Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

İstanbul Klasik Otomobil Gösterisi'ni Kaçırmayın

İstanbul; Sadri Alışık, Hulusi Kentmen, Harry Potter, Marilyn Monroe, Müzeyyen Senar'a bir çok ünlünün kullandığı tarih kokan otomobillerine dokunmaya hazırlanıyor.Daha bitmedi;  Pontiac Transam (Kara Şimşek), Chevrolet, Chrysler, Mercedes Benz'den Citroen DS modeline bir çok farklı otomobil, otobüs ve kamyon, klasik müze ve klasik otomobil klübü etkinlikte yer alacak..





Hem üretildiği yıllarda, hem de geçen zaman içinde kendine özel bir hayran kitlesi oluşturan klasik otomobiller İstanbul’da buluşuyor. 1886 yılında üretilen Benz modelinden başlayarak, Batman filminde kullanılan Batmobile’e, Hulusi Kentmen’in 1956 model Ford marka otomobilinden, Şoför Nebahat filmindeki 1952 model Desoto’ya kadar 450’den fazla otomobil ve klasik ticari araç,  Antika Otomobil Federasyonu (AOF) tarafından 29 Haziran – 1 Temmuz 2018 tarihleri arasında TÜYAP Fuar Merkezi’nde düzenlenecek “Klasik Otomobil Festivali’nde’’ otomobil tutkunlarını nostaljik bir yolculuğa çıkaracak. 






Türkiye’nin her noktasından yüzlerce klasik araç, ziyaretçilerini en az yarım yüzyıl öncesine taşırken, festivalde Harry Potter, Marilyn Monroe, Batman, Sadri Alışık, Hulusi Kentmen, Müzeyyen Senar ve birçok ünlünün otomobillerine dokunabilecek ve 50’li 60’lı yılların kamyonlarıyla, otobüsleriyle, kendilerini eski bir filmin içinde bulacaklar.


1957 model klasik Mercedes Benz







Türkiye’de İlk Kez Düzenlenecek

Antika Otomobil Federasyonu (AOF) tarafından Türkiye’de ilk kez düzenlenecek “Klasik Otomobil Festivali’’ öncesindeki tanıtım toplantısında konuşan AOF Genel Sekreteri İlker Tayalı, Türkiye’de ve yurt dışında faaliyet gösteren klasik araç kulüplerinden üyelerin, klasik araç koleksiyonerlerinin, galeri sahiplerinin ve klasik severlerin, sahip oldukları en nadide klasiklerini sergileyeceklerini belirtti.  Tayalı, Antika Otomobil Federasyonu’nun yurt çapına yayılmış 8 klasik otomobil derneğinin kurucu üyeliğinde 2011 yılında kurulduğunu ve bugün federasyon bünyesinde 13 derneği bulunduğunu da belirterek şunları söyledi;






“Antika Otomobil Federasyonu’nun amacı, tarihi değeri haiz antika eşya veya klasik motorlu kara taşıtlarının ülkemize kazandırılması, sevdirilmesi ve daha önemlisi otomotiv sanayinin gelişim sürecinin detaylarının gelecek nesillere aktarılabilmesine imkan vermek için bu tarihi taşıt mirasımızın korunmasıdır.


En klasik otomobillerin yarışı başladı


Bu amaçla ülkemizin ilk uluslararası klasik otomobil festivalini gerçekleştireceğiz. Festivalimizde, her biri kültürel miras olarak değerlendirilmesi gereken, dönemlerine damgasını vurmuş, günümüzün klasikleşmiş araçlarını, tutkunlarıyla buluşturacağız ve onları görsel bir şölen içinde ağırlayacağız. Sergileyeceğimiz klasik araçlar, Türkiye’de ve yurt dışında faaliyet gösteren klasik araç kulüp üyelerinin, klasik araç koleksiyonerlerinin, galeri sahiplerinin ve klasik severlerin, sahip oldukları en nadide klasiklerinden oluşacak. Festivalimize ayrıca KKTC, İsveç, Hollanda, Bulgaristan, Yunanistan, Makedonya ve Kosova’dan klasik otomobil kulüpleri de katılacak.”


