Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Fırından Yeni Çıkmış En Taze Çin Otomobilleri

Dünyanın en hızlı gelişen otomobil pazarı Çin'de uluslararası ve yerel, deyim yerindeyse binbir çeşit marka ve model bulunuyor.Dünyanın en bakir, en büyümeye yatkın pazarında; yepyeni, adını ilk kez duyacağınız Çin  otomobilleri pazara girmeye devam ediyor.





Biz, Türkiye'nin yerli otomobili olmalı-mı diye düşüne duralım son yıllarda ben diyeyim 20, siz deyin 70'ten fazla marka/firma kurulmuş, araç imal ediyor ve satıyor..
Şimdi sıra Çin'in en yeni  yerli otomobillerinde;

 Venucia D60 
 Kasım ayında düzenlenen Guangzhou Auto Show'da  tanıtıldı. Venusia, Nissan ve Dongfeng arasındaki ortak girişim tarafından üretilen düşük maliyetli bir otomobil  markası.  4.76 m uzunluğundaki D60, Çin'de  iyi satışlar gerçekleştiren Nissan Sylphy / Sentra'ya dayanıyor (bu yıl şimdiye kadar 361.000 satış). Bir 6-vitesli manuel veya CVT şanzıman ile çiftleştirilmiş 126 beygir sunan 1.6L motorla destekleniyor.





 D60, Venucia'nın bugüne kadarki en geniş sedanı olup, bir önceki nesil Nissan Tiida olan D50 / R50 Serisi'nin üzerinde konumlanıyor.






Venusia D60,  kırsal alanda son derece popüler bir araç.  


Çekilin yoldan, Çin geliyor



100 otomobilin; 38'i Çin, 20'si Alman, 17'si Japon



Çin otomobilleri Avrupa'da, sonraki hedef Türkiye mi?


Hanteng X5 
Hanteng, 2013'te kurulmuş, ancak 2016 yılının ortalarından beri aktif, Zotye gibi Tech-New'in sahip olduğu yeni bir  otomobil markası.  Guangzhou Otomobil Fuarı'nda sergilenen X5,  daha büyük  X7'den sonra da SUV olan ikinci model.






 Çin pazarı  yerel markalarla dolup taşıyor  olsa da  Hanten'de  iyi satış rakamlarına sahip. 


Uzakdoğu'nun güçlü otomobil markası Türkiye'ye geri dönüyor mu?


 Brilliance V6
SUV modelleriyle satışlarını yükseltmeye çalışan markanın bu modeliyle tasarımını rakiplerinin düzeyine yaklaştırıyor.Firmanın şimdiye kadarki en büyük SUV modeli nin güçlü bir satış potansiyeli var.






 Dongfeng Junfeng E17

Elektrikli otomobil sınıfının en yeni araçlarından biri olan  Dongfeng Junfeng E17'nin,
 normal sürüş şartlarında (sabit 60 km / s hızda toplam  490 km) 320 km menzile ulaştığı duyuruldu. Kurumun bir diğer elektrikli aracının adı ise ER30 .


MG, Roewe, SAIC, GAC,Trumpchi, Gonow, Baojun, Wuling yükselişte...



Yema Spica
Yema , bu yıl en çok satan modellerden,  T70, Yeni T80 ile  güzel rakamlara imza atıyor.Spica2nın muhtemel rakipleri arasında  Huansong 7, BYD Song MAX, Baojun 730 veya Chana Oushang A800 var..






 Zhi Dou D3 
Geely ile Xindayang Group arasındaki ortaklıklardan biri olan Zhi Dou, elektrikli otomobil segmentinde büyük oyunculardan biri olarak yerini aldı ve yerel otomobil yıldızlarından biri olan D2'yi  satışlarda geçti.


Çin, şimdi de uçan otomobil yapacak!






D3 boyutu açısından benzer ancak daha modern görünümüyle; D2, Chery eQ1 ve Zotye Z100 EV ile rekabet edecek.






