Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

SUV geldi, Sedan, SW ve MPV kaybetti!

Otomobilde SUV çılgınlığı, çekiciliği hızla devam ediyor.Sedan ve Station Wagon otomobillerin yanında MPV tarzı otomobillerde bu durumdan olumsuz etkileniyor. Ford; Avrupa ve Amerika'da  bazı sedan  modellerini üretimden kaldırmayı planlarken, Mitsubishi ise otomobillerini SUV modellerine çeviriyor.





Aslında en güzel otomobillerin ağırlıkla yer aldığı SW segmenti de gittikçe kan kaybediyor.Özellikle en çok talep gördükleri Çin, Avrupa, Avrupa içinde de en fazla tercih edildiği Almanya'dada  satışlar düşüyor.


Avrupa kıtasında Edge,  Ecosport, Kuga   modellleriyle otomobilseverlerin ilgisini çeken Ford'un; Mondeo,  C-Max, S-Max ve Galaxy gibi sınıfının önde gelen modellerini üretimden kaldırması bekleniyor.Ford'un anavatanı Amerika'da da  Fusion'un yaşam şansı gittikçe azalıyor..





D sınıfı otomobillerde bir çok otomobil modeli, tası tarağı toplayıp gitti zaten!


Artık,  Renault-Nissan ittifakının bir  parçası olan Mitsubishi, efsane aracı Eclipse modeline Eclipse Cross adını vererek ortaya bir  SUV çıkardı.
Şimdi ise Lancer ve Mirage adlı sedan otomobillerin birer SUV olacağı konuşuluyor.
Zaten markanın satışlarını en çok arttıran modelleri SUV ve Pick up lardan oluşuyor.


Eskiden markaların bir çok otomobil modeli varken SUV olarak bir veya iki tane aracı vardı. Şimdilerdeyse SUV serileri artarken otomobil modelleri azalıyor.En azından otomobillerin satış rakamları düşüyor..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..