Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yerli otomobilde işbirliği yapılan SaabCars/NEVS yeni bir anlaşma daha yaptı, sitesini yeniledi..

 yerli otomobilin partneri NEVSYerli otomobil için TÜBİTAK'ın Saab 9-3 platformunu satın aldığı National Electric Vehicle Sweden AB (NEVS), dünyanın en büyük otomobil ve ticari araç pazarının bulunduğu Çin'de yaptığı anlaşmaların ardı arkası kesilmiyor..Her ne kadar adında İsveç yer alsa da de Çin kökenli firma bu kez State Grid Electric Vehicle Service Co. (Devlet Grid Elektrikli Araç Service Co, Ltd) ile stratejik bir işbirliğine girdi.NEVS'in beraber çalışacağı bu
firma 2002 yılında Çin Devleti tarafından kurulmuş.Bu firma, Çin'de elektrikli araç sanayi ve çevreci teknolojler konusunda çalışırken toplamda 1.870 000 çalışana sahip!

Diğer taraftan NEVS'in SaabCars.com adlı internet sitesi tasarımını yenilemiş.
Site İngilizçe, İsveç dili ve Çince yayınlanıyor.

Tarih ve Kilometre Taşları adlı sayfada kısaca SaabCars şirketinin iflastan sonraki süreçten günümüze kadar olan gelişmelere  kısaca yer vermişler.2015 Ekim'inde TÜBİTAK ile anlaşma yapıldığından ( TÜBİTAK'ın teknik ortağı olarak belirtilmiş) bahsedilmiş. Oysa prototiplerin daha önce hazırlanması istenilmiş ve Haziran'a yetişmemişti.

http://www.saabcars.com/en/the-company/history/ adresli sayfada NEVS -SaabCars'ın kilometre taşları şu şekilde verilmiş;

Milli Elektrikli Araç Sweden AB ayrıca Trollhättan'daki yenilik ve tasarım gurur mirası yanı sıra çevre için güçlü bir bağlılık alarak katılan 31 Ağustos 2012 tarihinde Saab Automobile iflas siteleri ana varlıklarını satın aldı.


Kilometre Taşları
Nisan 2012 - NEVS İsveç'te kayıtlıdır.

Ağustos 2012 - NEVS Saab Automobile ana varlıklarını satın aldı.

Aralık 2013 - NEVS tedarik zinciri ve 9-3 MY2014 bir limited edition uzaya üretim sistemi kurtarır.

Ağustos 2013 - NEVS ilk 9-3 EV prototip başlattı.

Haziran 2015 - NEVS ve yeni Çinli ortakları-co kurar Tianjin Bin Hai Yüksek teknoloji Bölgesinde iki ortak girişimler: Ulusal Yeni Enerji Araç Co, Ltd (NNEV) ve Ulusal Araç Teknoloji Geliştirme Co, Ltd (NVTD)...

Ağustos 2015 - NEVS ortak Ar-Ge yapmak için Dongfeng Motor ile bir çerçeve anlaşması imzaladı.



 yerli otomobilin partneri NEVS
(October 2015 – Nevs is designated by Tübitak as the technical partner for Turkey to develop their national electric vehicles.)
Ekim 2015 - NEVS Türkiye kendi ulusal elektrikli araçlar geliştirmek için teknik ortağı olarak Tübitak tarafından tayin edilir.
Aralık 2015 - NEVS Panda Yeni Enerji Ltd., yaklaşık 150 000 9-3 Sedan EV ve NEVS ve sahiplerine ilişkili şirketlerden 100 000 diğer EV ürünleri ve hizmetleri ile Stratejik İşbirliği Anlaşması imzaladı.

Ayrıca sitede
NEVS Industrial Services adlı sayfa
http://nevsindustrial.com/ adresine bağlanıyor ve üretim, işbirliği, tesisler gibi başlıklarda ortak , fason üretim, araç hazırlama gibi farklı çözüm ve çalışma bilgileri veriliyor..Örneğin yıllık 190 000 adet otomobil üretme kapasitesi olduğuda verilen bilgiler arasında..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..