Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Land Rover Defender, artık Otokar'da da yok!

 land Rover DefenderLand Rover Defender, 30 yıldan fazladır imal edilen, 2016'nın ilk aylarında üretimine son verilen, 4x4 konusunda iyi performans gösteren bir araçtı.Türkiye'de de Otokar tarafından ,  ağırlıklı olarak askeri ve kamu  ihitiyaçlarına göre üretiliyordu.Fakat son günlerde Otokar'ın resmi internet adresi otokar.com.tr de üretilen ve satışı yapılan araçlar listesinde  yer almıyor.

 Aslında bir İngiliz markası olan Land Rover, Jaguar'la beraber Hindistan'ın en büyük otomotiv markalarından Tata Motors'a ait.Tata yönetiminde iyi bir çıkış yakalayan Land Rover,
yeni modellerini  Slovakya'da üretecek. 2019'da üretilmesi planlanan Defender'in yeni modelinin adresi de Slovakya'nın Nitra kenti olurken, bir ihtimal Defender'in Türkiye'de  üretilebileceği de akıllara gelmişti. Zira, 1987'den beri Otokar bu aracı Sakarya'da üretiyordu.



 Slovakya'da Land Rover ve Range Rover'den başka Jaguar'ında üretilmesi gündemde. 
2015 yılında 490 000 adet üretilen SUV markasının yanında 100 000'e yakında Jaguar imal edilirken  ikinci yeni  fabrikanın adresi de Brezilya olacak.




Savunma konusunda uzmanlaşan Otokar, Defender'in üzerine  Akrep, ZPT gibi bir çok araç inşa etmişti.Şu durumda, Land Rover Defender'in yerine başka bir araç imal edilecek mi, edilirse bu araç kendilerinin geliştireceği veya lisanla mı olacak, LR markasının sahibi Tata ile bir işbirliği olur mu yada M2010 gibi gözden çıkarılıp  yolcu taşımacığı ve  askeri araçların diğer sınıflarına mı yoğunlaşılacak, bu soruların cevaplarını zaman içerisinde göreceğiz.

 Türkiye'de imal edilen son  Defender

Bu arada, Land Rover; Defender ismi için Kanadalı Bombardier Recreational Products ile mahkemelik oldu. Land Rover haklı bulundu..



Land Rover Defender, bir çok ülkede, kendi markasının dışında farklı isimlerde üretildi

4 yorum:

  1. Farklı tasarım yapıp aynı alt yapı ile kendi 4x4'ünü yapamıyor mu bu otokar?

    YanıtlaSil
  2. Yapabilirler, belki de çalışıyorlardır. Ama şu sıra, Altay tankı ve diğer savunma araçları için yoğunlaşmış durumdalar.

    YanıtlaSil
  3. Halka açık üretilsin askerde kullandım geniş cekişi güzel kullanılabilir ama sağlam değil fazla

    YanıtlaSil
  4. Bilinen klasik tasarımda bir araç ama eleştirililer de fazla..

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..