Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

BMC'ye Busworld Fuarı'nda yabancı basın ilgisi!

Türkiye’nin en büyük ticari ve askeri araç imalatçılarından BMC, Busworld 2016 Fuarı’nda sergilediği beş yeni aracıyla büyük beğeni kazandı.
BMC Genel Müdürü Mustafa Menkü'nün, yabancı basın mensuplarının çokluğu yüzünden basın toplantısını İnglizce yapması ise günün ilginç notlarından biriydi!


 BMC yavaş ama derinden gidiyor



14 - 17 Nisan 2016 tarihleri arasında, İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen Busworld 2016 Fuarı’nda BMC,
“Şehirlerin ihtiyaçları değişse de tercih BMC” sloganıyla sergilediği yeni nesil otobüsüyle toplu ulaşım dünyasından tam not aldı.
Türkiye’nin en büyük ticari ve askeri araç üreticilerinden BMC, 1964 yılında İzmir’de kuruldu.Tasarım, Ar-Ge, mühendislik, üretim, satış ve satış sonrası hizmetleri kendi bünyesinde barındıran BMC, üretime başladığı ilk günden bu yana, 300 bin adedi geçen araç üretimi ve 341 bin motor üretimi ile Türkiye ekonomisine yaklaşık 10 milyar dolarlık katma değer sağladı.



Kuruluşundan bugüne yarım asrı geride bırakan BMC, İzmir’deki 250 bin metrekare alana sahip entegre tesislerinde ticari ve özel araç üretiminin her alanında çözümler üretmeye devam etmektedir. İlk günden bugüne 700’ün üzerinde konfigürasyonda araç (çekici, ağır, orta ve hafif kamyon; kamyonet; minibüs; midibüs; otobüs; taktik tekerlekli ve mayına karşı korumalı zırhlı askeri araçlar), yedek parça, döküm parçaları üretimi yapan BMC, başta Avrupa Birliği üyesi ülkeler olmak üzere 80’i aşkın ülkeye de ihracat gerçekleştirmiştir.

Dinamik ve yenilikçi çözüm geliştirme anlayışına sahip BMC, bu bakış açısını yolcu taşıma grubu araçları üretimi ile Ar-Ge ve tasarım faaliyetlerine de yansıtmıştır. Üç boyutlu tasarım ve mühendislik analizleri desteği ile 7,5 m – 9 m – 10 m – 12 m – 18 m uzunlukta solo ve körüklü, tek ve çift katlı yapılarda, dizel - CNG doğalgazlı - hibrid otobüsleri müşterilerinden gelen taleplere göre şekillendirebilen BMC; sahip olduğu hızlı ve esnek üretim yapısıyla global sektörel trendleri yakalayarak kapasitesini arttırmaya dönük modernizasyon çalışmalarını sürdürmektedir.

Müşteri beklentilerini ve geleceğe dönük ihtiyaçlarını öngörerek çalışmalarını bu yönde geliştiren BMC, şehir içi toplu taşımacılıktaki çağdaş çözümleriyle yolcularına daima güvenli ve konforlu yolculuk imkânı sunmaktadır.
BMC Otomotiv, yılda 22 bin adet araç üretim kapasitesi, toplamda 1.300 çalışanıyla dünya markası olma yolundaki hedefine doğru hızla ilerlemektedir.

BMC Procity 12 m Tam Alçak Tabanlı Euro 6 Otobüs Euro 6 normlarında çevreci motoru, 6 ileri otomatik şanzımanı ve hava süspansiyon sistemi sayesinde Procity, yolcularına sarsıntısız sürüş konforu sağlar. Hava girişi ve çıkışında kolaylık sağlayan yana yatma özelliğine sahip otobüs, katlanabilir rampası ile de engelli yolculara araç içi
hareket rahatlığı sunmaktadır. Yeni alçaltılmış gösterge paneli ile görüş açısı arttırılmıştır.
Genişletilmiş sahanlık ile ayaktaki yolcuların daha rahat seyahat etmesi sağlanmıştır. Ayrıca yangın söndürme kiti, güvenlik kameraları, şehre uygun iklimlendirme seçenekleri, otomatik gresleme ve yağ tamamlama sistemi ile tüm şehirlere her şart ve koşulda hizmet etmektedir.


 BMC yavaş ama derinden gidiyor


BMC Procity 12 m Tam Alçak Tabanlı Otobüs Euro 5 Dizel Motor versiyonu da ayrıca bu fuarda sergilenmiştir. Busworld 2016’da sergilenen bir diğer araç olan BMC Procity CNG 12 m Tam Alçak Tabanlı Otobüs, Euro 6 normlarında, doğalgaz yakıtlı çevre dostu olarak Türkiye’nin dört bir köşesinde hizmet vermektedir.

BMC Procity 10 m Belediye Otobüsü BMC tarafından değişen toplu taşıma ihtiyaçlarına yönelik olarak tasarlanıp geliştirilen 10 metrelik Procity otobüsler, Euro 6 motora sahiptir. Tam otomatik şanzımanı ve hava süspansiyon sistemi ile kullanıcılarına daha konforlu bir sürüş olanağı sunan otobüs, yana yatma özelliği ile kolay iniş ve biniş sağlamaktadır. BMC Procity 10 m, tüm belediye ve halk otobüsçülerinin hizmetine sunulacaktır.

BMC Procity 10 m Intercity
İlçeler arası yolculukları daha konforlu hale getiren BMC Procity 10 m Intercity; özel yan camları, ayarlanabilir pulman koltukları ve genişletilmiş diz mesafesi ile fark oluşturuyor.
Tüm belediye, turizm ve servis hizmeti veren firmaların ihtiyaçlarına yönelik olarak sunulacaktır.
14-17 Nisan 2016 tarihleri arasında, İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen Busworld 2016 Fuarı’nda BMC, “Şehirlerin ihtiyaçları değişse de tercih BMC” sloganıyla sergilediği yeni nesil 5 otobüsüyle yer almaktadır.

4 yorum:

  1. BMC'nin yeni çekicisini de görebilseydik artık :( Bu sene çıkacak diyorlardı ancak tık yok :(

    YanıtlaSil
  2. Son haberlere göre İzmir deki fabrikada hazırlıklar sürüyor ama 2017 den itibaren seri üretime başlanacak şeklinde!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2017 mi :( 2019'u bulur yeni çekici desenize. O zamana kadar da millet havada uçan, kendi kendine giden,elektrikli çekici filan yapar.:(

      Sil
  3. Yeni çekici için deniyor.Ama büyük olasılık bu şeklide.Bu süreçte askeri taşıtların üretimi daha ön planda görünüyor.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..