Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Biz, yerli ve vergiyle uğraşırken onlar benzinlileri yasaklamayı düşünüyor

 elektrik ve hidrojenli araçlar yaygınlaşmalı Otomobilde, Norveç ve Almanya,  dikkat çekici kararlar alıyor..Zamanımızın olmazsa olmazı otomobilde her şey değişiyor.Değişmeyen sadece değişimin kendisi!Elektrik başta olmak üzere alternatif yakıtlı ,  otonom , çevreci ve teknolojik otomobiller yaygınlaşacak. 

1940'larda kendi uçağını yapıp ihraç edebilen, yerli otomobili geliştirebilen (Devrim) ülkemiz, yeni yüzyılda elektrikli ve
hibrid yerli otomobil üzerinde çalışıyor.Ancak hala seri üretim ufukta görünmüş değil.Diğer taraftan uluslararası  otomobil markaları malum seri şekilde teknoloji peşinde koşarken taklitleriyle dalga geçtiğimiz başka ülkelerde fabrika kurup ihracat yapan Çin, elektrikli otomobil ve araç üretiminde büyük oranda etkin.

Dünya genelinde otomotiv sanayi bu durumdayken Norveç'in 2025 yılında lk etapta benzinli otomobilleri yasaklamasını bir kaç gün sonra Almanya izledi.Almanya ise 2030 yılından itibaren benzinli otomobil üretimini yasaklıyor.Norveç'te ki otomobil parkının dörtte biri elektrikli otomobillerden oluşurken Almanya'da elektrikli otomobil oranı çok az.
 Türkiye'mizin ise bu konuda alması gereken yol çok. Burada, yasal prosedürlerin, altyapının ve artacak olan elektrik ihtiyacının çevreci  yollardan karşılanması ve arttırılması büyük önem kazanıyor. Burada maliyet ve vergi durumuda çok daha önemli bir duruma geliyor.
 elektrik ve hidrojenli araçlar yaygınlaşmalı
Yerli ve ciddi; elektrikli, hibrid, hidrojenli araç projelerini devletimiz desteklerken özellikle rüzgar ve güneşten elekrik üretimini arttırırsa ülkemiz, insanımız her anlamda kazanırken ihraç şansımızda yükselecektir..
 İlk yerli otomobilimizi konu alan Devrim Arabaları filminde rol alan Devrim, aşağıda ki resimde yer alıyor.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..