Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Türkiye'de Otobüsün Tarihi Yazıldı

Bir zamanlar, otobüs yolculuklarının vazgeçilmezi; limonata, simit, ekmek arası köfteydi!!!Yolculukları, sektörü,   yaşadıklarımızı,   otomotivin tarihini  harmanlayarak anlatan Türkiye'de Otobüsün Tarihi adlı kitap, Comvex İstanbul Fuarı'yla gün yüzüne çıktı.MagazinUlasim.com üyelerinin  Mercedes Benz Türk sponsorluğunda hazırladığı kitap, kısa sürede tükendi.





Otomobil, otobüs ve diğer araçlar günümüzde olmazsa olmaz dır, ihtiyaçtır, iş kapısıdır, hobidir, herşeydir. Kişi veya kişileri ;sevdiklerine , görev yerine ulaştırmak;  ayrıca acil olan, olmayan herhangi bir şeyi bir yere ulaştırmak  hayatın devamını sağlar.


 


Otobüsler, aslında çok kişi taşıyabilen büyük  otomobillerdir!Otomobilin icadıyla başlayan süreçte otobüsler ,ilk yıllarda pahallıyken ülkemizde 1950'lerden sonra kamyonların otobüse çevrilmesiyle yollarda daha fazla görülür oldu. 1960'ların sonundan itibaren otobüs, kamyon ve otomobil üretimi başlıyor, yerlilik oranı artarak günümüze geliyor.






 Bu süreci,  o zamanki imkanlarla araçları kullanan emektar kaptanlar,  yardımcıları, yolcular olarak kimi tatlı kimi hüzünlü anılarla pekiştiren Magazin Ulaşım Ekibi güzel bir işe imza attı.




MagazinUlasim.com'da yazan değerli üyelerimiz gibi benimde kitapta naçizane bir yazım bulunuyor.





Günümüzün otobüsleri artık daha teknolojik, daha kişisel ve daha konforlu. 

Artık 2+1 ler var hatta 1+1!ler belkide yolda!




Sonuç olarak, MagazinUlasim.com'un değerli üyeleri , üstadları güzel bir eser ortaya çıkarmışlar.Hepsini tebrik ediyoruz, ellerine sağlık diyoruz..




İlgli haberler, yazılar;
 http://haber.magazinulasim.com/2406-2406.html
 http://magazinulasim.com/Konu-turkiye-otobusculugu-tarihi.html?pid=79211#pid79211
http://www.ulastirmadunyasi.com/?p=10077

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..