Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yerli Otomobili; Vestel, BMC, Karsan ve Anadolu'mu üretecek?

En sonunda yerli otomobili kim veya kimlerin imal edeceği açıklanıyor?
2011 yılında başlayan, yerli otomobili, hangi babayiğit yapacak? sorusunun cevabı yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacak.
TÜBİTAK'ın  Saab 9-3 platformu üzerinde çalışmasıyla gelişen projenin son durumunu bilmiyoruz.Ancak, bu projeyi gerçekleştirecek firmalar arasında  zaten BMC ve Karsan'ın adı  tahmin ediliyordu.Vestel'in elektrikli otomobil üretme isteğiyle hafif ticari araç imal eden Anadolu Isuzu, diğer iki şirketle beraber muhtemelen yerli elektrikli otomobili ortaya çıkaracak gibi görünüyor!





Yerli otomobil; büyük olasılıkla elektrikli, hibrit ve belki benzinli / dizel motora sahip olacak.Elektrikli motor konusunda Tübitak'ın mevcut veya devam eden çalışmaları var, Temsa'nın elektrikli otobüsü gibi.


Türkiye'de Üretilmiş ve Halen Üretilen Otomobiller (Yerli & Global Markalar)






Şüphesiz, bu yatırım için teşvik ve kolaylıklar sağlanacaktır..Geleceğin teknolojisi,  hesaplı ve çevreci olan  elektrikli motor mutlaka kullanılacak.Bunun altyapısı da hazırlanacak.


Yerli otomobil üretme çabaları


Fakat, yerli otoyu yapacak bu firmaların ne kadarı yerlidir tartışmaya açık.Diğer taraftan yabancı bir markayla işbirliği yapılarakta yerli otomobil üretilebilir-di
.Bu konu tartışmaya açık ama amacın gerçekleşmesi için  gözardı edilebilir.






Bu girişimin dışında, Karsan (V1), GEN, DMA, Avitaş Motorsport, Volkicar, Onuk Taşıt, EVT, Etox, OsCar, Sapmaz Cars, Toruk Cars ve hatta İmza gibi gerek tasarım gerekse üretime hazır bekleyen çalışmalar var.Ortak çalışılabilir mi?
Görüş alışverişinde bulunulur mu?En azından denenebilir!


Bu Yerli Otomobil ise Orijinal!!!


Karsan; daha önce Renault (kamyon), Peugeot,  Citroen ve  Fiat için araç üretmişti.Şu an ise Breda Menarini; otobüs, Karsan; minibüs, otobüs, Hyundai; hafif ticari  üretirken  yakın zamanda Ankaralı Bozankaya/TCV için elektrikli otobüs imal edecek.


Yerli otomobil projelerinden biri...


BMC, yeni sahiibiyle artık otomotiv ve savunma sanayinin  en önemli markalarından bir olma yolunda ilerliyor.Yeni modellerini tanıtıyor.

Vestel, tv ve akıllı telefon  başta olmak üzere elektroniğin  her alanında ve insansız hava araçlarında faaliyet gösteren  dev bir  şirket.


Yerli Otomobil Tanıtıldı!


Anadolu  (Anadolu Isuzu) Grubu, daha önce Honda otomobilleri üretimiinde ortaktı.Şimdi KiA satışının yanında, Antor ile küçük güçlerde motor imali yapıyor, İtalyan Landini traktörlerinin üretimine yakın zamanda başlayacak.Hindistanlı Solis ve Güney Koreli LS traktörlerinin de satışını yapıyor.Isuzu ile hafif ticari araç ve otobüste büyüyen firma, Avrupa başta olmak üzere BMC ve Karsan gibi bir çok ülkeye  de ihracat yapıyor.


Yerli Otomobil GEN Tanıtıldı


Karsan ve Vestel yüzde yüz yerliyken, BMC'nin  % 50.1'i yerli, Anadolu Isuzu'nun da % 54'ü yerli % 16'sı halka açık.


Yerli Otomobil ve Araç Markaları

18 yorum:

  1. bunlar yorum yaparken Mekik Motors genç girişim markası ilerliyor yerli otoyu tasarımını yaptılar verdiler .Şirket Almanyaya ihracat yapıcam dedi yüzbinlerce lira aylı ihtacat yapıyor.

    YanıtlaSil
  2. Yerli otomobil konusu 2011 yılından beri değil 2009 yılından beri gündemimizde. Bu gün sadece üretecek firmalar açıklanacak. Otomobil namına hiç bir şey göstermeyecekler bence. Keşke olsa.

    YanıtlaSil
  3. Artık her alanda MADE IN TURKEY yazısını gururla göreceğiz. İyi bir araç olacağına hiç şüphem yok ancak devlet büyüklerimiz ne zaman Alman arabalarından inip yerli otomobilimizi kullanmaya başlarlarsa bende o zaman yerli otomobil alacağım. Umarım yerli otomobil Saab 9-3, Cadillac BLS'den farklı ve kendine özgün bir araç olur

    YanıtlaSil
  4. merakla bekliyoruz.sanırım olacak artık hedef ve adres gösterildi!

    YanıtlaSil
  5. Yerli otomobil umarım kendine özgü ve has bir tasarıma, kaliteye sahip olur. Üretilecek olan otomobilin öncelikli olarak Türk milletinin ve halkının güvenini kazanması lazım. Fiat Egea bile daha halkın güvenini kazananamışken umarın yerli otomobilimiz bu güveni kazanmayı başarır ve Fiat Egea'dan daha başarılı bir model olur. Umarım vergilerden muaf bir araç olur

    YanıtlaSil
  6. Teknoloji de , istekte, destek te var.Olmaması için hiçbir sebep yok.Modern ve teknoöojik bir aaraç göreceğiz inşallah..

