Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Her 100 otomobilden 93’ü Toyota markasını taşıyor

Hibrit konusunda dünyanın bir numarası olan Toyota, bu konumunu Türkiye'de de sürdürüyor.Bunda, elektrikli otomobil için altyapının tartışılır olmasının, şarj süresi ve bir şarjda gidilen yolun yanında hibritin daha kullanışlı oluşu ayrıca Toyota'nın geniş bir model serisine sahip oluşu da etkili oluyor..





Ülkemizde de hibrit otomobil satışları hızla artarken, satılan her 100 hibrit otomobilden 93’ü Toyota markasını taşıyor…


Yerli Otomobil GEN Tanıtıldı



Türkiye’de yılın ilk 9 aylık döneminde hibrit otomobil satışları bir önceki yıla göre 5’e katlanırken, bu teknolojinin öncü ve lider markası Toyota’nın hibrit satışları da yüzde 457 oranında artış gösterdi. ODD verilerine göre Türkiye’de geçtiğimiz yılın Ocak-Eylül döneminde 551 adet olan hibrit satışları, bu yılın aynı döneminde 2 bin 747 adete yükseldi. 2016 yılında toplam hibrit satışları ise 1.038 adet olmuştu.





 Hibrit otomobil satışlarındaki bu artışlarda hibrit otomobillere verilen ÖTV teşviği ile çevreci teknolojilerin tüketiciler tarafından daha çok tanınmasının rolünün büyük olduğu da ortaya çıkmış oldu.


Mercedes'li Daimler'den Elektrikli Mitsubishi Üretimi


Türkiye’de satılan her 100 hibrit otomobilden 93’ü Toyota olurken, hibrit otomobil satışlarında birinciliği Türkiye’de üretilen “ilk hibrit” model olan Toyota C-HR Hybrid aldı. Toyota C-HR Hybrid, üretilmeye başlandığı geçtiğimiz yılın kasım ayından bu yana 2000’den fazla satış gerçekleştirdi.


Toyota, Mazda ve Denso'dan Elektrikli Otomobil Şirketi





Toyota, 20 yıl önce sunduğu ilk seri üretim hibrit otomobil Prius ile otomotiv sektöründe yeni bir segment oluştururken, bugün dünyadaki hibrit satışları da 11 milyonu geçti. Avrupa’da 7 farklı güç ünitesiyle 16 hibrit Toyota modeli satışa sunulurken, Toyota Avrupa’nın satışlarının yüzde 40’ını da hibritler oluşturuyor. Toyota, Türkiye otomotiv pazarında ise; C-HR Hybrid, Yaris Hybrid, RAV4 Hybrid, Auris Hybrid, Auris Touring Sports Hybrid ve Prius olmak üzere 6 hibrit modelle yer alıyor. Toyota’nın hedefi 2020 yılında her Toyota modelinin bir hibrit versiyonunu sunmak.


Elektrikli, hidrojenli çağ geliyor




4 yorum:

  1. Toyota'nın başarısı takdire şayen. Diğer markalara da bu konuda Toyota çok iyi bir örnek olacaktır hem Avrupa da hem de Türkiye'de. Toyota'yı bu konuda diğer markaların örnek alması lazım. Gelecek hibritte konuda diğer markalarda çalışıyor Toyota çok zengin bir model yelpazesine sahip ve hibrid teknolojisiyle de Toyota bu konuda açık ara lider bir marka. TEBRİKLER TOYOTA!

    YanıtlaSil
  2. Toyota, hidrojen motorlu otomobilde de var. Elektrikli için Mazda ve bir firmayla ortaklık kurdular. Diğer alanlarda da çalışmaları sürüyor..

    YanıtlaSil
  3. Yılmaz bey biliyorum Toyota Mirai 2015 İstanbul Auto Show da tanıtılmıştı. Almanlar hibrid teknolojisi konusunda henüz çok yeniler (Audi E-Tron, BMW i, Mercedes EQ) Volkswagen'in ise hibridleri 2019 yılında gelecek. Japonlar hibrid ve hidrojen teknolojisinde Almanlar'ın çok ilerisindeler. Almanlar'ın hibrid teknolojisinde kendilerini daha çok geliştirmeleri lazım Japonlar'ı yakalayabilmesi için. Toyota ise 20 yıldır hibrid teknolojisinde lider ve bugüne kadar 10 milyon hibrid araç satmış bir marka

    YanıtlaSil
  4. Yılmaz bey biliyorum Toyota Mirai hidrojenli. Toyota Mirai'yi 2015 İstanbul Auto Show da tanıtmıştı. Almanlar hibrid de Japonların çok gerisinde bu konuda Almanlar yeni atılım yapmaya başladılar oysa Japonlar hibrid konusunda liderdir. Toyota 20 yıldır hibrid de lider ve bugüne kadar 10 milyon hibrid araç satmış bir marka. Almanların hibrid de Japonlar'ı yakalayabilmesi için daha çok çalışması lazım (Audi E-Tron, BMW i, Mercedes EQ) Volkswagen hibridleri 2019 yılında gelecek. Toyota hidrid ve ve hidrojen teknolojisinde kesinlikle lider bu konuda Korelilerde çok iyi atılım yapıyor özellikle Hyundai hibrid ve hidrojenlide çok başarılı bir marka

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..