Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

TRump, Yerli Motor ve SUV ile elektriklenen dünya!

Başkan Donald Trump, Amerika Birleşik Devletleri'ne yatırımları çekmek için firmaları sopa zoruyla çekme kararlılığını sergilerken, Türkiye'nin Petrol Ofisi gibi değerli ve stratejik kuruluşu artık aramızın bozuk olduğu Hollanda'ya ait.Hollanda ile aynı çizgide olan Almanya ülkemize silah ambargosu uygulama peşinde.Türkiye'nin önemli otomotiv ve savunma  firmalarından BMC ve
partneri Alman Rhein Metall bu durumdan olumsuz etkilenecek.Diğer taraftan milli tankımız Altay'ın motoru ilk planda MTU imzası taşıması sözkonusuyken  bu ihtimalde ortadan kalkıyor.

Bu arada Türkiye'de bir Alman otomotiv  markası için soruşturma açıldı, rekabetle ilgili olarak..

Altay'la ilgili son açıklamalar, yerli tankta Ukrayna motorunun  kullanılmasını gündeme getiriyor.
Her iki motorunda birbirine hacim, maliyet, güç ve üçüncü ülkelere satışıyla ilgili konularda  üstünlükleri var!




Tümosan, Altay'ın motoru için Avusturya şirketiyle ne yazık ki zaman kaybetti.Zira Avusturya'da Almanya ile beri hareket ediyor.


Türkiye'de çok markalı üretimle dikkat çeken Karsan, bu kez yerli TCV / Bozankaya ile elektrikli otobüs üretmek için anlaştı.Karsan, yerli bir markayla işbirliğine giderken geçen yılın sonlarında Almanya'daki bir fuarda elektrikli minibüsüyle gözleri üzerine çekmişti.

Hyundai iseTürkiye'de imal ettiği  i10 ve i20 modellerinin yanına bir SUV modeli ekleyecek.Hibrit  versiyonu da düşünülen araç ile Türkiye'de SUV üretimi artacak.

 SUV demişken, TÜBİTAK'ın üzerinde çalıştığı yerli otomobil projesinde ki Yerli SUV'u kamuoyu merakla bekliyor..

1 yorum:

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..