Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Ve bir dizel otomobil daha veda etti

Fiat'ın  2011 yılından beri üçüncü nesil olarak imal edilen şirin otomobili Panda'nın dizel versiyonu artık üretilmeyecek.Özellikle Avrupa'da satılan otomobillerin bazılarında dizel versiyonlar yavaş yavaş tarihe karışıyor.





Aslında en başta dizel motorlar benzinli motorlara göre daha gürültülü daha çok sorun çıkaran bir konumdaydı.Taa ki, Common Rail dizel yakıt sistemi ortaya çıkana kadar.Yeni dizel motorlar ; daha sessiz, daha ekonomik, daha verimli, daha düşük emisyon gibi sonuçlar ortaya çıkardı. Dizellerin pazar payı artarken birden ABD'de Volkswagen merkezli bir dizel olayı patlayana kadar.




Mazot kullanan motorlarda emisyonu  gerçeğinden düşük gösteren bir programla başlayan olaylar zinciriyle beraber hibrit ve elektrikli motorlarında yükselişe geçmesiyle dizel motorlu araçlar yavaş yavaş üretimden çekilmeye başladı.

Fiat Panda Sedan!


Zaten, geçen Haziran'da 2021 yılına kadar özellikle  dizel motorların üretimden kalkacağı açıklanmıştı. Dizel Panda'nın sonu da bu planın bir parçası.
Fiat Chrysler'den bu konuda resmi bir açıklama yapılmazken, Avrupa'da 01.09.2018 tarihiyle
WLTP emisyon normları Avrupa'da uygulanmaya başladı.Bu uygulamalarla emisyon normlarını düşürmek otomobil firmalarını zorlamaya başladı.





Panda'nın kullandığı motor 1.3 MultiJet dizel,  bir çok FCA modelinde olduğu gibi Fiat 500'de de kullanılıyor.

Güncel Fiat Panda; 
69 beygirlik 1.2 litre benzin,  85 beygirlik 0.9 litre turbo benzinli, 69 beygirlik 1.2 LPG motor ve 80 beygirlik 0.9 litre metan ve benzinle çalışan  motorlarla imal ediliyor.1.3 litre MultiJet dizeller ise stokta kalan araçlar.

6 marka, 11 ana modelde yerli otomobil fiyatları




Kaynak; https://it.motor1.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..