Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Eskişehirli Yeni Ford Cargo 4x4, dünyanın en zorlu yarışı Dakar'a katılacak ve...

Herşey,"Ford Trucks yeni çekicisi M-Sport’un hizmetinde" başlıklı basın bülteniyle başladı.Otosan Ford'un geliştirdiği,  şu an için isimsiz  yeni çekicilerin ikisi, Ford Ralli takımlarına hediye edilmişti.Bültenin satır aralarında ise 2019 Dakar Rallisi'ni hedefledikleri yazıyordu!BMC'den sonra ilk kez Türkiye'de imal edilmiş bir araç efsane yarışta yer alacak..






2009 yılında Dakar Rallisi'ne Peter Van Delm sürücülüğünde katılan Belçikalı VDR Truck Racing, 2019 Dakar Rallisi'ne  Ford Trucks'ın güzel kamyonlarıyla katılacağız diyor..






Fas'ta testleri yapılan aracın toplanan verileri olumlu görünüyor.Otosan Ford'un imal ettiği Cargo'nun modifiye edilmesiyle ortaya çıkan araç, bir aksilik olmazsa 2020, 2021 ve sonrasında da yarışacak.Ford Otosan / Ford Trucks ile VDR Racing işbirliği uzun sürecek anlaşılan..






Geliştirilen iki prototip araç, Ford Trucks'ın en iyi mühendisleri ve VDR Takımı'nın çalışanlarıyla ortak hazırlandı.






Teknik tasarım, ilk hazırlıklar ve yerel testler, Türkiye'de Ford Trucks fabrikasında yapılıp onay sonrası  Belçika'ya gönderilip test aşamasına geçildi.Aracın motorunda da en üst düzeyde verim alabilmek için çalışmalar sürerken ekibe yine Ford imzalı bir Transit 4x4 destek verecek.


Dakar Rallisi'ne katılan ilk Türk aracı neydi ve ilk yarışçı kimdi?







Ford Trucks / VDR Truck Racing ekibi; 2019  Dakar Rallisi'nde   10L altı sınıfta,  Dakar çöllerini fethetmek ve sınıfında ilk üçe girmek amacıyla çalışmalarını sürdürüyor..
Bu sınıfta muhtemel rakiplerden biri de Japonya'nın bu tip yarışlarda başarılı markası Hino.

Yeni Ford Çekici Tanıtıldı; Yerlilik Oranı % 89


Aslında haberlere bakarak Dakar'da, şimdilik adı Ford S500 olarak (fotoğraflara göre) gözüken yeni çekicinin yarışacağını sanıyorduk.Meğerse Dakar'da güçlendirilmiş 
 Ford Cargo 4x4  yarışacakmış.Hemde iki tane.






Araçların,  700 beygirlik, güçlendirilmiş.9 litrelik Ecotorq motorla rakiplerine meydan oluması bekleniyor.

Takımda; 2 sürücü, 4 yardımcı pilot, 8 teknisyen bulunurken VDR Racing ekibine
 Ford Trucks ve Belçikalı Sonic Tools (Sonic Equipment) destek veriyor.Pilotların adı bilgi olarak verilmemiş. Belki bir tanesi Türk pasaportlu bir yarışçı olabilir.


Sahnede Ford GT ile Ford Cargo var!


VDR Truck Racing,  bazı kaynaklara göre, 2009'dan beri Dakar Rallisi ve Avrupa  kamyon yarışlarında deneyimli bir takım olarak görülüyor.






Ford basın Bülteni aşağıda yer alıyor;

"Ford Trucks, Ekim ayında piyasaya sunmaya hazırlandığı yeni çekicisini, Ford ralli takımlarını yöneten M-Sport’un hizmetine sundu. 2 adet yeni çekici Ford Trucks Pazarlama Müdürü Bahattin Topçu tarafından FIA Dünya Ralli Şampiyonası'nın 10. ayağı olan Marmaris Rallisi sırasında M-Sport Genel Müdürü Malcolm Wilson’a sunuldu. 
Ford Trucks Pazarlama Müdürü Bahattin Topçu, “Ford Trucks olarak, motor sporlarına yatırım yapmaya ve desteklemeye devam ediyoruz.Bu kapsamda sektörde “standartları” yeniden belirleyecek yeni çekicimizi, M-Sport’un hizmetine sunmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi. 




