Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Toyota'dan ilk 2018 WRC Zaferi

Dünyanın en çok satan ve çevreci otomobillerini üreten Toyota, atom karınca misalı Yaris ile yılın ilk birinciliğini Güney Amerika kıtasında aldı..TOYOTA GAZOO Racing World Rally Team,  Toyota Yaris WRC pilotu Ott Tänak ile Arjantin Rallisi'ni ilk sırada geçti.





Daha da iyi otomobiller imal etmek için FIA Dünya Ralli Şampiyonası’na geçen yıl geri dönen ve İsveç ile Finlandiya gibi zorlu rallilerde zafere ulaşan Toyota, bu yılki ilk yarış galibiyetini Arjantin Rallisi’nde aldı. 





Toyota Yaris WRC’nin ön kısmındaki aerodinamik paketinde yapılan modifikasyonların yanı sıra soğutma sistemindeki geliştirmelerle yeni sezona başlayan TOYOTA GAZOO Racing World Rally Team, 2018’in 5’inci yarışı olan Arjantin Rallisi’ne, asfalt zeminde koşulan Korsika Rallisi’nde elde edilen 2’ncilik motivasyonuyla start almıştı.


Hibrit Lideri Toyota'dan 2020'ye Kadar 10 Yeni Elektrikli Model Gelecek


 Oldukça zor yol koşullarına sahip Arjantin Rallisi’nde start alan Jari-Matti Latvala, Ott Tänak ve Esapekka Lappi pilotajındaki Toyota Yaris WRC’lerden ikisi finişe ulaşarak takıma önemli puanlar kazandırdılar.






Ott Tänak’ın Toyota için ilk zaferi
Yarış boyunca istikrarlı bir performans ortaya koyan Ott Tänak ve co-pilotu Martin Järveoja, cuma ve cumartesi günlerinde Arjantin Rallisi’ndeki 10 özel etapta en iyi zamanı yaparak liderliği ele geçirdiler. Toyota ekibi, son gün oldukça zorlayıcı etaplarda pozisyonlarını koruyarak yarışın ikincisi olan araçla aralarındaki zaman farkını 33.7 saniyeye çıkarmayı başardılar.


Dünyanın en çok tercih edilen SUV modeli yenilendi


Ekibin diğer pilotu Esapekka Lappi, ilk kez katıldığı Arjantin Rallisi’ni 8’inci sırada tamamladı. Lastik sorunlarıyla karşı karşıya kalan Lappi, son günün ilk etabında iki sıra geriye düştü. Sezonun en zorlu rallisinde aracını finişe ulaştıran pilot, performansıyla da diğer yarışlarda ekibi adına önemli puanlar kazandıracağına işaret etti.






Takımın deneyimli pilotu Jari-Matti Latvala, Cuma günü bir kayaya çarparak kaza yapınca, yarışa erken veda etmek zorunda kaldı. Ancak o da ekibin hızlı pilotlarından biri olduğunu kanıtlamış bir isim.

Tänak ve Toyota ekibi, sürücü ve takımlar şampiyonası sıralamasında üçüncülüklerini korudular ve önlerindekilerle olan puan farkını azaltmayı başardılar.


Yeni Toyota Aygo, küçük bir Darth Vader'e benziyor


6 yorum:

  1. Toyota bu yıl Ocak ayında GR Super Sport konseptini tanıtmştı. Umarım Toyota GR Super Sport konseptini seri üretime geçirir. Mercedes-AMG, Project One adlı bir süper spor otomobil geliştirdi. Red Bull Racing ve Aston Martin de Valkyrie adlı bir süper otomobili tanıtmıştı. Toyota GR ile bunun bir benzerini yapmıştı

    YanıtlaSil
  2. Toyota gibi saygın bir markanın motorsporlarında neden bu kadar başarısız olduğuna çok şaşırıyorum. Toyota gibi bir "dünya devi"düşünün F1'de başarısız, WRC'de başarısız. F1'de bir zaferi bile bulunmayan bir markadır Toyota. F1'de aldığı başarısız sonuçlardan dolayı 2010'da önce BMW, sonra Toyota F1'den çekildi

    YanıtlaSil
  3. bazı arkadaşlar toyota'yı çok küçümsemiş ama toyota ile ilgili bazı gerçekleri hatırlatmakta fayda var: 1. marka değerinde her yıl birinci gelmesi. 2. dünyanın en çok satılan aracı olması. 3. dünyanın en çok satılan hibrit aracı olması 4. hibrit ve hidrojen motor teknolojisinde dünyaya öncülük etmesi. 5. sorunsuzlukta alman tüv şirketi tarafından neredeyse her yıl birinci seçilmesi. 6. lexsus markasıyla lüks otomobil deyince akla gelen almanlara ciddi rakip olması ki (yanılmıyorsam geçen yıl google'da en çok aranan arabalar listesinde lexsus ikinci, toyota 4. sıradaydı.) vw'e gelince konfor, yalıtım ve iç malzeme kalitesiyle toyota'dan bir tık önde olan ancak donanım, güvenlik ve sorunsuzlukta toyota'nın asla rakibi olamayacak türkiye'de şişirilmiş marka algısıyla gereğinden fazla abartılan orta sınıf alman arabasıdır. toyota mı vw mi derseniz benim tercihim toyota olur. vw'i tercih edene de saygı duyarım.

    YanıtlaSil
  4. BMW, Mercedes dururken boşuna Toyota'nın üretim sistemi ders olarak gösterilmiyor üniversitelerde. En basitinden bunu düşünün. Demek adamlar birşeyleri iyi yapıyor, premium olmadığı halde yıllardır en değerli markaydı Toyota. Şimdi de sadece burun farkıyla Mercedes'e geçilmiş durumda

    YanıtlaSil
  5. Evet; Toyota Way bir ayrıntı ama çok önemli bir ayrıntı.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..