Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Ar-Ge Merkezini Kuran Güleryüz, Elektrikli Araç Üretecek

Otobüs dünyasının önde gelen isimlerinden Güleryüz, 50 yaşını kutlarken 5746 sayılı kanuna uygun olarak kurduğu Ar-Ge Merkezi'nin  belgesini  de aldı.Geleceğe yatırım yapan Bursalı firmanın hedefinde elektrikli otobüs imalatı da var..





Araştırma, geliştirmelerine devam eden Güleryüz, özellikle şehiriçi alçak tabanlı otobüs ve iki katlı otobüse yoğunlaşmış olmakla beraber şehirler arası otobüste üretiyor.





 Güleryüz Otobüs Fabrikası, Ar-Ge Merkezi’nin sağladığı katma değerle çalışmalarını devam ettirirken  geçmişte başarıyla tamamlanan ve süregelen projeleri daha ileriye taşıyor..
1967 yılında kurulup 1968'de zamanının ağaç kasa araçlarını metal kasa otobüse dönüştürmeye başladı.Ayrıca  Bedford ve Fiat kamyon şaseleri üzerine karoser üretiminin yanında kazalı araçların yenilenmesi de yapılan işler arasındaydı.






Günümüzdeyse 9.5, 10.5, ve 12 metre uzunlukta  ürettiği araçları, yakında elektrikli motora sahip versiyonlarla destekleyecek.4.5 - 5 saatlik şarj ile 160 - 200 km yol gidebilecek çift katlı ve kent içi otobüsler üzerinde çalışmalar sürüyor.






Güleryüz, dünyada çift katlı otobüs imal eden dört firmadan biri olup Türkiye'de ise tek konumda.Bu sınıfta Avrupa'da % 30 paya sahip.Ürettiği otobüslerin şasilerini de kendi üreten Güleryüz'ün araçları özellikle İtalya, Almanya, İsveç, Danimarka, Romanya dahil bir çok Avrupa, Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Orta Asya ülkelerinde başarıyla yol alıyor.





Türkiye'nin ilk çift katlı otobüs imalatçısı olan firma, 2010 yılıyla beraber Daimler/Evobus bayileri için Mercedes -Benz şaseli lüks tip otobüs üretimine başlayarak Daimler’in üst yapı partneri oldu.


GÜLERYÜZ, EVOBUS, DAİMLER






Mercedes-Benz şaseli, Güleryüz GL 9,   9 metre uzunluktaki lüks otobüsleri, 
2013 yılında  CNG çevre dostu otobüs üretimi takip etti..Üretim günümüzde sürüyor ve bu araçların çoğunluğu İstanbul yollarında çalışıyor.


2018 yılının en yerli otobüsü hangisi?






Güleryüz Otomotiv, Türkiye'nin ilk hidrojen yakıtlı otobüs projesi çalışmalarına 2011 yılında  Birleşmiş Milletler desteğiyle başlamış bir kurum.


Elektrikli araç, Güleryüz'den...



Kaynak; http://www.guleryuz.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..