Çinli Ford Cargo, yılın ödülünü aldı



TÜBiTAK'la işbirliği yapan NEVS, şimdi de DiDi'yle çalışıyor



Kaynak; http://bestsellingcarsblog.com

10 yorum:

  1. Çinlilere helal olsun. Adamlar taklit maklit yaparak nereden nerelere geldiler bir de biz daha yerli otomobilimizi yapacağız. Bare şu yerli otomobilimizi birkaç sene içinde tanıtsalar 2019-2020 yılına kadar kim öle kim kala! Dünya nüfusunun 3'te 1'inden fazlası Çin ve Hindistan'da yer alıyor ve dünyanın en büyük ekonomisini Çin pazarı oluşturuyor ki bütün üreticiler Çin pazarına özel modeller çıkartıyor

    YanıtlaSil
  2. Artık taklit aşamasını % 90 oranında geçtiler...

    YanıtlaSil
  3. Bu Çinlilerin 50-60 markası vardır herhalde. Kelepire bi tanesini satsalar ya bize :D Arkadaşın dediği gibi 2021'e kim öleeeee kim kalaaaaaaaaaaa :)

    YanıtlaSil
  4. Yılmaz bey aynen katılıyorum. Takliti artık geçtiler her geçen gün kendilerini daha da aşmaya devam ediyorlar. Faraday ile Çinliler otomobilde devrim yaptılar ve Tesla'nın otomobil piyasasındaki en büyük rakibi oldular. İlerleyen yıllarda Çinliler otomobil piyasasında Koreliler ve Japonlardan sonra piyasada söz sahibi olacaklardır. Lynk & Co da Çin'in otomobil piyasasındaki en iyi markalarından biri bu marka bir nevi Volvo'nun Çin'deki koluda sayılır

    YanıtlaSil
  5. Yılmaz bey bugün otomobil piyasasını inceleyecek olursak Çin'in 20'den fazla otomobil markası olduğunu göreceğiz. Çin yoluna emin adımlarla devam ediyor ileride Çin de Koreliler ve Japonlar gibi dünya otomobil piyasasını eline geçirecek. Gelecek uzakdoğulu markalarda Faraday, Nio, LeSee, Lynk & CO’ Bu markalarıyla Çin Tesla'ya ciddi ve önemli bir rakip haline geldi

    YanıtlaSil
  6. Yerli otomobil konsorsiyumuyla beraber arkadaş; ben yerli aaraç, ürün üretecem, ve ihraçta edicem diyen herkese, iyi araştırıldıktan sonra destek çıkıimalı.Hızlı olunmalı..

    YanıtlaSil
  7. Yılmaz bey keşke Çinlilerin bu markalarından 2-3 tanesini satın alabilsek. Ülke olarak elimizi çabuk tutmamız lazım dünya otomobil piyasası günden güne değişmeye başlıyor ülke olarak zaten otomobil piyasasında 20 yıldan daha uzun süreden beri otomobil piyasasında yokuz

    YanıtlaSil
  8. Geey, Chery gibi bir markayı almaak artık çok zor.Adamlar ünlü markaları topluyor yada hisselerini alıyorlar; Peugeot nun hisselerinden alan Dongfeng,
    Mercedes, AB Volvo hissesi alan Geely.
    Proton, Lotus, MG, Rover, Volvo, London Taksi artık Çin fiarmalarına ait.

    YanıtlaSil
  9. Yılmaz bey ülke olarak çok geç kaldık elimizi çabuk tutmalıyız eğer bu sefer ki treni de kaçırırsak bundan sonra ülke olarak asla otomobil üretemeyeceğiz malesef açık ve net söylüyorum. Ürettik ürettik üretemedik artık ülke olarak herşey biter otomobil sektöründe bundan sonra asla varolamayız.

    YanıtlaSil
  10. Yılmaz bey yerli otomobil konusunda elimizi çok çabuk tutmamız gerekiyor. Otomobil piyasasındaki yerimizi bir an önce almamız lazım bu treni de kaçırdığımız halde bundan sonra asla dünya otomobil piyasasında yer alamayız. Bu son şansımız bu fırsatı kaçırmamalıyız! Volvo Cars'ın sahibi Çinli Geely Holding, Volvo'nun kamyon bölümü Volvo Trucks'ın mevcut piyasa değeri 3.3 milyar dolar olan %8.2'lik hissesini satın aldı. Geely daha öncede Volvo'yu Ford'dan 1.8 milyar dolara satın almıştı

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..