Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yine Volkswagen, Yine Toyota!

2016'dan sonra 2017'de de dünyanın en büyüğü;  Audi, Porsche, Skoda, Seat gibi bir çok markayı bünyesinde barındıran Volkswagen oldu.Alman Bild am Sontag Gazetesi'nin Volkswagen kaynaklarına dayandırdığı habere göre 10.7 milyon otomobil satan Volkswagen'i 10.5 milyon araç satan Toyota takip ediyor.





Alman markalar zinciri Volkswagen'in 2017 geliri 220 milyar Euro olarak tespit edilmiş.

TÜRKiYE'DE ÜRETiLEN iLK VOLKSWAGEN


Beş yıldır dünyanın en çok satan otomotiv markası ünvanlı  Toyota; bu ünvana kendi markası Toyota, Lexus, Daihatsu ve Hino ile beraber sahip olmuştu.






2. Nesil Güvenlik Sistemi Toyota Safety Sense ve 5 Yıldızlı Yeni Toyota Yaris

Dünyanın ilk iki numarasının Türkiye'deki bağlantılarına bakacak olursak; Toyota'nın Sakarya'da bir fabrikası bulunurken Hino ise yıllar önce eski adı Chrysler Sanayii olan ASKAM tarafından bir dönem, hafif ticari araç olarak imal edilmişti.

Volkswagen Grubu'ndan ise MAN ve Neoplan Ankara'da otobüs üretimi yapıyor.
Volkswagen EA 489 modeli kamyonet ise 1975'li yıllarda bir dönem Çiftçiler Firması tarafından imal edilmiş.






Yerli üretim Volkswagen!




3 yorum:

  1. Ancak bunlar henüz resmi olmayan rakamlar. Resmi rakamlar açıklandığı zaman durum daha farklı olabilir. Geçen yıl olduğu gibi Toyota bu yılda dünyanın en çok satan otomobil markasını ünvanını kaybetse ne olacak kaybetmese olacak ki. Ancak Toyota'nın işinin gerçekten çok zor olduğu bir aşikar Volkswagen bünyesinde kendi markasıyla birlikte 9-10 marka bulundururken Toyota kendi markasıyla birlikte en az 3 markayı bünyesinde bulunduruyor ki. Bu da Toyota'nın işinin ne kadar zor olduğunu gösteriyor

    YanıtlaSil
  2. Evet resmi rakamlar değil.Toyota az markayla VW'den 200 veya 400 bin az otomobil satsa bile bence çok iş yapmıştır, daha başarılıdır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yılmaz bey haklısınız. Volkswagen emisyon skandalına rağmen geçen yılda dünyanın en çok satan otomobil markası olmuştu bakalım resmi rakamlar açıklanınca durum nasıl olacak bunu bekleyip göreceğiz. Volkswagen emisyon skandalına rağmen gerçekten çok başarılı bir iş çıkarmıştırmıştır burada VW'ni tebrik etmek lazım diye düşünüyorum VW çok zor varideler atlatarak buralara geldi

      Sil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..