Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

BMC, yeni modelini tanıttı

 2017  model BMC tanıtıldıBMC, son yıllardaki sessizliğini Yeni Procity ile bozdu.İstanbul Kongre Merkezinde gerçekleştirilen  İstanbul Ulaşım Kongresi ve Fuarı'nda; önceki modeliyle adı, Euro 6 normlarına sahip 280 beygirlik Cummins motoru ve şasi dışında hiçbir ortak yanı kalmamış.Özellikle;  ön yüz,  mevcut BMC araçlarından ve rakiplerden hiçbirine benzemiyor.Modern ve rakiplerinde daha çekici diyebileceğimiz ön tasarımın yanında
yeni direksiyon ve sürücü kabini için, tasarım açısından söylenecek söz kalmamış.



Gösterge paneli ve diğer kumanda düğmelerinin  bulunduğu bölüm; sade, modern ve işlevsel haliyle dikkat çekiyor.




Aracın içi geniş ve ferah görünürken motor sesinin yolcuları rahatsız edecek seviyede olup olmadığını ancak yollarda göreceğiz.Bu kadar şık bir otobüs ürettikten sonra ses izalasyonun da iyi yapılmış olacağını tahmin ediyoruz. Zira önceki modellerde hatta bazı rakiplerindeki en büyük şikayetlerden biri motor gürültüsüydü.


 2017 model BMC Procity'nin kalbinde Euro 6 normlarını karşılayan 6.7 litrelik Cummins ISB 6.7 E6 280B Turbocharged intercooler dizel motor bulunuyor.Azami güç 209 Kw, 284 Ps, 280 Hp olarak belirlenmiş.Tork değeri ise 1100 Nm.




Yeni BMC'nin arka tasarımıda ön yüzüyle uyumlu olup tavandaki egzoz çıkışıda nerdeyse belli olmayacak şekilde  tasarlanmış. 



 Farlar LED lambalarla desteklenmiş.

Yeni Procity'nin  yüklü ağırlıkla tırmanma yeteneği % 30,
Azami yükle düz yolda en yüksek hızı 100 km,
Dönüş yarıçapı 11 000 mm.




BMC, bir kaç ay önce İETT'nin 375 otobüslük ihalesini kazanmıştı.Yeni otobüsler ilk etapta İstanbul Belediyesi 'nde hizmet verecek.

12 metrelik Yeni BMC Procity; 11 970 mm uzunluğa, 2 535 mm genişliğe ve 3 110 mm yüksekliğe,  toplam 18 000 kg ağırlığa, 26 oturan ve 71 ayakta yolcu kapasitesine sahip.Yeni Procity; birkaç değer hariç genellikle mevcut Procity'nin teknik özellikleriyle aynı yapıda.




 Araçların kısa bilgi ve  uluslarası kodlarını yazan metalik bir etiketi bulunur.Otomobillerde genellikle motor bölümünde otobüs gibi araçlarda ise ön yolcu kapısı açıldığında sağ tarafta bulunur.BMC'nin yeni aracında, bu bu bilgi plakasını göremedik. Bu da aracın halen prototip olduğu , ancak üretim aşamasında olduğunu gösteriyor.




Yeni BMC, yolcusuna ve sürücüsüne; sessiz bir yolculuk, sağlamlık ve ekonomik yakıt tüketimi  sağlarsa eski pazar payını rakiplerinden söke söke alır hatta geçer!


 2017  model BMC tanıtıldı

25 yorum:

  1. Bu da bir şeydir. Hiç ses soluk yoktu. Ben yeni çekiciyi bekliyordum. Yeni çekici inşallah 2017 yılında tanıtılır. BMC artık daha çok atılım yapmalı. Yeter bu kadar uyudukları :(

    YanıtlaSil
  2. süper olmuş, helal olsun, yerli otoyuda üretir inşaallah...

    YanıtlaSil
  3. Bmc güzel fakat geri zekalı insanlar yönetiyor.kamins motoru %60 tasarruf yapacak hidrojenle destekleyelim size bu konuda mail yolladım oralı bile olmadınız 05394917267 mustafa sağdıç

    YanıtlaSil
  4. Yorum kabul etmiyor musunuz artık? Yorumlarım yayınlanmıyor?

