Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

GM Avrupa'dan çekiliyor, Opel Peugeot'nun oluyor!

 Uzun süredir işbirliği içindeki Peugeot -Citroen ve General Motors arasında ilişki farklı bir boyuta taşındı; GM markalarından Opel ve Vauxhall ; Fransız PSA Grubu'nun olacak gibi!.Son haberlere göre bir zamanlar dünyanın bir numarası olan Amerikan devi General Motors; Avustralya ve Rusya pazarından sonra Opel ve sağdan direksiyonluversiyonlarını imal eden İngiliz marka Vauxhall'ı satarak Avrupa'dan tamamen çıkmak istiyor.




GM,  mali açıdan rahatlarken  DS, Citroen ve Peugeot markalarına sahip olan firmanında Opel'in elektrikli otomobil dahil yeni  teknolojilerine sahip olarak model çeşitliliğini arttırması bekleniyor..Gerçi, Peugeot elektrikli otomobil ve SUV konusunda Mitsubishi ile de beraber çalışıyordu.


Amerikan devi ise Kuzey Amerika ve Çin pazarına odaklanarak karını artıırmayı hedefliyor.Diğer taraftan satışın gerçekleşmesi durumunda Fransız, Alman ve İngiliz markalardan oluşacak yeni oluşum Avrupa pazarında Renault-Nissan'ı yu geçerek ikinci sıraya yerleşecek..





1929 yılından beri GM markalarından biri olan Opel'in teknolojileri ve bazı modelleri Chevrolet, Holden, Buick gibi kardeş markalarla paylaşılıyor(du).Bazı modeller ikiz, hatta üçüz olarak yollara çıkıyor.Bu anlaşma gerçekleşirse çoklu modellerde GM markalarının izi kalmayacak.Ayrıca, tüm otomotiv şirketlerini satan veya kapatan İngiltere'nin son markası Vauxhall'unda ilerleyen zamanlarda Peugeot tarafından Çin markalarına satılması sözkonusu olabilir!


Kaynak
 http://www.autonews.com/article/20170214/COPY01/302149958/psa-confirms-its-in-talks-to-buy-opel-from-gm

2 yorum:

  1. 2019-2020 de belki hazır olacak yerli otomobil yerine keşke devletimiz Opel'i satın alsaydı. Kimsede neden aldılar demezdi. Opel dünyaca bilinen bir marka. Türkiye'nin yaptığı yerli otomobil dünya piyasasında yeteri kadar satamaz ama Opel gibi bir marka ile çok başarılı olabilirdik. Yine bir fırsat daha kaçtı. Zamanında Malezya ingiliz Lotus'u satın alarak Proton'u yapmıştı. Şu anda bile Proton devlet destekli bir otomobil markasıdır. Keşke bizim devletimiz de böyle bir şey yapsaydı. Yapacak bir şey yok. İnşallah yerli otomobilimiz başarılı olur.

    YanıtlaSil
  2. Opel, Saab'a göre çok masraflı.Yani daha pahallı. Ama GM bile maliyet yüzünden çıkıyorsa dikkat etmek lazım.Opel'in Astra ve Corsa modelini bantlarıyla laınsa daha iyi olurdu hem modern hemde dünya yollarında zaten denenmiş.
    Proton, İlk olarak Mitsubishi'yle işbirliği ile yola çıktı başatılı oldu. Lotus'u sonradan satın aldı.Ama Türkiye 'de iyi tanıtılmadı ne yazık ki!

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..