Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Toyota ile Peugeot-Citroen anlaştı

Fransa ve Japonya'nın önde gelen otomotiv gruplarından Toyota ile PSA (Peugeot-Citroen) mevcut işbirliklerini yeni bir anlaşmayla daha ileriye taşıyor.Daha önce başlayan Toyota Aygo-Peugeot 108-Citroen C1 ve Toyota Proace-Peugeot Traveller-Citroen Spacetourer ortak çalışmaları ise başarılı bir şekilde sürüyor..



Toyota, PSA Grubu ile Avrupa’da uzun süreli işbirliğine gidiyor..
PSA Grubu ve Toyota, Avrupa'daki uzun vadeli ortaklıklarında yeni bir sayfa açıyor..
Dünya otomotivine yön veren ve bir çok ülkede araç üreten iki grup, bu konuyu basın bültenleriyle kamuoyuna duyurdu.

Toyota'nın basın bülteni;
PSA Grubu, Toyota markası adına İspanya Vigo fabrikasında bir kompakt hafif ticari araç (C-Van) üretecek. Ayrıca; Toyota, Çek Cumhuriyeti’ndeki TPCA ortak girişiminin finansal sahipliğini de üstlenerek her iki şirket adına üretimin devam etmesini sağlayacak. Toyota ve PSA Grubu, Avrupa pazarındaki başarılı ve karşılıklı fayda sağlayan uzun süreli işbirliği için yeni bir sayfa açtı. 2019’un sonundan itibaren PSA, Toyota Motor Avrupa (TME) şirketine tedarik ettiği ticari araç ürün gamını artırarak, Toyota markası adına İspanya Vigo fabrikasında kompakt hafif ticari araç (C-Van) üretecek.TME ve PSA orta ölçekli hafif ticari araç birlikteliğini, PSA Grubu’nun Fransa’daki Hordain tesisinde üretilen Toyota Proace ile 2012’de başlatmıştı. İşbirliğini daha da geliştirmek amacıyla her iki şirket de, kendi güçlü yanlarını kullanarak kompakt ve orta ölçekli hafif ticari araçları, geliştirme ve üretim maliyeti optimizasyonundan faydalanarak sunacaklar. Toyota, gelecekte çıkacak hafif ticari araç için geliştirme ve endüstriyel yatırım maliyetlerine de ortak olacak. 





Kolin Tesisi Toyota’nın Avrupa’daki 7 Fabrikası Arasında2012 yılının Ocak ayından itibaren Toyota, kompakt A-segmenti modellerinin üretimini yapan ortak üretim girişimi olan  Çek Cumhuriyeti Kolin’deki Toyota Peugeot Citroën Automobile Czech s.r.o. (TPCA) tesisinin finansal mülkiyetini üstlenecek. Bu tesis, TME grubunun Avrupa’da yönettiği diğer yedi Toyota fabrikasına katılarak bu markaya bağlı olacak. 
2002’de PSA ve TMC tarafından kurulan TPCA ortak girişimi ile Kolin tesisi, her iki şirket için de mevcut jenerasyon kompakt A-segmenti modellerini üretmeye devam edecek.Anlaşmanın ardından TMC Başkan Yardımcısı Didier Leroy şunları söyledi;“Bugün yapılan duyuru, PSA Grubu ve Toyota arasındaki mükemmel ve tamamlayıcı ilişkiyi yansıtmaktadır. Bizim anlaşmamız, teknoloji ve gelişim maliyetlerini paylaşırken şirketlerin de güçlü yanlarını ortaya koymasını sağlıyor. Kolin tesisindeki taahhüdümüz, Toyota’nın Avrupa’daki uzun süreli üretim otomobil üretim varlığımızın felsefesini ortaya koyuyor.”PSA Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Carlos Tavares ise şöyle konuştu; “Başarılı ve karşılıklı fayda sağlayan birlikteliğimizde, güvenilir ilişkimizin temeline dayanan, müşterilerimiz ve şirketimiz adına en iyi avantajı sağlayacak yeni bir sayfa açtık.”

