Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Dünyanın en uzun yolları

Hayat yollarda geçiyor; İnsanlar: öğrenmek, öğretmek, işe gitmek, ziyaret etmek, gezmek, tedavi olmak, ticaret yapmak ve daha bir çok şey için bir yerden başka bir yere gidiyor.Kent içi olduğu kadar ülkeler arası yada kıtalar arası da yolculuklar son hızıyla devam ediyor.





Pan Amerikan Karayolu
En uzun karayolu Kuzey Amerika'nın en kuzeyinden başlayıp Güney Amerika'nın güney ucunda son buluyor.48.000 kilometre (30.000 mil) uzunluğundaki yol aslında bir çok otoyoldan oluşuyor.Nerdeyse dünyayı kuzeyden güneye birleştiriyor.

Pan-Amerikan Karayolu, tam olarak, Prudhoe Körfezi'nden (ABD sınırları içinde yer alan Alaska'dan) Ushuaia, (Arjantin'e ) ya uzanan bir yol ağı.






Guinness Dünya Rekorları'na göre, Pan-Amerikan Otoyolu dünyanın en uzun “motorlu yolu” dur . Ancak, yolun Orta ve Güney Amerika arasındaki 160 kilometrelik Darién Boşluğu 'nun bulunduğu noktada araç kullanılamıyor!

Panama ile Kolombiya arasındaki bu yer;  gerillalar,  uyuşturucu tacirleri, yırtıcı hayvanlar gibi etkenler yüzünden tehlikeli olduğu kadar ekolojik yapının bozulmaması için yol yapılmamış olması da dikkat çekiyor.Diğer taraftan bu alan; çamurlu, bataklık gibi zor koşullara sahip. Siyasi sebeplerle  veya  yerli halkında yola karşı olduğu çeşitli kaynaklarda yazılıyor.

Otoyol resmi ve gayri resmi unsurlardan oluşuyor.. İspanyolca olarak Autopista / Carretera / Ruta Panamericana olarak adlandırılan resmi bölüm, Arjantin sınırının başkenti Buenos Aires'ten Nuevo Laredo, ABD sınırına kadar uzanmaktadır.

Ancak, haritada yer aldığı gibi, hem kuzey hem de güneyde kapsamlı gayri resmi etaplar 
var.






Haritada gösterilen rota 14 ülkeden geçiyor:

Amerika Birleşik Devletleri
Kanada
Meksika
Guatemala
El Salvador
Honduras
Nikaragua
Kosta Rika
Panama
Kolombiya
Ekvador
Peru
Şili
Arjantin

Karayolunun başka ülkelere de bağlantıları var. Yol, tüm büyük iklim bölgeleri ve kutuba yakın  tundra,  orman, dağlar, çayırlar, kurak çöller ve tropikal ormanlar dahil olmak üzere çok çeşitli araziden geçiyor.

Kuzeyden güneye doğru  ilk hareket noktası, Deaddhoe Körfezi petrol sahası yakınındaki Deadhorse, Alaska'da başlıyor ve ilk 662 kilometre için (414 mil) Dalton Otoyolu'nu Fairbanks'a kadar takip ediyor.

Dünyanın diğer uzun yolları

Avustralya'nın dört bir tarafını çevreleyen 14 500 km'lik Otoyol1.

Trans-Sibirya Yolu, 11 000 km uzunluğuyla Rusya topraklarında yer alıyor.ancak Rusya-Moğolistan ve Çin'e uzanan  kolu da var.

Trans-Kanada Yolu;  uzunluk 7821 km.Kanada'yı baştan başa geçiyor.

Hindistan sınırları içinde bir kare formunda olan Altın Dörtlü Otoyol Ağı.Uzunluk 5846 km.

Çin'in doğusunu yukarıdan aşağıya geçen Çin Ulusal Karayolu 010.5700 km uzunluğunda.

ABD'yi batıdan doğuya geçen US Route 20 yolu, 5415 km uzunlukta.

ABD yollarından US Route 6; 5158 km, 
Interstate 90; 4860 km,
 Interstate 80 ise 4666 km olup Us Route 20 gibi ABD'nin kuzeyinde ve doğu batı ekseninde yapılmış.




Kaynak;
https://brilliantmaps.com
https://www.kickstarter.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..