    YanıtlaSil
  5. Yorumlar da sıkıntı yok! Sitenin kontrol arayüzü değişti o yüzden yorumlara kısa bir süre bakamadık.Kusurumuza bakmayın. Yorumlarınız için teşekkürler, yorumlarınızı yine bekliyoruz.. Selamlar..

    YanıtlaSil
  6. Yeni çekci için 2017 de gelecek deniyor!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sitenizin yeni arayüzü hayırlı olsun. Yeni çekicinin 2012 yılında çıkması gerekiyordu yıl oldu 2017 kasa eski model olmaya başladı. Daha fazla bekletmezler inşallah.

      Sil
    2. İyi dilekleriniz için sağolun.. Evet geç kaldı BMC araçlarını yenilemekte ve yeni çekici de..2017 de yeni araçlar göreceğimizi tahmin ediyorum BMC den.2017 de de olmzasa zaten sadece ihalelere araç veren sıradan bir firma olacak.Karasu ya yapılacak fabrika da bir çok farklı araç görmek mümkün olacak fabrika faaliyete başlarsa!

      Sil
  7. Bmc dünya litaratüründe hiç bir zaman yer alamaz sebepleri çok açık anlatmak uzun sürer bakmak önemli değil görmek önemli

    YanıtlaSil
  8. Şu zamanlarda yenilikler ve geniş açıyla düşünüp hareket etmezse dünyada adı geçmez BMC nin.. Ama hala şansları var, çalışırlarsa..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dediğiniz gibi 2017'de yaptılar yaptılar yoksa BMC'den ümidim kalmayacak.

      Sil
  9. 2017 ye bie aydan az kaldı. yakında herşey ortyaya çıkacak. İstanbul yollarında yeni otobüsler herhalde Ocak ayıyla beraber görülecek..

    YanıtlaSil
  10. Karasu daki fabrika en kısa zamanda faaliyete geçerse yerli otomobil üretebilir..

    YanıtlaSil
  11. Millet aya çıkıyor bizimkiler hale otobüs yapmakta geri kalıyor sahibi para babası katar dır

    YanıtlaSil
  12. Yanıtlar
    1. bu kadar araç birbirine benzer durumda olduğu halde otobüslerde çok fazla makyaj ya da tip değişimi pek söz konusu olmaz. tcari amaçla üretildikleri için daha çok motor , şanzuman ve güç aktarma organlarının sağlam olması istenir.
      BMC de bu anlamda gerekli ve yeterli dayanımları sağlamaktadır. ayrıca izmir fabrikada % 100 yerli personelimizin çalıştığını ve benim de onlardan biri olduğumu belirtmek isterim.
      çekici ocak 2018 de çıkacak ama şuna emin olabilirsiniz piyasada önemli bir yer sahibi olacak kadar iddaalı geliyor.
      BMC yi güzel günler bekliyor.

      Sil
    2. selam dostum bende gerçek bir BMC hayranı ve takipçisiyim yerli olmasından dolayı, yeni aracın iç dizaynının bir kaç donesini gönderirmisin?? https://www.facebook.com/gockhanpasa

      Sil
  13. Kirpi, Vuran, Procity TR'den ve yeni kamyondan sonra hangi sınıfta BMC markalı yeni bir araç görebileceğiz?

    YanıtlaSil
  14. Ben 280 dev fatih tipi damper serisi yeni üretim yok mu merakla bekliyorum aracımı degistirecegimde

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok zor hatta imkansız.Profesyonel üretimi de sonlanmış iddiaları var.Bu yılın sonlarında yeni BMC kamyon tanıtılacak-mış..

      Sil
  15. inşallah büyük kabin crew kabin, ve isteğe uygun değişik üretimlerde olur.

    YanıtlaSil
  16. ben proctiy kullanıcısiyim ama malesef gerek servis gerekse parca sıkıntısından dolayı araçlarımız günlerce yatıyor buda hem devlete hem millete zarar

    YanıtlaSil
  17. İlgili kamu kurumları denetim yapmalıdır..Gereğini yapmayan firmalar ceza görmeli, kimse mağdur olmamalı sonuçta..

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..