Ford Trucks, dünyanın en önemli ralli takımlarından olan M-Sport World Rally Team’e yeni çekicileriyle 2019 yılı itibarıyla hizmet vereceği bir iş birliğine imza attı. Ford Trucks, Dünya Ralli Şampiyonası’nda (WRC) mücadele eden M-Sport World Rally Team’e destek olmak amacıyla bu yılın Ekim ayında piyasaya süreceği çekiciden ikisini, takımın İngiltere’deki yönetim merkezi M-Sport’un hizmetine verdi. 
Dünya Ralli Şampiyonası'nın (WRC) 10. ayağının gerçekleştirildiği Marmaris'te, M-Sport Servis Alanında,12 Eylül 2018’de tarihinde düzenlenen teslim törenine Ford Trucks Pazarlama Müdürü Bahattin Topçu ve M-Sport Genel Müdürü Malcolm Wilson katıldı. 

Yeni Ford Cargo'da; 360, 420 ve 480 beygir yerli motorlar kullanılıyor

Ford Trucks Motor Sporlarına Desteğini ArtırıyorTörende yaptığı konuşmada Ford Trucks’ın global çapta motor sporlarına destek olduğunu belirten Topçu, sözlerine şöyle devam etti:
"Uluslararası ağır ticari pazarında en büyük üreticilerden biri olan Ford Trucks olarak, 55 yılı aşkın kamyon üretim tecrübemizi pazarın ihtiyaçlarını karşılayan ürün geliştirme becerimizle birleştiriyoruz. Orta Doğu, Afrika, Rusya ve Türkî Cumhuriyetlerin ardından büyümemizi Orta ve Doğu Avrupa’da devam ettiriyoruz. Uluslararası bir marka olarak, motor sporlarına yatırım yapmaya ve desteklemeye kararlılıkla devam ediyoruz.Bu kapsamda ilk ortaklığımızı Ford GT yarış takımı ile FIA Dünya Dayanıklılık Şampiyonası'nda(FIA World Endurance Championship) yaptık ve 3 yıldır verdiğimiz desteğe devam ediyoruz. Araçlarımızın dördü, bu iş birliği kapsamında Ford GT’nin Şampiyona sırasında naklini sağladı. Bundan sonraki hedefimiz ise VDR Racing ile yaptığımız işbirliği kapsamında 2019 yılında Peru’da düzenlenecek Dakar Rallisi’ne girmek. Motor sporlarına verdiğimiz desteği bugün de burada M-Sport’a verdiğimiz destekle sürdürüyoruz. M-Sport gibi çok başarılı bir şirket ile iş birliği yapmaktan çok mutluyuz. Sayın Malcom Wilson ve ekibi, 1997'den beri çok başarılı bir şekilde dünya ralli pistlerinde mücadelesini sürdürüyor. Yeni çekicimizin bu vesileyle motor sporları sponsorluğumuzun bir parçası olması dabu işbirliğinin bizi sevindiren diğer bir tarafı.Sektörde “standartları” yeniden belirleyecek olan yeni çekicimizi, 19 Eylül tarihinde Hannover'deki IAA fuarında dünyaya tanıtacağız. Dünya prömiyerinden önce burada yeni çekicimizi, M-Sport’un hizmetine sunmaktan ve 2019 ile 2020 yıllarında yeni çekicimizin dünya ralli şampiyonaları yollarında ralli takımına hizmet verecek olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Bu iş birliğinin taraflara şans ve başarı getirmesini diliyor, Ford Trucks'a güvenerek ve bu sponsorluk anlaşmasının yapılmasını sağlayan Bay Malcom Wilson ve M-Sport ekibine teşekkür ediyorum.”
M-Sport Genel Müdürü Wilson ise törende yaptığı konuşmada, “"Ford ile uzun süredir devam eden itibarlı iş birliğimizin, Ford Trucks ile yaptığımız yeni anlaşmayla genişlemesine tanıklık etmekten büyük mutluluk duyuyorum. 2019 yılından itibaren takımımıza hizmet edecek yeni çekicilerin, sektörün yeni gözdesi olacağına inanıyorum. Takımımız FIA Dünya Ralli Şampiyonası'nda (WRC) en iyi sonuçları elde etmek için mücadele verirken Ford Truks’ın desteğini almak bizim için çok önemli” dedi. "