Türkiye'nin en büyük klasik otomobil müzesi, İstanbul'a konuk oldu


Antika Otomobil Federasyonu Genel Sekreteri İlker Tayalı, klasik tutkunlarının festivalde özel araçları görmenin yanında sahip oldukları klasiklerini satabileceklerini veya müzayedeye katılabileceklerini de kaydederek “Federasyon olarak temel ilkemiz, klasik araçları sevdirmek ve farkındalık yaratmak. Bunun yanında gerçekleştirilecek seminer ve eğitimlerle görüş ve deneyimler paylaşılacak. Aynı zamanda genç nesillere otomobil endüstrisinin kat ettiği yolu göstermek acısından da festivalin çok yararlı olacağını düşünüyorum” diye konuştu.


İngilizlerin otomobilleri; Lotus, Morgan ve Caterham Türkiye'de


Mustafa Koç’un Ralli Otomobili de Sergilenecek

Klasik Otomobil Festivali’nde sergilenecek klasikler arasında Mustafa Koç’un yarışlarda kullandığı iki ralli otomobili de bulunacak. Rahmi Koç Müzesi’nden getirilecek bu iki ralli otomobili için Mustafa Koç’un anısına özel bir alan oluşturulacak.






Rahmi Koç Müzesi’nin yanında, Key Museum, Ural Ataman Müzesi, Mehmet Arsay Müzesi, Yakın Doğu Üniversitesi Klasik Otomobil Müzesi, TOFAŞ Anadolu Arabaları Müzesi, My Museum ve Keskinoğlu Müzesi’nden getirilen otomobiller ile birlikte ve İETT’de bulunan klasik otobüsler da festivalde yer alacaklar. 


BU SARIŞINA BAYILDIM!!!


Ziyaretçiler Klasikleri Test Edecekler

Ziyaretçilerin, klasik otomobiller ile fuar çevresi sürüş imkanı da bulacakları 
festivalde ayrıca sürpriz etkinlikler de gerçekleştirilecek. Klasik otomobiller ve Yeşilçam etkinliği, her türlü yedek parçanın ve aksesuarın bulunacağı bit pazarı, konserler ile Drive in Movie /Açık Hava Otomobil Sineması da festival etkinlikleri arasında bulunuyor.


Otomobil Müzesi Cumartesi Günü 5 TL!


Kara Şimşek’in “Kitt”i de Geliyor

29 Haziran – 1 Temmuz 2018 tarihleri arasında 3 boyunca festivale gelenleri geçmişe uzanan bir yolculuğa çıkaracak olan “Klasik Otomobil Festivali’’nde Fenomen dizi Kara Şimşek’te kullanılan Pontiac Transam, Harry Potter’ın  1965 Ford Anglia’sı, Batman’in Batmobile’i, Marilyn Monroe’nun Thunderbird’i, Tatlı Dillim filminde Zeki Alasya’nın kullandığı 1960 model Impala, Şoför Nebahat filminde Fatma Girik in kullandığı 1952 model Desoto, Ayhan Işık’ın 1966 model Mercedes’i, Sadri Alışık’ın 1957 Chevrolet’si Hulusi Kentmen’in 1956 model otomobili başta olmak üzere yüzlerce klasikler de sergilenecek. Ayrıca kamyonlar  ve eski otobüsler de festivalin en nadide araçlarından olacak. Üç gün sürecek festivalin giriş ücreti 15 TL olarak belirlenirken, biletler Biletix ve kapı girişinde temin edilebilecek.


Cumhuriyet Bayramı'nda Dünya 3.lüğü Geldi, Cumhuriyet Konvoyu ve


Mercedes-Benz Bahar Rallisi, 59 kadın yarışçıyla başladı


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..