    YanıtlaSil
  7. Nevs şirketiyle aynı kasayı almıştık yanılmıyorsam. Nevs'in otomobili fotoshop yaptım. :) Bu tasarımla yapsınlar otomobili :)
    https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t31.0-8/23213244_10155828813864932_5539034394736059245_o.jpg?oh=b8671816a003ae2e6cef9b1b1f8bfd87&oe=5A6F719B

    YanıtlaSil
  8. Aslında fena değil.Saab genlerini belli ediyor ama güzel araç.

    YanıtlaSil
  9. Allah'ın izniyle bu sefer çok ciddi geliyoruz inşallah. Devrim üretimi engellenen ilk yerli otomobilimizdi ancak bu sefer ülke devlet ve millet olarak ülkemizin önünü kesemeyecekler. Her ne kadar kasayı başka bir üreticiden almış olsak da araç umarım kendine has ve özgün bir model olur. Saab ve Cadillac'tan farklı bir araç bekliyorum

    YanıtlaSil
  10. Geç oldu ama güç olmasın. Allah devletimize güç, kuvvet versin inşallah. TÜRKİYE güçlendikçe düşmanlar çıldırıyor paramızı yabancıya vereceğime artık kendi otomobilimize sahip olacağız. Yıllardır ülkemizde Volkswagen tek kuruş yatırım yapmadan satışlarda her zaman zirvede yer alıyordu. Umarım halkımızın büyük beğenisini kazananan, tasarımı ve kalitesiyle de göz kamaştıran bir yerli otomobilimiz olur. Ülkemizde Almanlar'a karşı net bir sempati var. Paramızı Alman'a, Japon'a, Koreliye kaptıramacağımıza kendi ülkemizin arabasını kullanmayı öğreniriz ve paramızı yabancıya kaptırmayız

    YanıtlaSil
  11. Yıllardır Volkswagen tek kuruş yatırım yapmadan ülkemizde en çok satan marka oluyordu. Yerli otomobilimizle birlikte otomotivde çığır açacağız siyasi görüşümüz her ne olursa olsun devletimizin yanında olmalıyız. Bu başarıyı yakalayabilmemiz için birlik ve beraberlik içerisinde olmamız gerekiyor. Paramızı Alman'a, Japon'a Koreliye kaptıracağımıza kendi üretip yurtdışına ihracat yapacak olmamız çok önemli. Trafikteki 10 araçtan 9'u ithal ülke ve millet olarak birlik ve beraberlik içerisinde olmamız dış devletlerle büyük korku ve panik yaratıyor. Bunu 15 Temmuz da çok iyi bir şekilde gördük

    YanıtlaSil
  12. Şu sözümü bazen yazıyorum siteye;
    YERLİ ARAÇ KULLAN, TÜRKİYE KAZANSIN, BİZİM İNSANIMIZ KAZANSIN..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düşünsenize başka bir ülkede trafikte birisi diyor ki bu araba ne kadar güzel hangi ülkenin bu? Cevap:Türkiye'nin :D İnşallah ölmeden o günleri de görürüz.

      Sil
  13. Yılmaz bey sözünüze aynen katılıyorum. Hepimiz yerli araç kullanalım ÜLKEMİZ KAZANSIN, DEVLETİMİZ KAZANSIN, MİLLETİMİZ KAZANSIN, En önemlisi TÜRKİYE KAZANSIN. TEK DEVLET, TEK MİLLET, TEK BAYRAK, TEK TÜRKİYE!

    YanıtlaSil
  14. Kısaca biz kazanalım, mecbur muyuz başkalarına kazandırmaya?

    YanıtlaSil
  15. İnşallah ölmeden yerli otomobili göreceğiz.
    AMA
    Geçen gün Transİst 2017 Fuarı'nda (İstanbul Kongre Merkezi)yerli otomobil GEN vardı.Nedense ilgiyi millet olarak, devlet olarakta desteği göstrmiyoruz.Yanlışsam lütfen yazın, doğrusunu görelim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlginç bir şekilde Gen otomobilinin videosunu bulamadım? Videoda bile hep fotograflar kullanılmış? Yanlış anlaşılmasın ama tasarım olarak pek hoş değil. Keşke DMA, Etox, gen ve Günsel (KKTC) gibi firmalar beraber çalışsalar. Devletin 40 milyon dolara gm saab dan aldığı kasa böyle firmalara verilse çok uyguna yerli otomobil yapılabilirdi aslında. Bu gen otomobil şu anda hangi aşamada? Bilgi var mı?

      Sil
  16. Yılmaz bey yıllardır hep başkalarına kazandırdık. Devlet ve millet olarak yerli otomobile destek olmalıyız. GEN otomobili harcanıyor Umarım üretilecek olan yerli otomobili kimse karalamaya kalkmaz. Ancak yerli otomobili karalamaz için bazı basın ve medya kuruluşları çalışıyor. "Zevkler ve renkler" tartışılmaz ancak herkesin siyasi görüşü farklı olabilir ancak bizim ülke ve millet olarak yerli otomobile destek vermeli ve bu konuda devletimizin yanında olmalıyız. GEN'in yaşadığını yerli otomobilimiz yaşamaz umarım

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..