Türkiye'nin en yenileri ve çekicileri; Pi Makina, BMC ve Ford'tan






Ford Trucks markalı yeni çekici'nin bazı internet sitelerinde; H62X kod adlı bir proje olduğu, motor ve şasinin Iveco ve FPT ile bağlantılı olabileceği, 13 litrelik 6 silindirli bir motor taşıyabileceğine dair bilgiler yer alıyor.






 Ayrıca,  kamyonun kabini, yüksek mukavemetli çelikten üretilmiş,  İsveç standartlarına ve darbe direncinde Avrupa ECE R29'a uygun olduğuyla beraber iki yıl içinde Brezilya Ford'u tarafından da imal edilebileciği de diğer bilgiler arasında.


Yeni Ford, Türkiye'den göz kırpıyor!








Yukarıdaki beyaz araç, JMC markalı Çin çekicisi olup, henüz tanıtılmadığı ve adının belli olmadığı Çin internet sitelerinde yazıyor. Hatırlayacağınız üzere bu firmayla Ford Otosan arasında bir anlaşma olup önceki tarihlerde Ford Cargo tabanlı yeni bir kamyon ve motor üretimi yapılmıştı.Bu araçta bu sürecin bir ürünü olup muhtemelen Yeni Ford Trucks çekcisinin Çin versiyonu!Sonuçta, bu yazı ve resimlerdeki araçlar bir Ford Otosan  çalışması, Türk mühendis ve çalışanlarının imzasını taşıyor..


Anadol, Consul, Taunus ve Escort üreten Otosan şimdi ne yapıyor?



Kaynak;
https://www.fordtrucks.com.tr/tr-en
http://www.360che.com/news/180616/96799.html
http://www.360che.com/news/180616/96799.html
http://www.360che.com/tech/180604/96167.html
http://dieciochoruedas.blogspot.com/2018/07/urgente-ford-correra-oficialmente-el.html
https://www.facebook.com/otosinanford/
https://www.bigmacktrucks.com/topic/53859-ford-to-run-dakar-2019-with-two-4x4-cargo-trucks/
https://product.360che.com/s28/7015_index.html
http://www.vdrtruckracing.com/
https://www.bigmacktrucks.com/topic/51351-h62x-global-ford-cargo-heavy-truck-emerges/
https://www.bigmacktrucks.com/topic/51351-h62x-global-ford-cargo-heavy-truck-emerges/?page=2
https://www.bigmacktrucks.com/topic/51351-h62x-global-ford-cargo-heavy-truck-emerges/?page=3
http://dieciochoruedas.blogspot.com/2018/07/atencion-h62x-el-nuevo-camion-ford.html
https://www.facebook.com/vdrtruckracin
https://product.360che.com/m151/37894_index.html
https://blogdocaminhoneiro.com/2018/04/novos-caminhoes-ford-sao-testados-na-turquia-e-europa/
https://blogdocaminhoneiro.com/2018/08/novo-caminhao-ford-ja-tem-versao-chinesa/
https://www.otometre.com/2018/06/yeni-ford-turkiyeden-goz-kirpiyor.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..