Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yeni elektrikli araç, iki yerli firma ortaklığından

Elektrikli araç konusunda, pek bilinmeyen bir işbirliği var iki firmamız arasında;
Türkiye’nin “ilk ve tek” TSE Tip Onay Belgeli’ elektrikli araçlarını imal eden, teknolojisi ve menzili ile sektörde rakipsiz olma özelliğine sahip DMA ile son dönemde yeni araçlarıyla yerli otomobil, yerli motor ve tank ile gündemde yer alan BMC...





DMA Oto, 2013 yılında imal ettiği elektikli otomobillerle ortaya çıktı.Çin'e  yerel bir ortakla yatırım yapan firma otomobil dışında bir çok farklı araca da elektrik motoru ve sistemlerini uygulayabiliyor.





Bunlardan biri, bir kaç yıl önce fuarlarda da yer alan Elektrikli Onuk E56 modeliydi. Son olarak ta üçüncü hava limanına Cumhurbaşkanımızın uçakla inişi sırasında gündeme gelen elektrikli yakıt ikmali yapan kamyon..




BMC'nin 415 modeli olarak bir kaç yıl önce ürettiği hafif kamyon bu kez, beyaz yeşil renklerle yeni hava alanında ortaya çıktı.Aracın önündeki BMC  logosu ile yanlardaki DMA ve Zero yazıları dikkat çekiyor..

Yerli ve Elektrikli Otomobil ;Onuk E56

 DMA, kendini internet sitesinde şöyle anlatıyor; 
"Özkan Derindere ve Önder Yol tarafından 2007 yılında kurulan DMA (Derindere Motorlu Araçlar), dünya ölçeğinde elektrikli araç  ve enerji saklama sistemleri üreten ilk yerli firmadır. DMA, geliştirdiği ileri teknoloji ile dünyanın geleceğinde rol oynayan elektrikli araç sanayinin, ülkemizde oluşmasına ve büyümesine önemli katkılar sağlamayı hedeflemektedir.




 Teknolojisi ve üretimi DMA - Derindere Motorlu Araçlar’a ait elektrikli araçlar satış ve kiralamaya sunuldu. Aracın en önemli parçası olan elektronik beyin üniteleri ve buna ait yazılımları tamamen DMA tarafından geliştirilen elektrikli araçlar, tek şarj ile yaklaşık 280 km yol yapabiliyor. Türkiye’nin “ilk ve tek” TSE Tip Onay Belgesi’ne sahip olan elektrikli araçlar, teknolojisi ve menzili ile sektörde rakipsiz olma özelliği ile dikkat çekiyor.."


Türkiye'de Üretilmiş ve Halen Üretilen Otomobiller


BMC'yi anlatmaya gerek yok, biliyorsunuz! 
Farklı serilerde ticari araç üretirken iflas edip ihale yoluyla Ethem Sancak tarafından satın alınmıştı.İlk etapta otobüs ve midibüslerle zırhlı askeri araçları yenileyip yerli motor üzerinde çalışmaya başlayıp yerli otomobil, yerli tank, yerli motor projelerinde yer aldı. İzmir fgabrikası yenilendi, Karasu'daki fabrika inşaat aşamasında.Ve bir çok alanda var olmak istiyorlar!







En güçlü yerli elektrikli otomobil; DMA Plus Corolla


Konumuza geri dönersek, BMC ve DMA, bu küçük elektrikli kamyonlardan 13 tane imal etmiş ve yeni hava alanında hazır bekliyorlar..

BMC'nin  ilk elektrikli aracı aslında Neocity modeli bir midibüs.
Yıllar önce ise İngiltere de bir firma BMC Levend modeli bir aracı elektrikli hale getirmişti.Ancak bu konu daha fazla ilerlemedi.


Yeni BMC'nin Samsung Bataryalı Elektrikli Aracı


Kaynak;
http://www.dmaoto.com
http://www.dmaoto.com/tr/hakkimizda
http://www.dmaoto.com/tr/araclar
http://www.dmaoto.com/tr/dma-dunyasi/basin-bultenleri
http://www.bmc.com.tr/kamyon/hafif-kamyon/bmc-415-4x2/
http://www.bmc.com.tr
https://www.haberturk.com/yazarlar/fatih-altayli-1001/2035174-ajdanin-sesinden-bir-fikret-senes-sarkisi
http://haber.magazinulasim.com/bmcden-yerli-elektrikli-kamyon-4768.html
http://www.karar.com/ekonomi-haberleri/turk-mali-ilk-elektrikli-kamyon-ilk-kez-kullanildi-895947#
https://www.otometre.com/2015/06/yerli-otomobil-autoshowda-elektriklendi.html
https://www.otometre.com/2015/07/yerli-otomobil-onuk-amerika-yolcusu.html
https://www.otometre.com/2013/02/bir-sarj-ile-280-km-giden-elektrikli.html

Elektrikli otomobil ve kamyon ile ilgili Teke Tek Programının videosu bu bağlantıda; 
https://www.youtube.com/watch?v=A8JIwVP64Rk

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..