStil ve Auto Press

 Yeni otomobil dergiisi OtoStilTürkiye'nin ilk haftalık otomobil dergisi, 1991 yılının 
Kasım ayında yayınlanmaya başladı.Günümüzde; aylık, hatta iki aylık dergiler vitirinlerde yer alırken yeni haftalık bir dergi okuyucuya göz kırpıyor!
OtoStil, 2016 yılı itibarıyla Türkiye'nin tek haftalık otomobil dergisi olarak 29 Şubat'ta bayilerde yerini alacak.Bu arada, İngiltere'nin ve Avrupa'nın önemli otomobil dergilerinden Auto Press, geçtiğimiz ay ilk sayısını yayınladı. Auto Motor Sport, Autocar, Magazin Otomobil, Evo, Car , Top Gear,  Quattroruote gibi aylık dergiler yayınlanırken Türkiye'nin
ilk haftalık otomobil dergisi Otohaber; 2015 yılının başından beri, yine ülkemizin ikinci haftalık otomobil  dergisi Autoshow 2016 yılının ilk günlerinden itibaren aylık  olarak yayınlanıyor.
Otomobil dergileri; bilgi, haber ve test anlamında büyük bir ihtiyacı giderdiği gibi otomotiv sektörünün ve otomobil dünyasının tabana inmesine de yardımcı oluyor.Tam bu noktada ülkemizde yayınlanan dergilerin büyük bir kısmı, yerli otomobil gazetecileri tarafından hazırlanmasına rağmen ya lisansla yada uluslarası yayınların Türkçe versiyonu olarak okurlara ulaşmakta..
 Yeni otomobil dergisi Otostil; Otostil.com ve sosyal medya hesaplarında görebildiğimiz kadarıyla yurtdışından herhangi bir basın-yayın kuruluşuyla bağlantısı olmadan yayına başlayacak.
 Yeni otomobil dergiisi OtoStil
Bir çok farklı dergi yayınlanmasına rağmen, özellikle lisanslı dediğimiz yayınlarda ağırlıklı olarak Alman ve de özellikle 3 premium markanın tanıtımları, haberleri ve testleri yer almakta.Evet, bu markalar kaliteli ve güzel otomobiller üretiyorlar ama biraz da adil olunmalı!
 Bazı dergilerde örneğin Auto Press'te yazılar çok küçük görünüyor.Kullanılan karakterlerden kaynaklanıyorda olabilir. Ama gözleri biraz rahatsız ediyor!
Sayın editörler duyun sesimizi!

Basılı otomobil dergilerinin fiyatları genel olarak 9 -12 TL bandında seyrediyor.
Magazin Otomobil ;8 TL.Maliyet, alıcı içinde satıcı içinde önemli. Ancak yüksek olursa satışta az oluyor. Olaylar zincirleme gidiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..