Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Dünyanın bir numarası artık o marka

Emisyon meselesi, geri çağırmalar, soruşturmalara rağmen Volkswagen Grubu, Toyota'yı geçerek 2016 yılının en çok satan otomobil markası oldu.
Uzun yıllar liderliği kimseye kaptırmayan ABD'li General Motors 'u Toyota, tahtından indirmişti.Bütün sorunlara rağmen Alman markalar zinciri Volkswagen;  2016'da 10 310 000 adete ulaşırken son dört yılın en iyisi Toyota; 10 175 000   adet otomobil
sattı.2015 yılında ise 10 150 000 adetle Toyota birinci, 9 930 000 adetle Volkswagen ikinci ve 9 800 000 rakamıyla da GMC (General Motors Corporation) üçüncü sırada yer almıştı.

Bu arada, VW; 11 milyon otomobili geri çağırmayı, 20 milyar Dolar tazminat ödemeyi kabul ederken dünya genelinde emisyon sorunu yüzünden daha ne kadar ödeme yapacak, araç geri çağrılacak belli değil!

135  000 adet farkla dünyanın bir numarası olan Volkswagen'in  bu çıkışında Çin'de ki talep artışı etkili oldu.

2016 yılında özelikle Çin Avrupa  ve  ABD'de otomobil satışları otomotivcilerin yüzünü güldürdü. Türkiye'de 983 000 adetle (otomobil + hafif ticari) tarihin en iyi satış rakamına ulaşılırken dünyanın en büyük pazarı Çin'de 25 milyondan fazla otomobil satıldı.İkinci büyük pazar ABD'de ise  17.5 milyon rakamına ulaşıldı.





 3 milyon Volkswagen'in satıldığı Çin'de Buick; 1 229 000,  Honda; 1 196 000 adetle sıralandı.En çok satan 3 model ise Wuling Hongguang (650 000), Haval H6 (580 000), Volkswagen Lavida (548 000) oldu.

Trump öncesi ABD'de ise Ford;  2.5 milyon, Chevrolet 2.1 milyon Toyota 2 milyon araca imza atarken model sıralamasında Ford F Serisi 820 bin, Chevrolet Silverado 574 bin ve FCA markası RAM Pick up 489 bin adet sattı.

2016'da Japonya'nın en çok satan otomobilleriinde ilk sıraları Toyota'nın 3 modeli aldı; 
Prius (248 bin), Aqua (168 bin), Sienta (125 bin), markalarda ise Toyota, Honda ve Suzuki aldı.

Brezilya'da  markalarda Chevrolet, Fiat ve Volkswagen, modellerde ise Chevrolet Onix, Hyundai HB 20 ve Ford KA ilk üçte yer aldı.

Çin'den sonra geleceğin en büyük ekonomilerinden biri olan Hindistan'da ise Alto, Dzire ve Swift ile Maruti-Suzuki modeleri ilk sıralarda yer aldı.Markalarda ise Maruti-Suzuki, Hyundai ve Mahindra ilk üçte sıralandı.

2017 yılı sonunda 2016 nın benzeri bir sıralama olabilir. Ancak bunu Trump, Ortadoğu, Volkswagen'in yaşayacağı gelişmeler ve diğer siyasi gelişmeler etkileyecektir.

Son olarak dünyanın en çok satan  otomobil  firmalarına,
 aslında marketlerine bakalım hangi markalar var!

1.Volkwagen Group; Volkswagen, Audi, Porsche, Seat, Skoda, Lamborghini, Bentley, Bugatti, MAN, Scania, Ducati

2. Toyota; Toyota, Lexus, Hino, Daihatsu, Scion (2016 sonunda kapatıldı).

3.GM; Chevrolet, Cadillac, GMC, Buick, Opel, Vauxhall, Holden, Baojun, Wuling , Jiefang



kaynak
http://www.bbc.co

5 yorum:

  1. Toyota’nın yeni tasarım dilini tüketiciler pek beğenmiyor ve buna bağlı olarak baska markalara yöneliyorlar. VAG Grubu bu sene baya iddialı. Yeni Atlas, Yeni Arteon, Yeni Polo, Yeni İbiza, Seat’ın SUV modeli Arona/Ateca, Skoda’nın yeni SUV’u Kodiaq, VW’nin yeni Polo Suv’u, makyajlı Octavia, makyajlı Golf, makyajlı Leon, Tiguan Allspace, Yeni Touareg, Porsche Panamera Station, Yeni A8, Yeni A6, Yeni Crafter ve Yeni 1.5 motorlarını piyasaya sürecekler. Bana kalırsa bu senede Volkswagen dünyanın en çok satan otomobil marka ünvanını sürdürecektir

    YanıtlaSil
  2. Türkiye pazarı için vergi ve dövizin yüksek olması satışları nasıl etkileyecek zaman gösterecek..

    YanıtlaSil
  3. Volkswagen 5 yıldır Türkiye'nin en çok satan 2016 yılı itibariyle de Toyota'yı tahtından ederek dünyanın en çok satan otomobil markası konumuna yükselmiştir. Toyota'nın kendini değiştirmediği ve geliştirmediği sürece asla Volkswagen karşısında şansı yok. Volkswagen Toyota'nın yanında premium bir marka olarak kalıyor

    YanıtlaSil
  4. Her iki markada dünyanın çoğu ülkesinde (bir nevi) ezeli rakipler!

    YanıtlaSil
  5. Yılmaz bey her ikiside aynı sınıf markalar ancak, her iki markanında artısı ve eksisi var. Mesela Toyota hibrid konusunda yıllarca marka olmuştur Volkswagen'in hibridi mevcut değil. Almanlar hibrid konusunda Japonların çok gerisindedir Almanlar yeni yeni hibride önem vermeye başladılar bunun ilk atılımı da BMW i, Audi E-tron, Mercedes EQ serisi gibi. Almanların hibrid teknolojisi konusunda kendilerini daha geliştirmeleri lazım Toyota dünyanın en çok satan hibrid markasıdır ülkemize de Toyota hibride alıştırmaya çalışıyor. Hibritte Toyota'nın yeri asla tartışılmaz ancak ülkemiz şartlarında VW Toyota'nın çok ilerisindedir zengin donanım, motor seçeneği ve özellikleriyle

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..