Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Hangisi kapanacak; Chrysler, Lancia, Dodge, Fiat?

Fiat Chrysler Automobiles (FCA); beş yıllık strateji planında Dodge, FIAT ve Chrysler markalarına yer vermedi!Ve bu markalardan biri hayata veda edecek gibi.Yıllar önce Chrysler'e ait olan  AMGeneral, DesOto, Plymouth, Fargo, AMC, Hudson, Eagle, Nash   ve Ramble markalarının zaman içinde üretimleri sonlandırılarak kapılarına kilit vurulmuştu.




Sonlanan markalar zincirine bu kez Chrysler eklenecek gibi duruyor.!Automotive News kaynaklı haberlere göre Chrysler'in satışları neredeyse yerlerde olup anavatanı Amerika Birleşik Devletleri'nde  300 (sedan) ve Pasifica (MPV) olmak üzere iki modelle satış yapıyor.

Chrysler, Fiat ve Dodge rakiplerinin oldukça gerisinde kaldılar. İmal ettikleri araçlar yıllardır aynı, bir kaç istisna hariç.Özellikle SUV modellerin çıkışı sürerken bu üç markanın hareketsiz kalışı sık sık gündeme gelen Fiat veya diğer markalar satılacak mı, Çinli firmalar mı satın alacak sorularının gerçekleşebileceğini de gösteriyor.

Genel tabloya bakınca Lancia'nın gözden çıkarılması da kaçınılmaz gibi.






Chrysler;  ABD, Kanada ve Meksika'dan oluşan en büyük 3 üç pazarda sadece iki modelle yer almaya devam ederken kardeş markalardan Dodge  ise Charger, Challenger, Durango, Journey ve Grand Caravan'la rakiplerine karşı araç satmaya çalışıyor.
Dodge, Meksika'da; ABD pazarındaki araçların yanında
 Bursa'da üretilen Fiat Egea; Dodge Neon,
 Brezilyalı Fiat Grand Siena ; Dodge Vision,
Japonyalı Mitsubishi Mirage; Dodge Attitude (Mirage'dan önce Hyundai Accent) olarak satılıyor.




Fiat ise 500 , Panda serisiyle ayakta kalırken son dönemde Tipo/Egea, Fiorino/Qubo ve Doblo ile satışlarda ivme kazandı.Punto modeli zaten üretimden kalktı kalkacak.
Minibüs modeli Talento; Renault (Trafic),
pick up modeli Fullback ise Mitsubishi (L200) ile geliştirilen işbirliği ürünleri.


2018'de Türkiye'de üretilen otomobiller ve markaları







En iyi ihtimalle Fiat, Chrysler ve Dodge küçülecek , anavatanlarında yerelleşecekler belkide. Ancak Brezilya gibi pazarlarda küçülme gerçekleşmeyebilir!


2017 ve 1978 Yıllarında Avrupa'da En Çok Satılan Otomobil Modelleri


FCA Grubu'nun en iyi performans gösteren markaları ise Jeep ile Kuzey Amerika'da etkin olan RAM.





Gelecek tüm otomotiv gruplarında olduğu gibi Fiat Chrysler içinde SUV, Pick up ve elektrikli araçlarda..





4.8 milyon aracı kim geri çağırıyor?



Kaynak; FCA

4 yorum:

  1. Chrysler'i keşke satsalar da bizden biri alsa diyeceğim ama :) Şimdiye kadar volvo,saab,MG,Rover,Jaguar, Land Rover,Opel,proton vs satıldı da ne oldu? Hiç birini almadı bizim baba yiğitler :) Bunu da almazlar çok büyük ihtimal. :) Bakalım belki bizim yerli otomobil gerçekten yapılır. Allahtan umut kesilmez.

    YanıtlaSil
  2. Chrysler ve Lancia satılma ihtimali olan iki marka.Ama Çinliler bırakmaz kimseye satılırsa!

    YanıtlaSil
  3. Yılmaz bey Chrysler veya Lancia'dan biri kapanacak. Fiat kapanmaz bünyesinde birbirinden ünlü ve lüks markaya sahip olmasına rağmen Fiat marka olarak dünyada bir türlü kendi çizgisini oturtamadı. Abarth, Dodge, Fiat, Jeep, RAM, Maserati, Ferrari markaları üretime devam edecektir. Bu markalar FCA'yı sırtlayan markalardır FCA grubu borcu azaltmak için ya bu markalardan bir kaçını satacak ya da üretimini durduracak. FCA için başka çıkış yolu görünmüyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fiat, 1970 ve 80 lerde Suzuki gibi küçük otomobilleriyle biliniyordu; 126, 127...
      Aslında yeni modelelr için örneğin, Fiat, Chrysler, Dodge uzun yıllar aynı modellerle yürüyor.

      Sil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..