Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Lada Vesta Sedan Cross var, Lada.com.tr yok!

Lada ilk kez farklı bir otomobille gündeme geliyor.Daha önce SW, Hatchback gibi modeller, off road yani araziye uygun olarak yükseltilmiş ve modifiye edilmiş olarak üretildi ancak ilk kez bir sedan otomobil off road a uygun şekilde ortaya çıkıyor..





Diğer taraftan Renault -Nissan -Mitsubishi markalar zincirinden Lada'nın Türkiye'ye gelişi ise imkansıza gidiyor!Lada'nın Türkiye'de satışıyla ilgili yeni bir gelişme yok.Ve Lada.com.tr adlı internet siteside en azından 23.04.2018 itibarıyla yayında değil.





Bazı internetten satış sitelerinde 0 km Lada Niva'ların 80 000 TL civarı fiyattan satışı vardı bir ara.1.7 litrelik motor zaten vergilendirme yüzünden pahallı ve modern, az yakıt harcayan bir motor seçeneği yok!

Lada, 2018'de önce Niva ile geliyor





2014 yılında ilk kez sergilenen Lada Vesta ile Lada'nın satışları artmaya başladı.Renault - Nissan imzalı otomobil Rusya'da yılın en çok satan otomobili ünvanına sahipken Cross versiyonu ise X Ray modelinin kabiliyetine sahip.


Belki de Dünyada Tek; Lada CJ 124, Jeep Niva yada Hacı Murat CJ, Serçe 4x4







İlk bakışta  standart sedan modelin yükseltilmiş olduğu ve siyah plastik kaplanmış çamurluklar  dikkat çekiyor.Görünmeyen taraflarda süspansiyonların güçlendirilmiş gerçeği de var.





Diğer farklılıklar ise  daha fonksiyonlu  direksiyon simidi,  ısıtmalı ön koltuklar, elektrikli camlar ve orta bölümde multimedya  ekranı, 17 inç lastikler..

Lada Vesta Sedan Cross , hali hazırda imal edilen off road özellikli dördüncü model;
X Ray ve Niva'yı saymazsak Kalina Cross, Vesta SW Cross ve Largus Cross.


Dünya Şampiyonası'nda yarışan Lada Vesta' dan yeni bir versiyon






Ekonomik otomobiller imal eden Lada'nın Bugatti'yi çağrıştıran süperspor  modeli Questa’nın görüntüleri bir süre önce tasarımcı Vyaçeslav Aleksandrov tarafından açıklanmıştı.Lada'nın böyle modellerini görmekse çok şaşırtıcı.






6 yorum:

  1. Niva dışında Lada'nın hangi modeli Türkiye'ye geldi ki şimdi Lada'nın diğer modelleri Türkiye'ye gelsin. Yıllardır Vesta gelecek diyorlar hala gelecek..

    YanıtlaSil
  2. Vesta ve diğer Lada modellerinin gelmesi Dacia otomobillerine ve Renault Symbol gibi modellerin satışlarını düşürebilir..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yılmaz bey ürün çeşitliliği her zaman iyidir. Lada Türkiye'de tek bir modelle asla başarılı olamaz mesela Lada'nın Türkiye'ye ilk geldiği yılları hatırlayalım. Lada yine Niva'yla çıkmıştı daha sonra Niva'nın yanına VAZ, Samara, Vega, Kalina, Priora'yı eklemişti

      Sil
  3. Yılmaz bey Lada Questa ile çok şaşırttı. Questa'yı herkes Bugatti sanıyor Lada'dan böyle birşey beklemek imkansız gibi birşey. Lada Questa'yı seri üretime geçirirse devrim yapar marka tarihinde. Bizim ülkemizdekilere sorsanız hepimiz Lada'yı Samara'dan ibaret sanarız. Biz ülke olarak hadi geçtim Hyundai'ye bir Lada bile yapmayı beceremedik.

    YanıtlaSil
  4. Lada gitsin önce doğru dürüst bir C segment yapmayı öğrensin. Lada'nın neyine süperspor yapmak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında hesaplı, spor bir otomobil denenebilir.Ama sağlam olmalı :)

      Bir dönem Ford Capri ve Renault Fuego vardı. Tabii ki aynı şeyler değil.

      Bu spor model, belkide hiç hayata geçmeyecek

      Sil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..