4x4 ustası Subaru'dan Japonya’nın en büyük güneş enerjisi santrali


 Peugeot'nun basın bülteni;
PSA Grubu ve Toyota,Avrupa'daki uzun vadeli ortaklıklarında yeni bir sayfa açıyorPSA Grubu ve Toyota uzun yıllara dayanan ortaklığını daha da geliştirmek üzere yeni bir anlaşma imzaladı. Buna göre PSA Grubu, Toyota'ya bir kompakt van (C-Van) tedarik edecek. Yapılan anlaşmaya göre Toyota, Çek Cumhuriyeti'ndeki TPCA ortak girişim operasyonlarının finansal sahipliğini üstlenecek ve her iki şirket için de üretim yapacak.

Toyota Motor Corporation (TMC) ve PSA Grubu (PSA) bugün, Avrupa pazarındaki başarılı ve her iki taraf için de yararlı uzun vadeli ortaklıklarının bir sonraki aşamasını açıkladı.Yapılan anlaşmaya göre PSA, 2019 yılının sonundan itibaren Toyota Motor Europe NV/SA (TME) için Avrupa pazarında Toyota markası altında satmak üzere tedarik ettiği ticari araçların ürün gamını arttıracak. PSA bu kapsamda TME’ye Vigo fabrikasında (İspanya) üreterek bir C-Van tedarik edecek. PSA ve TME işbirliği 2012 yılında orta sınıf hafif ticari araçlarla başladı. PSA Grubu Fransa’daki Hordain fabrikasında Toyota PROACE modelini üretti. İki şirket işbirliğini derinleştirerek Avrupa pazarında hem kompakt hem de orta ölçekli hafif ticari araçları sunmak için kendi güçlü yanlarını kullanarak geliştirme ve üretim maliyetlerini optimize etmeyi hedefliyor. Toyota, gelecekteki hafif ticari aracın geliştirme ve endüstriyel yatırım maliyetlerine dahil olacak.
Toyota 2021 Ocak'tan itibaren kompakt A-segmentli modelleri üreten bir ortak girişimi olan Kolin'deki (Çek Cumhuriyeti) Toyota Peugeot Citroën Automobile Czech s.r.o. (TPCA) fabrikasının finansal sahipliğini üstlenecek. TPCA ortak girişimi 2002 yılında PSA ve TMC tarafından oluşturuldu ve her bir ortağın hisse oranının yeniden gözden geçirmesine izin veren bir madde içeriyor. Tesis, Toyota'nın halen Avrupa'da faaliyet gösteren yedi diğer fabrikasına katılarak TME'nin bir yan kuruluşu haline gelecek. Kolin tesisi, iki şirket için mevcut A segmenti modelleri üretmeye devam edecek. Toyota gelecekte de Kolin fabrikasında üretime ve istihdama devam edecek. 
Anlaşmayı imzalayan TMC Genel Başkan Yardımcısı Didier Leroy yapmış olduğu değerlendirmede: “Bugün yapmış olduğumuz açıklama PSA Grubu ve Toyota arasında var olan tamamlayıcı ve mükemmel ilişkiyi yansıtıyor. Anlaşmamız, teknoloji ve geliştirme maliyetlerini paylaşırken her şirketin kendi gücüyle hareket etmesine imkan veriyor. Kolin fabrikasına olan bağlılığımız Toyota’nın otomobilleri sattığı yerde üretme felsefesini ve Avrupa'da uzun vadeli üretim stratejimizi gözler önüne seriyor.” dedi.PSA Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Carlos Tavares ise açıklamasında: “Müşterilerimize ve şirketlerimize avantaj sağlamak üzere duymuş olduğumuz güvene dayanan başarılı ve karşılıklı yarar sağlayan ortaklığımızda yeni bir sayfa açıyoruz.” dedi. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..